Penispostaajien sielunmaisemasta yleisellä tasolla

Viime päivinä kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) ja jokunen vuosi sitten silloisen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen (persu) peniskuvapostauksista on kohkattu jo riittävästi.

Nyt nousemme päivänpolitiikan yläpuolelle ja pohdimme penispostaajien sielunmaisemaa yleisellä tasolla.

Millaisia ihmisiä ovat nuo Mikon ja Teuvon sielunveljet?

Arvostettu Journal of Sex Research -julkaisu kirjoitti Motivations and Personality Variables in Photographic Exhibitionism -tutkimuksesta viime heinäkuussa.

Tutkijat haastattelivat tuhatta 16 – 75-vuotiasta pippelipotrettejaan auliisti postailevaa heteromiestä. Tiedehenkilöt halusivat selvittää, mikä oikein on se perimmäinen syy lähetellä naisille ei-toivottuja kuvia omista kurttuisista kaluistaan.

Suurimmaksi motiiviksi intiimialueiden kuvien lähettämiselle nämä oman elämänsä pornotähdet kertoivat halun kiihottaa kuvien vastaanottajat suopeaksi lähemmälle seksuaaliselle kanssakäymiselle. Ja saada paluupostissa yhtä paljastavia otoksia ihastuksensa kohteilta.

Tämä toive on suoranaista epätoivoa, sillä useimpia naisia tuntematon suonikas näytöllä ei sytytä, pikemminkin yököttää, kuten Me Naiset toteaa.

Toinen merkittävä syy tutkimuksen mukaan alapääkuviensa jakamiselle on omien seksuaalisten tarpeidensa tyydyttäminen. Peniskuvien jakaminen kiihottaa joitakin tumputusmyönteisiä henkilöitä samoin kuten vaikkapa itsensäpaljastaminen.

Tutkimuksen tulokset todistavat yksiselitteisesti, että moisten kuvien lähettelijöillä on merkittävästi enemmän narsistisia piirteitä kuin meillä tavallisilla kassiensa kantajilla.

”Pyytämättä kuvia lähettäneet miehet osoittivat korkeampia narsistisuuteen viittaavia tasoja kuin miehet, jotka eivät niitä lähetelleet”, tutkimuksen tekijät kertovat Iltalehden mukaan.

Narsisteilla on tunnetusti epärealistisen mahtipontiset käsitykset itsestään ja kyvyistään niin henkisesti kuin fyysisten ominaisuuksiensakin puolesta.

Tässä kontekstissa mahtipontisuus voi tarkoittaa vaikka sitä, että valtavana häräntappoaseena pikkupippelinsä näkevä narsisti kärttää jakamatonta ihailua vaatimatonta varusteluaan kohtaan. Mutta riemunkiljahduksia kuvat harvemmin herättävät kriittisessä kohderyhmässä, kuten kokemusasiantuntijat todistavat MTV:lle.

Myös naisia kohtaan koettu vihamielisyys on merkittävä motivaatio peniskuvan lähettämiselle. Peräti 14 prosenttia kuvien lähettäjistä kertoi haluavansa pelotella peniskuviensa vastaanottajia. Ja 10 prosenttia halusi aiheuttaa inhon tunteita.

Asiaan perehtynyt yhdysvaltalaisen Center for Healthy Sex -terapiakeskuksen johtaja Alexandra Katehakis kertoo CNN:lle.

”Miehelle asiassa on usein kyse vallasta ja kontrollista. Kuvien lähettely on seksuaalista vihamielisyyttä ilmentävä teko. Miehet pukevat naisvihansa eroottiseen muotoon.”

Peniskuvat saattavat yhdysvaltalaisen psykoterapeutin Jeannette Sternin mukaan olla myös seurausta siitä, että tietyn sorttiset miehet yksinkertaisesti tykkäävät näprätä omia intiimialueitaan. Että omat värkit vain merkitsevät haltijalleen niin paljon, että hänen ajatuksensa ja tekemisensä pyörivät paljolti oman pippelin lähiympäristössä.

Ja ihmetys on suuri, jos joku toinen ei osaakaan arvostaa pöksyissä hautunutta matomutasta yhtä ihmeellisenä luontokappaleena kuin ylpeä isäntänsä.

Stern pukee asian sanoiksi minua akateemisemmin näin:

”Uskon, että naisia yleisemmin miehet tuntevat yhteyden genitaalialueisiinsa, ja he haluavat kiinnostuksensa kohteena olevan henkilön jakavan tämän mielenkiinnon.”

Summa summarum: hieman yksinkertaistaen voidaan siis todeta, että peniskuvien postailijat ovat pervoja, narsistisia naisvihaajia tai omaan pippeliinsä sairaalloisen kiintyneitä näprääjiä.

Liekö heidän edustuksensa eduskunnassa ja europarlamentissa jo riittävällä tasolla?

Sitä pohtien kohti kikkelikuvatonta alkavaa viikkoa.

Anzio

Keskustelu peniskuvien lähettelijöistä jatkuu täällä.

puheenaiheet politiikka kolumnit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *