Bunkkeripappa kihisee raivosta

Ajatelkaa, jos teidän hellimänne yksityisyys raiskataan. Venäjän johtajan palatsi – Mustameren äärellä – on miljoonien (pian kymmenien) katsojien ”omaisuutta”.

Navalnyin säätiö teki suurimman työnsä ja kutsui ihmiset kylään.

Rakennuksesta paljastuneet näkymät kertovat, että Venäjän johtajalle on yhteistä Yhdysvaltojen väistyvän presidentin kanssa se, että molemmat ovat uskomattoman mauttomia.

Pohjapiirroksista näkyvät niin vessojen kuin pistorasioiden sijainnit, ja ulkokuvissa esitellään muun muassa viinitehdas ja maan alle piilotettu jäähalli.

Videon katsojille selviää mitä kummallisempia asioita valtavasta rakennuskokonaisuudesta ja kymmenien hehtaarien minivaltiosta.

(Video on tekstitetty englanniksi)

Venäjän johtaja on linjansa valinnut. Hän opasti syksyllä Valko-Venäjän johtajaa: väkivalta ratkaisee.

Politiikan tutkija Kirill Rogovin mukaan palatsi-videon julkaisu on vakava isku Venäjän johtajan imagolle.

Vaikka videolla kerrataan monia kauan julkisuudessa olleita asioita, ihmiset ovat kiinnostuneita valtionpäämiehen intiimimmästä puolesta. Rakastajattaresta voidaan korkeintaan julkaista kuva.

YouTubessa katsojalaskin nakuttaa: keskiviikkona illansuussa katsojia oli yli 25 miljoonaa kertaa.

Videosta on jo tullut symboli yhteiskunnan hajoamisesta.

Mikään raivoaminen Venäjän parlamentin alahuoneessa, duumassa ei enää muuta katsojien mielipiteitä: huijarit ja varkaat on paljastettu – taas.

Duumassa oppositiopoliitikkoa haukkuneet kansanedustajat ylittivät itsensä väittämällä parlamentin ulkopuolista oppositiota narkomaaneiksi ja prostituoiduiksi.

Petturiksi haukkuminen on pientä.

Kuvaavaa nyky-Venäjälle on se, että duumassa edustettuina olevien puolueiden johtajat eivät juurikaan kommentoineet Navalnyin tilannetta ennen istuntokauden avaamista.

Mutta tiistaina monet puoluejohtajat antoivat palaa.

Duumassa Yhtenäisen Venäjän apupuolueena toimivan LDPR:n johtaja Vladimir Žirinovski vihki melkein koko puheensa Navalnyille.

Žirinovski kutsui vangittua poliitikkoa muun muassa ”idioottien, sairaiden ihmisten ja seikkailijoiden johtajaksi” ja vaati Navalnyin vangitsemista eliniäksi tai päästämään hänet lähtemään ”ikuisesti”.

Räyhäpopulistinen Žirinovski viittasi Venäjän johtajan vangitsemana vuosia olleeseen Mihail Hodorkovskiin.

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen johtaja Sergei Mironov  oli nauhoittanut kommenttinsa. Toimituksiin lähetetyllä videolla hän kutsui oppositiopoliitikkoa petturiksi ja nukeksi.

Presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on koettanut edelleen olla tiukka ja painottanut, ettei hänen esimiehensä Vladimir Putin pelkää Navalnya. Syntynyt tilanne on ”täysin Venäjän sisäinen asia”.

Voin sanoa suoraan, että nyt soitetaan vanhaa levyä. Kerroimme jo vuosia sitten, ettei Putinille ole Gelendžikissä palatsia.”

Mutta unohtaako Kreml meemit?

Joillakin TikTokin palatsi-videoilla on jo miljoonia katsojakertoja. Videolla kutsutaan ihmisiä osoittamaan mieltä Navalnyin vapauttamiseksi. Sensuuriviranomainen vaatii jo palvelua puuttumaan kutsuihin.

Useat julkkikset, kuten muusikko Noize MC, esiintyvät avoimesti Navalnyin puolesta, ja kehottavat osallistumaan mielenosoituksiin 23. päivä tammikuuta. Räppäri sanoo menestyneensä nykyisten vallanpitäjien aikana, mutta vaatimattomista oloista kotoisin oleva mies on huolestunut siitä, millaisessa maassa hänen omat lapsensa varttuvat.

”Vapauttakaa Aleksei Navalnyi!”

US Puheenvuoro vuonna 2011:

”Solidaarisuus-liikkeen ilmoituksen mukaan Moskovassa esiintyy mielenosoituksessa koko joukko tunnettuja taiteilijoita: muun muassa räppäri Noize MC ja Valko-Venäläinen Lajabis Trubetskoi.  Kreml lupaa tarkistaa kaikki väärennökset: tarina ei kerro onko kyseessä sittenkin vain väitettyjen ulkomaisten väärennösten selvittäminen.”

puheenaiheet venaja
Kommentit (3)
  1. Putin sihisee ja pinkkaa ruplaan. (Oikoluku pilasi edellisen)

  2. Putin sihisee ja pinkkaa rupliaan. (Kolmannella kerralla oikein)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.