Asiattoman vuosi: Top 5

Blogeissa juhlitaan parhaillaan uutta vuotta. Useimmiten tämä tarkoittaa blogistien kuluneen vuoden aikana saavuttaman menestyksen vuolasta kuvailua. Yleinen tapa juhlia itseään ja blogiaan näyttää olevan lista vuoden parhaista kirjoituksista. Muunkinlaisia lähestymistapoja toki on, kuten esimerkiksi tekaistu vaivaannuttava dialogi kirjoittajien välillä.

Kokeiltuamme epäonnistuneesti dialogivaihtoehtoa (Katsastaja H: Hei, Katsastaja T, mikä on ollut merkittävin saavutuksemme vuoden 2014 aikana? Katsastaja T: Lopeta.)  päädyimme listaamaan vuoden parhaat kirjoitukset. Valintakriteerinä on Asiattomassa kehitetty algoritmi, joka ottaa huomioon niin lukukertojen, jakamisten kuin kommenttienkin määrän.

Tässä se on, Asiattoman Vuoden 2014 Top 5:

1. Talouspolitiikka ja Syksy kosmoksessa. Asiattoman ensimmäinen ja yhä yksi parhaista postauksista. Jokaisen kosmologin, joka aikoo kirjoittaa taloustieteestä, kannattaa lukea ensin tämä.

2. Matalat talot korkeat hinnat. Yksi Asiattoman monista asuntopolitiikkaa käsittelevistä kirjoituksista. Mitä asuntomarkkinoiden ylisääntely saa aikaan? Ihan hyvää luettavaa niin kosmologeille kuin muillekin.

3. Enpä ajatellut tänäänkään. Voiko tietelliseen konsensukseen luottaa vai täytyykö kaikki miettiä itse? Jutussa kommentoitiin Nyt-liitteen kolumnia. Tarkoitus oli puhua asiasta, vaikka jotkut tulkitsivat jutun pilkaksi. Erityistä kummastusta meissä herätti kommenteissa esiin tuotu kaksoisstandardi luonnon- ja ihmistieteille.

4. Se on työ joka lämmittää. Kommentti poliittikkojen suosimasta vaivalloistamislinjasta. Kannattaako asiat aina tehdä mahdollisimman työläästi?

5. Pormestarin farmarihousut. Jos velka- ja verorahoitus ovat sama asia, miten voidaan elvyttää? Kirjoitus herätti kenties vuolaimman ja taatusti vaikeaselkoisimman keskustelun Asiattomassa tähän saakka.

Lisäksi erikoismaininta Hesarin tiedesivujen kolumnisteille, joiden kommentointi pitää Asiattoman käynnissä hiljaisinakin uutisaikoina (ks. yllämainittujen lisäksi tämätämä, tämä ja tämä), sekä Taloussanomien tiedonjanoisille vainukoirille.

Kommentit (15)
 1. Olisin itse aika vaivaantunut siitä, että a) arvostelen ex-kollegaa salanimen takaa b) teen tätä myös työajalla ilman lupaa esimieheltä c) jään täydelliseksi statistiksi argumentoinnin tasolla ex-kollegan ajatuksia vastaan d) en ymmärrä – Urheilulehden maneeriin perustuvaa – satiiria, johon kritisoimani dialogi pohjautuu e) nimemme ovat Pursiainen ja Saariluoma.

  Erityistä kummastusta teissä herättää se, että nyt kun ette enää uskalla vittuilla suoraan nimiin kohdistuen, se tehdään esitystapaa kohtaan. Esitystapaa, jonka satiiriluonnetta ette siis oikein ole ottaneet haltuun, mutta jonka kyllä muut tuntuvat ymmärtävän.

  1. Kiitos kommentista. Hyvää uutta vuotta!

  2. Kritisoidaan puskasta ampumisesta ampuen itse puskasta.

   Joopa joo. Nämä sisäisesti ristiriitaiset oskennukset voisi työntää suoraan silppuriin ilman että siitä tulisi mitään vahinkoa.

   – Syltty

  3. Pekka Järvinen
   3.1.2015, 09:40

   Onpas katkera kommentti. Ikävää, että jonkun mieli on noin musta.

   Kommentoija on nähtävästi sitä mieltä, että kriittistä keskustelua ei saisi olla hänen tärkeinä pitämiään asioita kohtaan. Tyylilaajista päätellen kirjoittaja voi hyvinkin olla eräs raha ja talous -kirjoittaja.

   Minä pidän tätä blogia hyvin tervetulleena. Kiitos siitä kirjoittajille. Välillä olen kirjoittajien kanssa eri mieltä, mutta uutta oppiakseen pitää lukea erilaisia tekstejä välttääkseen lokeroitumisen ja pitääkseen mielen avoimena.

 2. Herrasmieshymy
  31.12.2014, 20:20

  Kiitos Asiaton. Hyvää uutta vuotta 2015.
  Lisää tavaraa tuuttiin !

  1. Hyvää uutta vuotta. Yritämme parhaamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *