Koponen
Koponen

Gayropa – Pussy Riot

Rakastan Venäjää, olen patriootti, mutta voisin elää Sveitsissä (ja apunani on syyttäjiä), opastaa Lokki, venäjäksi Tšaika, poikiaan. Punk-ryhmä Pussy Riot vakiinnuttaa paikkaansa Venäjän nykytilan selittäjinä.

Venäjä ei ole Eurooppa.
Venäjä ei ole Eurooppa.

Iva on karua, mutta samaan aikaan sympaattista ja monikerroksista. Videossa on englanninkielinen tekstitys.

Innoittajana uudelle videolle on ollut Venäjän yleisen syyttäjän Juri Tšaikan lasten liiketoimet, joista Venäjän parlamentin ulkopuolisen opposition voimahahmo Aleksei Navalnyi työryhmineen julkaisi vuoden 2015 lopulla dokumenttielokuvan Tšaika (suomenkielinen tekstitys).

Maailmanlaajuista huomiota ”yhtye” sai vuonna 2012, jolloin he vaativat  kirkossa kuvatulla videolla Putinia jättämään paikkansa.  Naiset tuomittiin  ”punkrukouksesta” kahdeksi vuodeksi vankeuteen uskonnonvastaisesta huliganismista elokuussa 2012. Pussy Riotiin suhtaudutaan Venäjälläkin ristiriitaisesti. Monen on vaikea varsinaisena rikoksena pitää 40 sekunnin mittaista mekkalaa ortodoksisen kirkon alttarilla Moskovassa ja tämän spektaakkelin levittämistä Youtubessa.

Venäläisessä (virallisessa) julkisuudessa on jäänyt vähälle huomiolle itse asia: kritiikki ortodoksisen kirkon ja valtiovallan yhteen sulautumisesta. Pentti Stranius muistuttaa artikkelissaan, että ”eräissä todistajalausunnoissa performanssiryhmän kolmikon, nuorten naisten (Marija, Nadežda ja Jekaterina), katsottiin toimineen ´riivaajan vallassa´ ja olleen siis Saatanan, ei Jumalan palveluksessa. ”

Kommentit (6)

  1. Pauli Räsänen

    Eräs piirre tuon filminkin aihepiiriä on ,peli venäjän taloudellisten resurssien hallinnasta, jos katsoit Martin Armstrongin urasta kertovan dokkarin, jossa tämä piirsi kaaviokuvan Americo pankin toimioiden , kuden Saidin ja Karashogin jamyös Beresovskyn suunitelmasta kaapata valtaosa maan resursseista, Jeltsiniä kusettamalla itseleen, suunitelma meni pieleen, kun ilmiselvä bulvaanitarjokas Putin petti porukan, sieltä lähtee tämä nykyinen tuon tyypin systemaattinen länsimaisten finanssipiirien osien masinoima vihakampanja, häntä ja samalla koko venäläistä sivilisatiota kohtaan. Kaikki oli lännessä riemuisaan ,kun pellen roolin omaksunut Jeltsin johti maata, mutta mikä tärkeintä venäläiset oppivat halveksimaan tätä ja samalla myös länsimaista liberalismia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *