H2Ö top 5

h2o2015

Kolmas ja viimeinen. Tulevan viikonlopun H2Ö-festivaali huipentaa rakastetun turkulaistapahtuman lyhyen draaman kaaren. Jo parissa vuodessa oletusarvoksi on noussut se, että H2Ö on kesän kovatasoisin kotimaisen underground-musiikin katsaus Flow’n ja Sidewaysin ohella, eikä festari petä viimeiselläkään kertaa. Kun tähän lisätään muutama kova ulkkarikiinnitys, Ruissalon telakan ainutlaatuinen miljöö ja asialleen omistautuneen järjestäjäpoppoon ympärilleen levittämä hyvä tunnelma, on selvää että eräs kesän kohokohdista on tässä. H2Ö:tä tulee ikävä, mutta onneksi vasta ensi viikolla.

Kuulokuvia poimi päällimmäiset tärpit laajasta H2Ö-ohjelmistosta.

1) Dungen
H2Ö:n tämän vuoden “iso kala” on ruotsalaisbändi Dungen. Moderni hippihenkinen huurupsykedelia sopinee festarin tunnelmaan kuin ruskea vesi Aurajokeen.

2) Aldous Harding
Uusi tuttavuus Uudesta-Seelannista. H2Ö-järjestäjä Mikko Levón kuvaili kokeneensa Aldous Hardingin keikalla “lähes uskonnollisen” elämyksen, enkä ihmettele. Hardingin herkkä ja soundeiltaan laaja-alainen singer-songwriterismi antaa siihen täydet edellytykset ja esityspaikka, tunnelmallinen Veistämö, täydentää paketin. Rakkaudella tehty buukkaus.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=F4R0K6iYJ2A]

3) ES & Antti Tolvi
ES on Sami Sänpäkkilä, erittäin tärkeän Fonal Recordsin pomo. Yhdessä samalle lafkalle levyttävän ja artistina liian vähälle huomiolle toistaiseksi jääneen Antti Tolvin kanssa hän muodostaa kotimaisen kokeellisen musiikin superduon, jolta voi odottaa sitä kuuluisaa “110% suoritusta”, josta jääkiekkoilijat tapaavat puhua.

4) Puiset heilat
Jos joku buukkaus on H2Ö:n hienouden ytimessä, se on tämä. Salamyhkäinen Puiset heilat soittaa klassikon maineeseen nousseen Viihdetaiteilija-kasettijulkaisunsa kappalemateriaalin alusta loppuun. Täydellinen avaus menestyksekkäälle festariviikonlopulle.

[bandcamp width=100% height=120 album=1924466863 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small track=1436488481]


5) nyt tai ei koskaan -meininki

Oletettavissa on, että kolmannen H2Ö:n muutenkin lämmin tunnelma on entistäkin intensiivisempi festaria edeltäneen lopettamisuutisen myötä. Jo aiemmin suositusta Ilmiö-festivaalistaan tunnettu porukka luultavasti saa aikaan jotain hienoa jatkossakin, mutta uutta H2Ö:tä he tuskin yrittävät tehdä. Carpe diem.

H2Ö Turun Ruissalon telakalla 22.–23.7.
Lisätiedot ja koko ohjelma

Kuva: Ville Mäkilä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *