Navalnyin vankila vankilassa

Venäjän tunnetuinta poliittista vankia kidutetaan. Erityiskohtelu tarkoittaa, että hänet on eristetty tarkoin valittujen vankien keskuuteen – vankilaan vankilassa. Eristettyjä kuvataan koko ajan. Videointi on herättänyt kysymyksiä jo aiemmin.

Kuvia Aleksei Navalnyista on jaettu internettiin

IS: Aleksei Navalnyi kertoo unikidutuksestaan – herätetään vankileirillä joka yö kahdeksan kertaa ja kuvataan ”pakoalttiuden” ehkäisemiseksi

Uusimmassa dokumenttielokuvassa vahvistetaan useiden haastattelujen kautta se, että viranomaisten tavoitteena on tehdä Navalnyin vankilassa (työleirillä) olosta mahdollisimman ikävää.

Navalnyi istuu Pokrovin vankileirillä kahden ja puolen vuoden mittaista vankeustuomiotaan.

Karmaiseva dokumentti venäläisen poliitikon kohtelusta on nähtävissä kokonaisuudessa internetissä  Dozd-kanavan tilaajille.

Dokumentti on vankkaa journalismia, jonka tekijä tarttui aiheeseen saatuaan haltuunsa Navalnyin lähettämän kirjelapun.

Leirillä on erikoistuttu psykologiseen väkivaltaan…

Yksi Navalnyin kanssa samalla leirillä istuneista, Nariman Osmanov otti toimittajiin – väitetysti – yhteyttä vapautumisensa ja Venäjältä lähtemisen jälkeen. (Navalnyin pyynnöstä).

Doždin Konstantin Goldenzweig (oik.) jututti useita Pokrovin leirissä olleita vankeja.

Keskusteluissa selvisi, että siinä missä valtion televisio esittää Navalnyin fasistina, vankilaviranomaiset pyrkivät todistamaan laitoksessaan tämän olevan homo tai vähintään heihin myönteisesti suhtautuva.

Psykologisen kidutuksen keinot ovat moninaisia. Navalnyin yöunta häiritään jatkuvasti. Yksi häiritsemisen muoto on masturboida äänekkäästi. Unen keskeyttäminen toistuvasti on kidutusta.

Ohjelmaa ei ole tarkoitettu heikkohermoisille. Jo tekstin lukeminen saa monet voimaan pahoin.

Uutiset kidutuksista – viimeksi Saratovissa sijaitsevassa vankilan sairaalassa, ovat nostaneet kansainvälistä kiinnostusta Venäjän vankien kohteluun.

YLEn Uutiset:

Venäläisvankiloissa laajamittaista kidutusta, raiskauksia ja väkivaltaa, sanoo järkyttävää videomateriaalia julkaissut järjestö – tutkinta aloitettu

Navalnyi on itse verrannut oloja keskitysleiriin, ja rangaistussiirtolan sadismista ovat kertoneet muutkin muun muassa Novaja gazetan dokumentissa viime keväänä.

puheenaiheet venaja
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.