Liikemies tukee kuolemantuottamuksesta epäillyn uusnatsi Jesse Torniaisen yhdistystä

Helsingin Rautatieaseman edustalla törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty uusnatsi ja Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) aktiivi Jesse Torniainen on yhdistysmiehiä.

SVL:n pidetään yleisesti olevan radikaalein suomalainen äärioikeistolainen liike. Sen jäsenillä on lukuisia väkivaltatuomioita, ja liike vannoo Hitlerin lanseeraaman kansallissosialismin nimeen.

Ja tämä Hitlerin oppipoika Torniainen on Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin mukaan Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja. Katso vaikka.

Torniaisen lisäksi myös kahdella muulla Pohjoinen perinne ry:n taustahahmolla on Kalevan mukaan tiiviit suhteet Suomen vastarintaliikkeeseen.

Pohjoinen perintö ry:n tekee mielenkiitoiseksi myös se, että se on Magneettimedian julkaisija. Magneettimedia on tunnettu äärioikeistolaisesta ja juutalaisvastaisesta propagandastaan.

Propagandan lisäksi muukin Magneettimedian sisältö erottaa valemedian vakavasti otettavista aviiseista.

Magneettimedia oli ennen maan johtava salaliittoteoriasivusto. Se opetti muun muassa, ettei ihminen ole todellisuudessa koskaan laskeutunut kuun kamaralle, kuten Ylen #valheenpaljastaja-blogista voimme lukea.

Pohjoinen perinne -yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Oulu.

Pohjois-Suomessa vaikuttaa myös Magneettimedian edellinen kustantaja, tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja on wikipedian tunnettujen vanhoollislestadiolaistenkin listalle nimeämä Juha Kärkkäinen.

Kärkkäinen myös toimi aiemmin Magneettimedian päätoimittajana, ja siinä toimessa hänelle langetettiin vuonna 2013 käräjäoikeudessa 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Erityisesti juutalaiset ovat olleet Kärkkäisen rasismin kohteena.

Entinen päätoimittaja Kärkkäinen on sittemmin väittänyt Magneettimedian siirtyneen johtamaltaan tavarataloyhtiö J. Kärkkäiseltä kokonaan uusnatsien, eli Jesse Torniaisen johtaman Pohjoinen perinne -yhdistyksen huomaan. Kärkkäisen mukaan hän tai hänen yrityksensä ei ole Magneettimedian kanssa enää missään tekemisissä.

Mutta onko näin?

J. Kärkkäinen Oy:llä on useita aputoiminimiä, kuten useilla isommilla yrityksillä tapaa ollakin. Fonectan sivuilta löytyy niistä lista.

Kuten listalta näkyy, yksi aputoiminimi on isomagneetti.

Tätä kirjoittaessani 25.9.2016 aputoiminimen mukaan nimetty verkko-osoite isomagneetti.fi vie Magneettimedian sivuille.

Viestintäviraston tietojen mukaan isomagneetti.fi-sivut on rekisteröity J. Kärkkäinen Oy:lle, kuten voit lukea verkkosivurekisteriotteesta.

Eli puheet siitä, että Juha Kärkkäinen ja hänen johtamansa yritys olisi sanoutunut irti natsismista on siis helposti todistettu täydeksi potaskaksi. Päinvastoin:

J. Kärkkäinen Oy siis ohjaa rekisteröimänsä verkkotunnuksen kautta rasistiselle natsipropagansasivustolle kävijöitä ja tukee näin Pohjoinen perintö ry:n tavoitteita.

Paitsi natseja Juha Kärkkäinen on kunnostautunut myös tukemalla törkysivusto MV-lehteä, kuten saatamme tästä Jussi Korhosen ansiokkaasti Seura-lehden sivuille laatimasta Isän pikajuna -blogista lukea.

Kärkkäinen siis menetteli päinvastoin kuin lukuisat muut suomalaiset yritysjohtajat, jotka kielsivät mainostensa näyttämisen rasistisena pidetyn ja varastettuja juttuja julkaisevan MV-lehden sivuilla. Mainittakoon, että Myös Google lopetti mainosverkostonsa jakamisen MV-sivustolla.

On mielenkiintoista, että vaikka Kärkkäisen natsisympatiat ovat kaikkien tiedossa jo hänen oikeudessa saamiensa tuomioidenkin ansiosta, kuluttajat äänestävät jaloillaan hänelle tukeaan.

Kuten jo edellä olleesta Fonectan linkistä saatoimme havaita, Lahdessa, Iissä, Ylivieskassa ja Oulussa mm. tavaratalotoimintaa ja verkkokauppaa harjoittavan konsernin liikevaihto lähentelee 140 miljoonaa euroa, ja luvussa oli kasvua edellisestä vuodesta n 6 %. Tuloskin näyttää voittoa, toisin kuin joskus menneinä vuosina.

Mutta ei ainoastaan kuluttajat kannusta Juha Kärkkäistä jatkamaan valitsemallaan tiellä.

Sen on tehnyt myös yhteiskunta.

Syksyllä 2014 Ylivieskan kaupunki muisti suurta poikaansa myöntämällä hänelle Pro Ylivieska -mitalin hänen ansioistaan kaupungin kehittämisessä, kuten KP24.fi tässä kertoo.

Tämä julkinen huomionosoitus siis vain vajaa vuosi siitä, kun Kärkkäinen sai samaisen pikkukaupungin käräjäoikeudelta tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja hänen tavarataloyhtiöllekin rapsahti vielä yhteisösakko.

Rovaniemen hovioikeus vahvisti tuomion vain kuukautta mitalikahvien jälkeen.

Mutta onneksi omat olivat osoittaneet vahvan tukensa vaikka oikeuslaitoksen edesottamukset olivatkin masentaa reippaan rasistin.

Julkinen tunnustus auttaa jaksamaan.

 

Jaksa sinäkin alkavalla viikolla.

Anzio.

Keskustelu jatkuu täällä.

 

 

 

Kommentit (6)
 1. Jartsa Kangas
  25.9.2016, 20:38

  Olen itse seurannut Vastarintaliikkeen tekemisiä jo vuosikaudet, joten kirjoittamasi ei tule minulle yllätyksenä. Kiitos että tuot nämä asiat suuren yleisön tietoon!

  Vastarintaliikkeellähän on hyvin jännittävä tapa myös harhauttaa ja valehdella, jos se on ideologian edistämiseksi tarpeellista. Samaan aikaan jauhetaan paskaa rehellisyydestä, suoraselkäisyydestä ja vastuun ottamisesta. Heitän jokusen esimerkin, ja nämä tuskin ovat ainoita:

  1. Natsit osallistuivat Hartolan markkinoille 2012 ja pahoinpitelivät siellä miehen. Heidän kertomansa mukaan pahoinpidelty oli näpistänyt heidän kojultaan materiaalia. Tämä on mahdollista, enkä lähde sitä kyseenalaistamaan (joskin pahoinpitely näpistyksen takia on, sanoisinko, ylilyönti). Mutta: he osallistuvat markkinoille nimenomaan bulvaaniyhdistys Pohjoisen Perinteen nimellä. Vastarintaliikkeenä tuskin olisivat päässeet sinne propagoimaan lainkaan. Eli valehtelivat todellisesta toimijasta.

  2. Natsit ovat lanseeranneet Suomalaisapu -nimellä toimivan ryhmän, joka harrastaa mm. katupartiota ja hyväntekeväisyyttä. Maaliskuussa 2016 he olivat keräämässä lahjoituksia “suomalaisapua” varten kolmessa eri paikassa. Ihan hyvä juu, paitsi että yhdeltäkään kauppaliikkeeltä ei oltu kysytty lupaa keräyksen suorittamiseen. Kysyin asiaa kyseisistä liikkeistä ja kaikista sanottiin jyrkkä ei tällaiselle luvattomalle toiminnalle. Natsit kuitenkin tuulettivat keräyksen tuottaneen paljon lahjoituksia ja keräilivät irtopisteitä valheellisin perustein. (Minulta löytyy tarvittaessa kauppojen vastaukset.)

  3. Natsit olivat lippujensa kanssa levittämässä propagandaa Elielinaukiolla syyskuussa 2016. Tapahtumailmoitus oli tehty edellisyönä ja sen oli tehnyt nyt pahoinpitelystä epäilty Vastarintaliikkeen jäsen. Tapahtumailmoituksesta kävi ilmi että tapahtuman tarkoitus oli lehtisten jakaminen – ei sen sijaan se, että natsit seisovat paikalla asennossa riimulippujensa kanssa. Myöskään Vastarintaliikkeen nimeä ei mainittu. Paikalle ei lähetetty poliiseja valvomaan, koska tapahtuman tarkoitus oli lehtisten jakelu. Mikäli Vastarintaliikkeen nimi olisi mainittu, olisi paikalla varmaan poliiseja ollut. Ihmetyttää vain se, että kun ilmoituksen tekijänä on kohtuullisen kuuluisa väkivaltarikoksiin aiemmin syyllistynyt henkilö, jonka nimen pitäisi jo olla jollain lailla syöpynyt poliisin mieleen, niin mikään hälytyskello ei soinut. On myös törkeää, että uhria syyllistetään tapahtuneesta. Ymmärtääkseni on kiistatonta, että väkivallanteko on tapahtunut. Ei epäilty muuten vangittuna olisi. Jos uhri sylkäisikin natseja kohti (mikä on toki huonoa käytöstä ketä tahansa kohtaan eikä koskaan hyväksyttävää) niin se ei oikeuta tekemään hyppypotkua useiden metrien vauhdilla. Epäilty myös uutisoinnin mukaan poistui Elielinaukiolta välittömästi tapahtuneen jälkeen. Sekin kertoo, että omastakaan mielestä ei mennyt ihan putkeen.

  Vastarinnan tyypit ovat ennenkin häipyneet paikalta pikaisesti. Esimerkiksi Myyrmäen pahoinpitelyn (2014) kohdalla “taisteluraportissa” kerrottiin: “Räyhääjä oppikin käytöstapoja kantapään kautta. Rähjääntynyt riitapukari laahusti pois paikalta ja muistaa jatkossa julistaa suvaitsevaisuuden ilosanomaa sovittelevammalla sävelellä. Koska olimme muutenkin lopettamaisillamme katuaktivismia lentolehtisten ollessa lopuillaan, päätimme pakata tavaramme ja poistua paikalta. Onnistuneen katuaktivismin jälkeen kävimme vielä juomassa kahvit ja summaamassa päivän kokemukset.” Kirjoittajana oli yllätys yllätys sama kaveri joka on nyt epäiltynä Elielinaukion tapahtumista. Tässäkin oli kyseessä henkilö, joka soitti natseille suutaan ja natsit päättivät soittaa nyrkkejään ja häipyä paikalta. Ennen vanhaan sanottiin että ei haukku haavaa tee. Natsin sieluun näyttää tekevän.

 2. Pekka Pehkonen
  25.9.2016, 23:37

  Kärkkäinen on ollut boikotissani jo pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *