Quentin Tarantinon odotettu uutuus lisättiin juuri Cannesin kilpasarjaan

Tätä osattiin odottaa. Quentin Tarantinon huippuodotettu Hollywood-epookki Once Upon a Time in Hollywood on juuri lisätty Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjaan. Samalla festivaalin kiinnostavuus ison yleisön silmissä tuplaantui, koska tämä tarkoittaa, että La Croisettella kävelevät parin viikon päästä ohjaaja Tarantinon lisäksi hyvin todennäköisesti ainakin Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ja Margot Robbie.

Once Upon a Time in Hollywood saa teatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa heinäkuussa, eli kauaa sitä ei tarvitse Suomessakaan odottaa. Tarkkaa ensi-iltapäivää ei ole vielä tiedossa.

Kilpasarjaan saatiin mukaan myös ranskalais-tunisialaisen Abdellatif Kechichen ohjaama sekä Ghalia Lacroix’n kanssa käsikirjoittama Mektoub, My Love: Intermezzo. Kechichen edellinen pitkä elokuva Adèlen elämä: osat 1 ja 2 ”ihastutti ja vihastutti” (anteeksi) sekä voitti Kultaisen palmun keväällä 2013.

(Edit. Kechichen edellinen pitkä elokuva oli tietenkin Mektoub, My Love: Canto Uno vuodelta 2017. Cannesissa esitettävä Intermezzo on sen toinen puolisko.)

Ysärin nuorista kertovasta uutuudesta ei tiedetä paljoa, mutta kesto on kechichemäisen pitkä: neljä tuntia.

Tuoreiden lisäysten joukossa on myös Gaspar Noén 50-minuuttinen Lux Æterna, joka kertoo rakkaudesta elokuvaan. Cannesin tiedotteen kuvaus on tällainen: ”Two actresses, Béatrice Dalle and Charlotte Gainsbourg, are on a film set telling stories about witches – but that’s not all.”

Poimin Cannesin ohjelmistosta tärppejä vielä lähempänä festivaalia. Suomalaisvinkkelistä kiinnostavimpia ovat tietenkin J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja sekä Teemu Nikin lyhäri All Inclusive.

Olen itse festareilla 17.–25. toukokuuta ja raportoin näkemästäni tähän blogiin.

kulttuuri televisio-ja-elokuvat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *