Luottotietosertifikaateista ja mielenkiintoisesta bisneksestä niiden ympärillä

Perustin syksyllä firman. Annoin sen nimeksi Oy Anssi Järvinen Ab. Sinänsä aika mielikuvitukseton nimi, mutta kertoo, kenen lafkasta on kyse. Ja ajattelin tuon Ab:n tuovan tylsyyteen vähän pilkettä. Yhtiöni merkittiin kaupparekisteriin 16.9.2019.

Firman kotipaikaksi on merkitty kotiosoitteeni, mutta tarkemmin sanottuna yhtiö pötköttelee kirjoituspöytäni pöytälaatikossa.

Pankkitiliä ei firmalla vielä ole. Yhtään laskua yhtiö ei ole toistaiseksi lähettänyt. Mutta toisaalta ei myöskään vastaanottanut.

Firman perustaminen tuli ajankohtaiseksi, koska järjestelin työn tekemiseni taannoin uudelleen, kuten kirjoitin Imageblogissani syyskuussa.

Mutta varsinaista toimintaa ei puulaakini ollut vielä ehtinyt aloittaa, kun Suomen Asiakastieto Oy lähestyi minua imartelevalla viestillä 24.10.2019:

Onneksi olkoon – yrityksesi Oy Anssi Järvinen Ab kuuluu Suomen Vahvimpiin!

Asiakastiedon tekemän luottoluokitustarkistuksen mukaan yrityksesi on oikeutettu Suomen Vahvimmat AA -sertifikaattiin. Yhä useammin ensivaikutelma yrityksestä luodaan kotisivuilla. Lisää Suomen Vahvimmat AA -logo yrityksesi kotisivuille ja annat luotettavan vaikutelman heti kättelyssä.

Tilaa sertifikaatti todistukseksi yrityksesi luotettavuudesta

Suomen Vahvimmat AA -sertifikaatti on näkyvä, ajantasainen todiste yrityksesi luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja hyvästä maksukyvystä. Luokituksen myöntää Suomen Asiakastieto Oy.

Puolueettoman ja tunnetun tahon suositus yrityksesi puolesta toimii konkreettisena referenssinä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien suuntaan.

Olemme sinuun pian yhteydessä ja kerromme lisää Suomen Vahvimmat -tuotteista.

Yhteistyöterveisin
Suomen Asiakastieto Oy
Asiakaspalvelu puh. 010 270 7200
asiakaspalvelu@asiakastieto.fi

Klikkaa tästä ja saat lisätietoa Suomen Vahvimmat AA -tuotteista »

Olin vähän hämilläni. ”Puolueeton ja tunnettu taho” Suomen Asiakastieto Oy oli siis valmis suosittamaan toistaiseksi ei yhtään mitään tehnyttä firmaani muiden liikeyritysten kumppaniksi. Vieläpä vakavaraisena ja luottokelpoiseksi todettuna toimijana.

No, en ainakaan ole onnistunut tärväämään firmani luottotietoja 35 päivässä.

Jotta tuo ”vakavaraisuus ja luotettavuus” tulisi näkyväksi potentiaalisille yhteistyökumppaneille, Suomen Asiakastieto voimallisesti suosittaa minulle sertifikaatteja, joita voin näppärästi laittaa kotisivuilleni, painotuotteisiini ja vieläpä ripustaa toimitilojeni seinää koristamaan.

Ja kuinka ollakaan, samainen Suomen Asiakastieto Oy myy sellaisia sertifikaatteja firmoille, joiden samainen Suomen Asiakastieto Oy katsoo sellaisen ansaitsevan.

Myyntipuheensa Asiakastieto aloittaa ylväästi:

”Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainnut yritys luo voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa. Sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista  ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.”

Firmaltani ei puutu kuin kotisivut, painotuotteet, toimitilat ja niiden seinät. Sekä positiiviset taloudelliset tunnusluvut eikä ainoastaan hyvä maksukäyttäytyminen vaan kertakaikkisesti kaikenlainen maksukäyttäytyminen.

Takaisin myyntipuheeseen:

”Suomen Vahvimmat -sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla.”

Kestävälle pohjalle perustettiin Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna Suomessa 35 268 uutta yritystä.

35 päivää perustamisensa jälkeen niistäkin todennäköisesti kohtuullisen merkittävä osa on onnistunut laillani säilyttämään osakeyhtiönsä luottotiedot. Tämän ei pitäisi olla erityisen vaikea saavutus etenkään, jos oman liikeyritykseni tapaan niillä ei ole ollut minkäänmoista toimintaa.

Ja kaikille näille kymmenille tuhansille aloitteleville yrittäjille Suomen Asiakastieto kauppaa nuhteettomuuden todisteeksi sertifikaatteja.

Sertifikaatit on hinnoiteltu siten, että minulle tarjottuun Suomen Vahvimmat AA Offline -pakettiin kuuluu kotisivuille ladattava yrityslogo ja seinäsertifikaatti. Toistaiseksi voimassa olevan tilauksen normaalihinta on 320 euroa + alv, mutta nyt saisin toimituksen reilulla alennuksella! Maksaisin A4-paperiarkista ja sähköisestä logosta pahaiset 280 euroa + alv.

Tämä oli tarjous, josta en kerta kaikkiaan voinut kieltäytyä.

Tilasin siis Suomen Asiakastiedolta sertifikaatin todisteeksi siitä, että nitojan ja teippirullan alla pöytälaatikossa lymyävä yhtiöni on paitsi ”luotettava ja maksukykyinen, myös omiaan luomaa voimaa Suomen liike-elämään”.

En keksinyt moiselle plakaatille mitään muuta käyttöä, joten laitoin sen tähän ihasteltavaksenne. Näin jottei yritykseni ihka ensimmäinen investointi menisi tyystin hukkaan.

Kas tässä, olkaa hyvät:

Ajattelin kokeilla pitävätkö muutkin luottoarvioijat pöytälaatikkoni uumenissa uinuvaa muutaman viikon ikäistä täysin toimimatonta yhtiöpahaistani mallikelpoisena Suomen tulevaisuuden tekijänä ja erityisen suositeltavana yhteistyötahona.

Kokeilin Suomen Asiakastieto Oy:n kilpailijan, ruotsalaisomisteisen Bisnode Finland Oy:n verkkosivuja. Siellä voi yrityksensä nimellä tai ly-tunnuksella koettaa, millaiseksi Bisnode firman luottokelpoisuuden arvioi.

Sain yksikantaan vastauksen, että täydellisen toimimaton Oy Anssi Järvinen Ab ei toistaiseksi kuulu Bisnoden luokituksen mukaan A-luottoluokkiin.

Hmm…

Mainittakoon muuten, että Suomen Asiakastieto Oy:n tulos on ollut vapaassa pudotuksessa viimeiset vuodet ja pahasti pakkasella, kuten tästä graafista saatamme päätellä.

Suomen Asiakastieto Oy:n / Asiakastieto Group Oy:n tuloskehitys. Lähde: Fonecta.

Sen sijaan Asiakastiedon ruotsalaiskilpailija Bisnode Finland Oy on loistavassa tuloskunnossa.

Viime vuonnakin yhtiö teki kolme kertaa Asiakastietoa pienemmällä liikevaihdolla omistajilleen muhkeasti tulosta reilut 2 000 000 euroa.

Näin:

Bisnode Finland Oy:n tuloskehitys. Lähde: Fonecta.

Toivottavasti siis Suomen Asiakastieto Oy:n suosittamat, myöntämät ja myös myymät sertifikaatit tekevät tulevaisuudessa entistäkin paremmin kauppansa.

Minäkin oikein odotan, että voin maksaa firmani ensimmäisen laskun.

Aion suorittaa monetaarisen transaktion vieläpä tarkasti asetettua eräpäivää kunnioittaen, jotta yhtiöni luottokelpoisuus säilyy ja voin investoida uuteen ja entistäkin ehompaan sertifikaattiin jälleen ensi vuonna.

Luottokelpoista alkavaa viikkoa.

Anzio

Keskustelu luottokelpoisuussertifikaateista jatkuu täällä.

puheenaiheet talous yhteiskunta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *