Kuulokuvia
Kuulokuvia

3 levyä juuri nyt: Teenage Fanclub, Noura Mint Seymali, Douglas Dare

3levya%cc%88_image1

Kuunneltavaa viikonlopuksi? Tässä tarjolle kolme tuoretta albumilöytöä.

Teenage Fanclub: Here
(PeMA Records)

Skotlantilaiset indie-legendat onnistuvat kymmenennellä albumillaan tiivistämään tärkeitä perusasioita. Vuosien varrella marinoitunut yhtye esittää hienoja pop-kappaleita ja heille suo mieluusti myös erivapauksia, esimerkiksi paikoin kliseisen kuuloisten lyriikoiden kohdalla (”hold on / to your life / to your dreams / don’t get lost / in their schemes / just hold on / to your dreams”). Pehmeästi rullaavan Hold Onin ohella voimalauluiksi nousevat ainakin iskelmällinen  Live In the Moment ja hellänä kuiskauksena soiva With You. Yhtye esiintyy Helsingissä Tavastialla 15.2.2017.

Kuuntele albumia Spotifyssa.

Noura Mint Seymali: Arbina
(Glitterbeat)

Mauritanialaislaulaja Noura Mint Seymali osuu kultasuoneen tuoreella Arbina-levyllään. Aavikkokitarasoundit kuplivat värikylläisen musiikin ytimessä herkullisesti ja Seymalin laulu on kautta linjan äärimmäisen väkevää.

Kuuntele albumia Spotifyssa.

Douglas Dare: Aforger
(Erased Tapes)

Tummia ja vähäeleisiä lauluja tekevä Douglas Dare vie musiikkiaan aavistuksen aktiivisempaan ja soinniltaan monisävyisempään suuntaan. Tutut ydinelementit säilyvät: Dare liikkuu läpi albumin melankolian purppuroimilla vesillä, jossa kaikki on kohtalokasta. Jos ”trip hop” olisi yhä uskottava genremääritelmä, voisi se kuulostaa vuonna 2016 parhaimmillaan tältä.

Kuuntele albumia Spotifyssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *