Ennakkokuuntelussa: Pekko Käppi & K:H:H:L

Pekko Käppi - kuva 2 by Konsta Leppänen

Ehdotan gallup-tutkimusta: Pysäytä ihmisiä kadulla ja tiedustele alkuun, onko jouhikko tuttu instrumentti. Veikkaukseni on, että suurin osa ”kyllä”-vastauksen antajista tietää ainoastaan yhden jouhikkoa soittavan artistin. Hän on Pekko Käppi.

Käppi on vahvan visionsa ansiosta antanut jouhikolle uuden elämän, ja luonut itselleen suomalaisen nykyskenen omaleimaisimpiin kuuluvan musiikillisen artisti-identiteetin. Siihen kuuluu jatkuva kehitys ja uuden etsiminen. Pekko Käppi & K:H:H:L (Kuolleiden Hevosten Hillittömät Luut) säväytti debyyttilevyllään Sanguis Meus, Mama! vuonna 2015 ja nyt seuraa albumitrilogian toinen osa, Matilda.

Se on kaikkea mitä me edelliseen albumiin ihastuneet uskalsimme toivoa ja paljon muutakin. Ei kannata päätellä liikaa Käpin tunnetuimmasta instrumentista, sillä jouhikko-levystä ei ole kyse. Kyse on kokonaisuudesta, joka on ilahduttavan monisävyinen. Välillä liikutaan lähellä heviä, toisinaan taas herkissä laulelmissa. Sähkökitarakin soi.

Kaiken keskellä virtaa joku määrittelemätön toismaailmallinen rosoisuus ja karisma, joka linkittää Käpin ja K:H:H:L:n musiikin yhteen kahden levyn matkalla ilmaisun tyylilajien vaihdellessa. Käppi laulaa väkevämmin kuin koskaan ja Matildalla oman lisänsä soundiin tuovat vierailijat, laulaja Laura Moisio ja näyttelijä-ohjaaja Tanjalotta Räikkä. Sanoituksia levylle ovat tehneet tamperelainen tekstintekijä Toni Tapaninen, Käppi itse ja kas, Mikael Agricola.

Kuuntele albumi ennakkoon alla olevasta linkistä.

Pekko Käppi & K:H:H:L – Matilda
Svart Records 2017 (julkaisu 31.3.)

Pekko Käppi & K:H:H:L keikalla
8.4. Korjaamo / Vaunusali, Helsinki
20.4. Klubi, Tampere
22.4. Jyrock-päiväklubi / Vakiopaine, Jyväskylä

Pekko Käppi & K:H:H:L – Matilda-levyn ennakkokuuntelutilaisuus
29.3. Ravintola 931, Tampere

Kuva: Konsta Leppänen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *