Festkusten
Festkusten

Soumi levererar

Suomi ei yleensä ruotsalaisia kauheasti kiinnosta, joten Suomen tapahtumista ei usein ruotsalaismedioissa kerrota. Positiivisista uutisista esiin nousee säännöllisesti suomalaisen koulun ylivertaisuus ja joskus Suomen urheiluelämässä tapahtuu jotain poikkeuksellista, kuten IFK Mariehamnin Veikkausliigamestaruus, joka innostaa ruotsalaislehdet uutisoimaan itänaapurin asioista.

Helpoimmin ruotsalaisten uutiskynnyksen ylittävät negatiiviset uutiset Suomesta tai kuriositeetin omaiset oudot jutut, joissa voidaan nauraa meille. Viimeinen reilu viikko onkin ollut varsinaista tykitystä ja kaikki se kova työ, jonka vuoden aikana olen tehnyt Suomi-kuvan kohentamiseksi, tuntuu valuneen hukkaan.

Ihan ensimmäiseksi  bongattiin, mutta aika vähälle huomiolle jäi Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kampanja, jossa verrattiin vanhempien ja erityisesti äitien someriippuvuutta väkivaltaan. Uutisointi oli kuitenkin asiallista ja keskittyi toistamaan Suomessa kerrottua.

Sitten tuli lopulta pitkään pantattu tieto Roman Eremenkon pelikiellon syystä. Aiemmin Ruotsissa oli jo kerrottu varmana tietona, että käry kävi nuuskan takia ja sehän tietysti sekä pelästytti että pöyristytti nuuskaa aamiaiseksikin nauttivat ruotsalaiset. Lopulta käryn syyksi varmistui kokaiini ja ruotsalaiset helpottuivat. Paitsi Expressenin toimittaja, joka vielä uudemman kerran halusi mainita nuuskan. Mutta ehkä se johtui siitä, että nuuskataanhan sitä kokkeliakin.

Riippuvaisuusongelmaisista suomalaisista kertovien uutisten viikon huipensivat ilokaasusta hullaantuneet kätilöt, joiden bakkanaaleista intoutuivat kertomaan lehdet laajalla rintamalla aina Helsingborgista Göteborgin kautta Tukholmaan.

Lopullinen niitti kaikelle olikin sitten MTV3:n uutisissa vilahtanut hämmentävä tekstikömmähdys Ruotsi on kakkajota ei kai millään järkevällä tavalla pysty selittämään, joten uutisten vastaava päätoimittajakin päätti olla kommentoimatta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *