Antiaikalainen
Antiaikalainen

Vihreä kustantamo

Gummerus kertoo lehdistötiedotteessaan:

”Gummerus on Suomen ensimmäinen suuri kustantamo, joka ottaa vastaan julkaistavaksi tarjottavia käsikirjoituksia myös sähköisessä muodossa. Kustantamot ovat tähän asti edellyttäneet, että käsikirjoitusehdokkaat lähetetään tulosteina eikä muissa muodoissa lähetettyjä käsikirjoituksia yleensä ole otettu huomioon. Uusi käytäntö säästää luontoa ja helpottaa kirjailijaksi haluavien työtä, kun paksuja käsikirjoituksia ei enää tarvitse tulostaa ja postittaa.”

Kustannuspäällikkö Mikko Aarne sanoo tiedotteessa: ”Vaikka käsikirjoitusten tarjoaminen helpottuu, niiden käsittelyaika ei lyhene vaan säilyy samana. Gummerus käsittelee tarjotut käsikirjoitukset 1-6 kuukauden aikana. Välineet ja menetelmät vaihtuvat, mutta käsikirjoituksia lukevat edelleen ihmiset.”

Olenko herkällä mielellä, kun minusta tuntuu lähestulkoon liikuttavalta tuo toteamus, että välineiden ja menetelmien kehittymisestä huolimatta ihmiset niitä käsikirjoituksia edelleen lukevat?

… Enkä edes rohkene ajatella, minkälaisesta mielentilasta kertoo se, että tämä kuva huvittaa minua hillittömästi…

Kommentit (6)

  1. Essi

    Itse asiassa ne lukee niitä tekstejä nykyisin sellaisista pienistä sähkökirjoista, joille teksti ladataan. On kuulema hyvä lukea ja kirja kulkee mukanakin. En sitten tiedä, kuinka monta tekstiä yhdelle sähkökirjalle kerrallaan mahtuu. Mutta on se oikeasti ekologista, ainakin paperin säästön kannalta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *