Ennakkokuuntelussa: Delay Trees

delaytrees2017

Delay Trees kuuluu modernin indierockin takuuvarmimpiin positiivisiin yllättäjiin. Yhtye syventää soundiaan joka julkaisullaan ja ottaa perjantaina ilmestyvällä Let Go -levyllään jälleen ison askeleen kohti tyylilajinsa eturiviä meillä ja muualla. Tai itse asiassa bändi alkaa jo olemaan siellä.

On hankalaa olla samalla perinnetietoinen ja freesi, mutta Delay Trees onnistuu siinä kuin leikitellen. Bändin neljäs albumi Let Go kuulostaa luonnostaan melodiselta ja biiseissä on koukkuja enemmän kuin salakalastajan pitkäsiimassa. It’s Not Who You Are, Brightest Eyes, Phases, Sound Of Darkness, Pale July ja Blame It on the Snow ovat radiovalmiita hittisinkkuja, eikä levyn muu kappalemateriaali juurikaan kalpene niiden rinnalla. Temaattisesti levy on täynnä sydänsurua, kipeiden muistojen käsittelyä, luopumista ja uuteen valmistautumista.

Let Go on levy, joka ilahduttaa joka kuuntelukerralla uudelleen. Siinä Delay Trees onnistuu, koska yhtyeellä on terävä biisikynä ja kyky rakentaa kappaleisiinsa kerroksellisuutta.

Kuuntele albumi ennakkoon oheisesta linkistä:

Delay Trees: Let Go
Soliti Records 2017 (julkaisu 24.3.)

Delay Trees keikalla
28.3. Siltanen, Helsinki
7.4. Suistoklubi, Hämeenlinna
8.4. Telakka, Tampere
21.4. Korjaamo, Helsinki
28.4. Tukikohta, Oulu
13.5. Alakulttuuritalo, Helsinki
6.7. Henry’s Pub, Helsinki

ps. Delay Treesin Rami Vierula vierailee Radio Helsingissä lauantaina 1.4. klo 9-12 lähetettävässä ohjelmassani.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *