Anzion mukaan
Anzion mukaan

Liikemies tukee kuolemantuottamuksesta epäillyn uusnatsi Jesse Torniaisen yhdistystä

Helsingin Rautatieaseman edustalla törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty uusnatsi ja Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) aktiivi Jesse Torniainen on yhdistysmiehiä.

SVL:n pidetään yleisesti olevan radikaalein suomalainen äärioikeistolainen liike. Sen jäsenillä on lukuisia väkivaltatuomioita, ja liike vannoo Hitlerin lanseeraaman kansallissosialismin nimeen.

Ja tämä Hitlerin oppipoika Torniainen on Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin mukaan Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja. Katso vaikka.

Torniaisen lisäksi myös kahdella muulla Pohjoinen perinne ry:n taustahahmolla on Kalevan mukaan tiiviit suhteet Suomen vastarintaliikkeeseen.

Pohjoinen perintö ry:n tekee mielenkiitoiseksi myös se, että se on Magneettimedian julkaisija. Magneettimedia on tunnettu äärioikeistolaisesta ja juutalaisvastaisesta propagandastaan.

Propagandan lisäksi muukin Magneettimedian sisältö erottaa valemedian vakavasti otettavista aviiseista.

Magneettimedia oli ennen maan johtava salaliittoteoriasivusto. Se opetti muun muassa, ettei ihminen ole todellisuudessa koskaan laskeutunut kuun kamaralle, kuten Ylen #valheenpaljastaja-blogista voimme lukea.

Pohjoinen perinne -yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Oulu.

Pohjois-Suomessa vaikuttaa myös Magneettimedian edellinen kustantaja, tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja on wikipedian tunnettujen vanhoollislestadiolaistenkin listalle nimeämä Juha Kärkkäinen.

Kärkkäinen myös toimi aiemmin Magneettimedian päätoimittajana, ja siinä toimessa hänelle langetettiin vuonna 2013 käräjäoikeudessa 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Erityisesti juutalaiset ovat olleet Kärkkäisen rasismin kohteena.

Entinen päätoimittaja Kärkkäinen on sittemmin väittänyt Magneettimedian siirtyneen johtamaltaan tavarataloyhtiö J. Kärkkäiseltä kokonaan uusnatsien, eli Jesse Torniaisen johtaman Pohjoinen perinne -yhdistyksen huomaan. Kärkkäisen mukaan hän tai hänen yrityksensä ei ole Magneettimedian kanssa enää missään tekemisissä.

Mutta onko näin?

J. Kärkkäinen Oy:llä on useita aputoiminimiä, kuten useilla isommilla yrityksillä tapaa ollakin. Fonectan sivuilta löytyy niistä lista.

Kuten listalta näkyy, yksi aputoiminimi on isomagneetti.

Tätä kirjoittaessani 25.9.2016 aputoiminimen mukaan nimetty verkko-osoite isomagneetti.fi vie Magneettimedian sivuille.

Viestintäviraston tietojen mukaan isomagneetti.fi-sivut on rekisteröity J. Kärkkäinen Oy:lle, kuten voit lukea verkkosivurekisteriotteesta.

Eli puheet siitä, että Juha Kärkkäinen ja hänen johtamansa yritys olisi sanoutunut irti natsismista on siis helposti todistettu täydeksi potaskaksi. Päinvastoin:

J. Kärkkäinen Oy siis ohjaa rekisteröimänsä verkkotunnuksen kautta rasistiselle natsipropagansasivustolle kävijöitä ja tukee näin Pohjoinen perintö ry:n tavoitteita.

Paitsi natseja Juha Kärkkäinen on kunnostautunut myös tukemalla törkysivusto MV-lehteä, kuten saatamme tästä Jussi Korhosen ansiokkaasti Seura-lehden sivuille laatimasta Isän pikajuna -blogista lukea.

Kärkkäinen siis menetteli päinvastoin kuin lukuisat muut suomalaiset yritysjohtajat, jotka kielsivät mainostensa näyttämisen rasistisena pidetyn ja varastettuja juttuja julkaisevan MV-lehden sivuilla. Mainittakoon, että Myös Google lopetti mainosverkostonsa jakamisen MV-sivustolla.

On mielenkiintoista, että vaikka Kärkkäisen natsisympatiat ovat kaikkien tiedossa jo hänen oikeudessa saamiensa tuomioidenkin ansiosta, kuluttajat äänestävät jaloillaan hänelle tukeaan.

Kuten jo edellä olleesta Fonectan linkistä saatoimme havaita, Lahdessa, Iissä, Ylivieskassa ja Oulussa mm. tavaratalotoimintaa ja verkkokauppaa harjoittavan konsernin liikevaihto lähentelee 140 miljoonaa euroa, ja luvussa oli kasvua edellisestä vuodesta n 6 %. Tuloskin näyttää voittoa, toisin kuin joskus menneinä vuosina.

Mutta ei ainoastaan kuluttajat kannusta Juha Kärkkäistä jatkamaan valitsemallaan tiellä.

Sen on tehnyt myös yhteiskunta.

Syksyllä 2014 Ylivieskan kaupunki muisti suurta poikaansa myöntämällä hänelle Pro Ylivieska -mitalin hänen ansioistaan kaupungin kehittämisessä, kuten KP24.fi tässä kertoo.

Tämä julkinen huomionosoitus siis vain vajaa vuosi siitä, kun Kärkkäinen sai samaisen pikkukaupungin käräjäoikeudelta tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja hänen tavarataloyhtiöllekin rapsahti vielä yhteisösakko.

Rovaniemen hovioikeus vahvisti tuomion vain kuukautta mitalikahvien jälkeen.

Mutta onneksi omat olivat osoittaneet vahvan tukensa vaikka oikeuslaitoksen edesottamukset olivatkin masentaa reippaan rasistin.

Julkinen tunnustus auttaa jaksamaan.

Jaksa sinäkin alkavalla viikolla.

Anzio.

Keskustelu jatkuu täällä.

Kommentit (6)

  1. 6.12.1917 Helsingissä oli rauhaisa ilta. Olkoon niin tänäänkin. Vaikka toisinkin voi käydä. – Image-blogit

    […] johtohahmoista epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Näin tapauksesta ja sen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *