10 kysymystä: Stadin Juhannus

Lonna_ilmasta-edit

Juhannus maalla vai kaupungissa? Tänä vuonna ensi kertaa Lonnan saarella järjestettävä Stadin Juhannus vaikuttaa vaihtoehdolta, jossa on vähän kumpaakin. Tapahtumaa järjestävä Erkko Lehtinen kertoo mistä on kyse.

1. Mikä on Stadin Juhannus?

Stadin Juhannus on kaiketi jonkinlainen minifestivaali, vaikka itse puhutaankin lähinnä vain tapahtumasta. Se millainen tarkalleen siitä lopulta kehkeytyy jää nähtäväksi ja riippuu yleisöstäkin, mutta odotukset ovat korkealla.

2. Miksi päätitte perustaa uuden tapahtuman?

Jo kauan oli pyöritelty mielessä ja suunnitelmissakin erilaisia ideoita juhannustapahtumasta Helsingissä, joka toisi keskikesän juhlan tunnelmaa kaupungissa viihtyvien ulottuville ja toisaalta olisi sisällöltään tuore ja kiinnostava. Oikea hetki tuntui nyt koittaneen, jopa hieman yllättäen.

3. Miten Lonna valikoitui juhlapaikaksi?

Lonnan saaren tapahtumia koordinoiva taho oli yhteyksissä ja ilmaisi, että sinne kaivattiin uutta, monipuolista ohjelmaa. Paikka oli siis esillä ensin, ja eri vaihtoehtoja pyöriteltäessä todettiin, että tämä voisi olla loistava paikka ja tilaisuus juhannustapahtumalle.

4. Minkälaiset tilat Lonnassa on käytössä?

Käytössä on uusi, muurien rajaama tapahtuma-alue, joka koostuu kahdesta miinanraivauksessa käytetystä makasiinirakennuksesta ja niiden välisestä terassista, jolta on hieno merinäköala. Terassilavan ja makasiinilavan ohella toinen makasiini toimii baaritilana. Lisäksi saaren ravintola ja vohvelibaari palvelevat asiakkaita, ja idyllinen saari ylipäätään on yleisölle avoin.

5. Millä perusteella tapahtuman ohjelma on valittu?

Ohjelmaan haettiin tuoreita ja ajankohtaisia nimiä indierockista räppiin ja elektroniseen poppiin, suurelta osin toki myös meidän järjestäjien omia suosikkeja.

6. Jännittääkö Suomen kesä ja mikä on plan B jos “kesäsää yllättää”?

Suomen kesä on arvaamaton, mutta kunnon sateen sattuessa voidaan siirtää tarvittaessa toinenkin lava sisälle makasiinirakennukseen ja keskittyä viihtymään sisätiloissa.

7. Mikä on ollut yleisön vastaanotto uudelle tapahtumalle?

Vastaanotto on ollut erittäin innostunut ja kysyntää selvästi on reilusti, liput on jo loppuunvarattu muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

8. Onko tapahtumasta tarkoitus tehdä jokavuotinen?

Kyllä jatkoa on suunniteltu, ja taustalla on pitkäaikainen ajatus kehittää toimintaa Helsingissä juhannuksena.

9. Jos sinun pitäisi suositella festareilta yhtä keikkaa, jota ei missään nimessä kannata missata, mikä se olisi ja miksi?

Debyyttialbumillaan ihastuttaneen Kuparilinnan 70-luvun iskelmästä kumpuava musiikki sopii takuuvarmasti juhannukseen ja tuo mukanaan juuri sopivan tuulahduksen perinteisiä tunnelmia.

10. Kuuluuko festarisuunnitelmiin juhannustaikoja?

Juhannustaikojen tekeminen on suotavaa!

Stadin juhannus Lonnan saarella Helsingin edustalla 23.–24.6.
Tapahtuma Facebookissa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *