Vaalikone rikollisille ja sellaiseksi aikoville

Yksi kansanryhmä on aliedustettuna tulevissa kuntavaaleissa.

Rikolliset.

HS:n mukaan kuntavaaliehdokkaiden keskuudessa rikossyytteen vuosina 2012 – 2017 on saanut pahaiset 4 % ehdokkaista, kun koko kansasta leivättömän pöydän ääreen joutui peräti 5 %.

Asialle on siis tehtävä jotakin.

Olisihan se sietämätön tilanne, jos vaimonhakkaajat, nakkikioskitappelijat, myymälävarkaat ja huijarit eivät saisi omia edesottamuksiaan ajavia touhukkaita kunnallisiin päätöksentekoelimiin oikeudenmukaisessa suhteessa.

Jotta edustuksellinen demokratia toteutuisi näiltäkin osilta linjakkaasti, värkkäsin yksinkertaisen vaalikoneen.

Jos olet siis mieleltäsi rikollinen tai muuten kepuli, muttet ole löytänyt oikeaa ryhmää, jolle mandaattisi kohdentaa, toivon, että seuraavan testin perusteella löydät kaltaisesi lavean tien tallaajat.

Testi sisältää viisi kohtaa, joissa kussakin pyritään löytämään rikollisia näkemyksiäsi parhaiten vastaava puolue.

 

1. Nakkikioskilla murtaen suomea puhuva henkilö tiedustelee sinulta kellonaikaa. Et humalatilaltasi ymmärrä kysymystä eikä tiedustelijan pärstä muutenkaan miellytä. Alat siis mätkiä utelikkoa navakoilla iskuilla päin turpaa.

Ehdokkaasi löytynee Perussuomalaisten listoilta.

Selvityksen ajankohtana eli vuosina 2012 – 2017 ylivoimaisesti suurin osuus ehdokkaita vastaan nostetuista 544 syytteestä  kohdistui persuihin.

Perussuomalaisten ehdokkaat saivatkin liki 30 prosenttia kaikista syytteistä. Heidän osuutensa ehdokkaista oli 11 prosenttia.

Aivan erityisen suuri perussuomalaisten ehdokkaiden osuus on pahoinpitelyistä tai törkeistä pahoinpitelyistä nostetuissa syytteissä.

Niitä saaneista 41 prosenttia on perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana.

Jos törkeä väkivalta kiehtoo, mutta persujen nyrkkitappelut ja nahistelut tuntuvat amatöörimaiselta puuhastelulta, älä ohita raikasta ja tuoretta vaihtoehtoa: Paavo Väyrysen Terve Helsinki -ryhmittymää.

Se saattaa tarjota juuri sinulle sopivan ehdokkaan.

Paavon listoilta on Helsingin valtuustoon ehdolla Sami Salonen, joka on tuomittu tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta. Näistä hän sai kolmen ja puolen vuoden vankilatuomion.

Salonen yritti tappaa kaverinsa viidellä kääntöveitsen iskulla. Tämän jälkeen ehdokas Salonen uhkasi pistää toisen tuttavansa hengiltä.

Siitä  tuomio laittomasta uhkauksesta.

Ylipäätään voidaan sanoa, että jos väkivalta on lähellä sydäntäsi, nukkuvaksi äänestäjäksi sinun ei kannata heittäytyä.

Sinulle löytyy oiva ehdokas lähes ryhmästä kuin ryhmästä, sillä väkivaltarikollisuus on kuntavaaliehdokkaiden keskuudessa suosituin rikosharraste.

Kun kansakunnan keskuudessa yleisin rikollisuuden muoto on rattijuoppous, ehdokkaiden keskuudessa se jää toiselle sijalla, kuten selvityksessä todetaan.

Vaikkakin rehellisyyden nimissä on todettava, että persut ovat kunnostautuneet nyrkkisankareina jopa siinä määrin, että jos heidät jätettäisiin vertailusta pois, olisi rattijuopumus myös kuntavaaliehdokkaiden yleisimmin saavuttama syyte.

Rattisyytteitä keräsi muuten tässäkin lajissa ylivoimaisten persujen jälkeen toiseksi eniten raittiushenkinen Keskusta.

Tupailloista kurvailtiin syytteiden mukaan rattijuopuneina tai jopa törkeästi sellaisina 15 kertaa.

 

2. Olet edennyt rikollisissa harratuksissasi jo pitkälle. Mielestäsi näpertely yksittäisten varkauksien, huijauksien ja erilaisten puliveivausten parissa on niin lääst siison. Olet ajatellut astua seuraavalle tasolle. Olet löytänyt taparikollisuuden kiehtovan maailman!

Saatat löytää ihannettasi vastaavan ehdokkaan SDP:n listoilta.

Demariehdokkaat keräsivät 13 prosenttia ajanjaksolla kaikista kerätyistä syytteistä ja heidän listoiltaan löytyy varsinainen helmi!

SDP rientää kuntavaaleihin teemalla: ”Pidetään kaikki mukana”.

Eikä SDP:n teema jää pelkäksi tyhjäksi vaalilupaukseksi.

He totisesti elävät kuten opettavat.

Demarit pitävät mukana listoillaan ehdokkaan, joka on käräjöinyt vuosien 2012–2017 välisenä aikana peräti 11 kertaa.

Ja ehdokas on harjoittanut rikollisia toimiaan ihailtavan laajalla rintamalla.

Syytteiden perusteina rikosnimikkeiksi on kirjattu lievä petos, huumausainerikos, petos, vahingonteko, törkeä rattijuopumus, petos, tavaramerkkirikkomus, törkeä rattijuopumus, törkeä kirjanpitorikos sekä laiton uhkaus.

Toinen vaihtoehto potentiaalisen taparikollisen valinnaksi on Kokoomus. Etenkin jos tunnet viehtymystä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Kokoomus painottaa vapauden merkitystä periaateohjelmassaan mm. näin:

”Vain vapaana ihmisellä on mahdollisuus kehittyä täyteen mittaansa. Vapauden merkitys on korvaamaton. Vapaana jokainen ihminen pystyy kehittymään ja kehittämään sekä muodostamaan oman kuvansa itsestään ja ympäristöstään.”

Kokoomus on kuitenkin kelpuuttanut listoilleen myös henkilön, jolla on kokemuksia muustakin kuin vapaudesta, eli pitkähköstä vankilatuomiosta, kuten MTV3 kertoo.

Samalla listalla ”poliisiministeri” Paula Risikon kanssa oleva Cannonball MC:n jäsen on tuomittu ampuma-aserikoksista, huumausainerikoksista ja vastikään vapaudenriistosta, luettelee Päivänlehti.

Poliisiministerin puolue on muutenkin hyvin edustettuna syytteitä saaneiden ehdokkaiden listoilla.

Kykypuolueen osuus syytteistä on 14 prosenttia. Hieno saavutus, jolla suurin kuntapuolue nousee toiselle sijalle heti perussuomalaisten jälkeen.

 

3. Et halua liata käsiäsi brutaaleissa väkivaltarikoksissa, mutta talousrikosten ja petosten jännittävä maailma kiinnostaa sinua.

Löydät jälleen ehdokkaasi Perussuomalaisista.

Perussuomalaisten ehdokkaille on luettu peräti 12 petossyytettä (lievä petos, petos tai törkeä petos) selvitysajanjaksona.

Perussuomalaisten aateperustassa hehkutetaan näin:

”Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu.”

”Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.”

Katsotaanpa pikaisesti, miten tuo rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja moraalisen tason nosto jalkautuvat kuntaavaalien kynnyksellä:

Turun perussuomalaisten ehdokas Rami Ruohonen, nosti viiden vuoden aikana 30 000 euroa työmarkkinatukea ja yleistä asumistukea, vaikka oli töissä. Tuomio: vuosi ja 15 päivän ehdollinen vankeusrangaistuksen törkeästä petoksesta ja 90 päivää yhdyskuntapalvelua.

Espoolainen persusehdokas Seppo Vuojolainen sai käräjäoikeudessa yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä petoksesta. Oikeus velvoitti Vuojolaisen maksamaan Helsingin kaupungille perusteetta nostettuja toimeentulotukia yli 16 000 euroa.

Jyväskylässä perussuomalaisten ehdokas Seppo Hiltunen sai vuoden ja kuukauden vankeustuomion kahdesta törkeästä veropetoksesta, kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja tavallisesta kirjanpitorikoksesta.

Käräjä- ja hovioikeus tuomitsivat Hiltusen korvaamaan lähes 100 000 euroa rikollisesti vältettyjä veroja. Hiltusen liiketoimintakielto jatkuu syyskuun 2018 alkuun.

Vuoden 2019 syyskuun loppuun sen sijaan jatkuu Vaasan perussuomalaisten ehdokkaan Mika Sinimäen liiketoimintakielto. Sinimäki nosti yhtiöstään omaan käyttöönsä yli 50 000 euroa. Tuomio: 11 kuukauden ehdollinen vankeustuomio törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Ja jos pidät persuja vähän liian juntteina, löytyy valkeampiin kauluksiin sonnustautuneita petoksiin perehtyneitä vaihtoehtoja myös suurimmista ryhmistä.

Sekä Kokoomuksen että SDP:n ehdokkaiden kontoille luettiin selvitysajanjaksona 10 petossyytettä.

 

4. Mielestäsi uskovaisten omaisuus on yhteistä. Nykyinen jumalaton, turmeltunut ja maallistunut yhteiskunta ei vain oivalla sitä.

Kristillisten joukosta löytyy todennäköisimmin arvomaailmasi jakavia ehdokkaita.

Näin kristilliset linjaavat periaatteitaan:

”Kristillisdemokraatit haluavat rakentaa yhteiskuntaa kristillisiin arvoihin perustuvana demokratiana. Kristillisillä arvoilla tarkoitetaan niitä yleispäteviä ja kestäviä arvoja, jotka nousevat Raamatusta sekä kristillisestä perinteestä ihmisten hyvän ja toimivan yhteiselämän pohjaksi.”

Ja näin arvot jalkautuvat:

Kuntavaaliehdokkaat ovat saaneet näpistyksistä kaikkiaan seitsemän syytettä.

Niistä neljä, eli yli puolet kasaantui kristillisdemokraattien ehdokkaille.

Syytteiden perusteella näyttää myös siltä, että tasa-arvo on yksi niistä kristillisistä arvoista, joihin kristillisdemokraatit periaateohjelmassaa viittaavat.

Kaksi Kristillisdemokraattien miespuolista ehdokasta ovat saaneet syytteitä mm. vaatteiden pöllimisestä, mutta reipas puoluesisar koetti puhaltaa Alkosta pari pulloa Kossua. Ja jäi kiinni.

 

5. Huumeet tuovat elämään kaivattua sisältöä. Huumepäissään on kiva hillua!

Tällaisen manifestin jakaa kanssasi todennäköisimmin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas.

Ote Vasemmistoliitto periaateohjelmasta:

”Puolueemme on monen poliittisen sukupolven yhteenliittymä, jossa haasteena ja rikkautena on luoda yhteistyön silta erilaisten kokemusten välille.”

Ja mikäpä olisikaan oivempi tapa hankkia erilaisia kokemuksia kuin erilaiset stimulantit, jollaiseksi lasketaan vaikkapa amfetamiini.

Sellaisen tuomisesta asialle vihkiytyneiden harrastajien iloksi tuomittiin Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas Turussa.

Toki amfetamiinin lisäksi tuomitulta löytyi muitakin tajuntaa laajentavia namiskukkeleita, kuten hasista, Subutexia ja heroiinia.

Ja tuomittiinpa veijari hovissa myös amfetamiinin, heroiinin, buprenorfiinin ja kokaiinin käyttörikoksesta.

Vasemmistoliitto onkin huumausainerikossyytteissä ykkönen.

Vassareiden ehdokkaille on luettu törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta tai sellaisen valmistelusta seitsemän syytettä.

Kakkoseksi yltää tässäkin kategoriassa selvityksen kestomenestyjä Perussuomalaiset, jolla vastaava luku on viisi + yksi käyttörikos.

Mielenkiintoista on, että kristilliset ovat tälläkin tilastolla mukana kahdella rötöksellä, kun perinteinen hippipuolue Vihreät sai kasaan pahaisen yhden syytteen huumausainerikoksesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus aloittaa vaalien alla tulevana torstaina oikeudenkäynnin, jossa vihreiden kuntavaaliehdokas vastaa syytteeseen törkeästä huumausainerikoksesta.

 

Yksi merkittävä puolue on yhä mainitsematta. Ruotsalainen Kansanpuolue.

Kyllä ruotsalaisiltakin joitakin koiruuksia löytyy, joskin perin pienimuoisesti.

Mutta jos työriitojen sovittelusta annetun lain rikkominen kutkuttaa sinua, voit löytää tukea RKP:n listoilta.

Ainoana ryhmänä heidän listoillaan on tuollaisesta ketkumaisuudesta syytetty ehdokas.

 

Toivottavasti vaalikoneestani on apua ensi sunnuntaina äänestyskopissa numeroa lappuseen raapustaessasi.

 

Konnat valtuustoon. Aliedustus on purettava!

Nähdään vaaliuurnilla sunnuntaina.

 

Anzio

Keskustelu jatkuu täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *