Asiaton lehdistökatsaus
Asiaton lehdistökatsaus

Asiattoman vuosi: Top 5

Blogeissa juhlitaan parhaillaan uutta vuotta. Useimmiten tämä tarkoittaa blogistien kuluneen vuoden aikana saavuttaman menestyksen vuolasta kuvailua. Yleinen tapa juhlia itseään ja blogiaan näyttää olevan lista vuoden parhaista kirjoituksista. Muunkinlaisia lähestymistapoja toki on, kuten esimerkiksi tekaistu vaivaannuttava dialogi kirjoittajien välillä.

Kokeiltuamme epäonnistuneesti dialogivaihtoehtoa (Katsastaja H: Hei, Katsastaja T, mikä on ollut merkittävin saavutuksemme vuoden 2014 aikana? Katsastaja T: Lopeta.)  päädyimme listaamaan vuoden parhaat kirjoitukset. Valintakriteerinä on Asiattomassa kehitetty algoritmi, joka ottaa huomioon niin lukukertojen, jakamisten kuin kommenttienkin määrän.

Tässä se on, Asiattoman Vuoden 2014 Top 5:

1. Talouspolitiikka ja Syksy kosmoksessa. Asiattoman ensimmäinen ja yhä yksi parhaista postauksista. Jokaisen kosmologin, joka aikoo kirjoittaa taloustieteestä, kannattaa lukea ensin tämä.

2. Matalat talot korkeat hinnat. Yksi Asiattoman monista asuntopolitiikkaa käsittelevistä kirjoituksista. Mitä asuntomarkkinoiden ylisääntely saa aikaan? Ihan hyvää luettavaa niin kosmologeille kuin muillekin.

3. Enpä ajatellut tänäänkään. Voiko tietelliseen konsensukseen luottaa vai täytyykö kaikki miettiä itse? Jutussa kommentoitiin Nyt-liitteen kolumnia. Tarkoitus oli puhua asiasta, vaikka jotkut tulkitsivat jutun pilkaksi. Erityistä kummastusta meissä herätti kommenteissa esiin tuotu kaksoisstandardi luonnon- ja ihmistieteille.

4. Se on työ joka lämmittää. Kommentti poliittikkojen suosimasta vaivalloistamislinjasta. Kannattaako asiat aina tehdä mahdollisimman työläästi?

5. Pormestarin farmarihousut. Jos velka- ja verorahoitus ovat sama asia, miten voidaan elvyttää? Kirjoitus herätti kenties vuolaimman ja taatusti vaikeaselkoisimman keskustelun Asiattomassa tähän saakka.

Lisäksi erikoismaininta Hesarin tiedesivujen kolumnisteille, joiden kommentointi pitää Asiattoman käynnissä hiljaisinakin uutisaikoina (ks. yllämainittujen lisäksi tämätämä, tämä ja tämä), sekä Taloussanomien tiedonjanoisille vainukoirille.

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  Arvoista Katsastajat, olette saaneet pariinkin kertaa moitteita, että kirjoittaisitte tätä blogia työajalla. En tiedä, teettekö sitä työajalla vai ilman esimiehen lupaa.

  Itse näen asian toisin. Kansanvalistus siitä miten asiat oikeasti ovat, vaikka teettekin sen hieman ilkikurisesti, on aina tarpeen. On oikein hyvä, että virkamiehillä on aikaa työnantajiensa eli kansalaisen valistamiseen

  Bloginne on mainio, kiitos siitä.

  • Anonyymi

   Arvoista Katsastajat, olette saaneet pariinkin kertaa moitteita, että kirjoittaisitte tätä blogia työajalla. En tiedä, teettekö sitä työajalla vai ilman esimiehen lupaa.

   Tsih. Siltäkö tuntuu, että toimihenkilöt noin yleensä painavat niska limassa 8-16 ?

   Pääsääntö lienee, että sisätöiden väki kuluttaa työajasta päivittäin keskimäärin kaksi tuntia facebookissa. Naisvaltaisilla aloilla enemmänkin.

 2. Anonyymi

  Kiitos innostavasta ja nokkelasta blogista! Olette oivaltavia ja selkeitä kirjoittajia, ja huumori toimii rivienkin välistä. Tällaista keskustelunavausta ja hölmöyksien läpivalaisua tarvitaan yhden totuuden perinteeseen jämähtäneessä journalismissa ( en mitenkään erityisesti mainitse tässä Hesaria). Murheellista oli matalamielinen Talsan kohuhakuinen katsastajien anonyymiteetin paljastus, mikä oli tarpeetonta ja aiheutti vahinkoa. Nythän täällä vähän väliä katkerat rajatilapersoonallisuudet hyökkivät katsastajien henkilöitä vastaan. Erittäin valitettavaa mutta ajallemme tyypillistä.

 3. Anonyymi

  Asiaton lehdistökatsaus on akateemisen talousblogin lisäksi ainoa varteenotettava taloutta käsittelevä blogi Suomessa. Kiitokset tekijöille.

 4. Mika Maliranta

  Kirjoitatte asiallisista asioista taitavasti, terävästi ja näkökulmia laajentavasti. Lisää tätä! Ja muistattehan jatkossakin, että kun provosoidaan, ei pidä provosoitua. Voimaa!

 5. Anonyymi

  Jos vain vähän juttelette sekä kirjoitatte parhaat ideanne muistiin työajalla mutta hoidatte oikolukemisen ja viimeistelyn yleensä vapaa-ajalla, tuollainen innostava taukopuuha lisää huomattavasti työntekoa ja on hyvin suositeltavaa näin veronmaksajan näkökulmasta. Valitettavasti monet teitäkin vasemmistolaisemmat saavat minulta palkkaa kritisoimanne huuhaan kirjoittamisesta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *