Sideways top 5

pjharvey

Sideways on ovella. Viime kesänä menestyksekkäästi debytoinut festari lähtee rakentamaan toista vuottaan vahvan headlinerin ympärille ydinarvojaan vaalien. Tässä Kuulokuvia-blogin top 5 -poiminnat.

1) PJ Harvey
Mahdoton ohitettava. Sideways 2016 kulminoituu kirkkaimpaan tähteensä, joka tekee odotetun Suomen-vierailunsa väkevä albumi The Hope Six Demolition Project plakkarissaan. Täydellinen Sideways-buukkaus.

2) tunnelma
Ensimmäisen vuoden Sideways viehätti yleistunnelmallaan. Luontaisesti kolkohko Teurastamon alue muuntautui festariviikonlopun ajaksi helposti lähestyttäväksi viihtymiskeitaaksi. Debyytti-Sidewaysin pääasiaksi nousi vireä uutuudenviehätys ja eteenpäin suuntautunut yhteisöllisyys. On syytä odottaa, että stimmung on vähintään samalla tasolla tänäkin vuonna.

3) Ty Segall & The Muggers
Henry Rollins sanoo soittavansa Ty Segallin levyjä viikottain, koska kyseessä on artisti, joka “tekee kaiken oikein”. Viehättipä Henkan yleismeininki tai ei, tämän kokoluokan musasepän mielipiteeseen kannattaa luottaa. Saatat huomata, miten ihanaa on antaa Segallin räkäisesti rullaavan mukiloinnin piestä korvasi mustelmille.

4) Black Twig
Eräs Suomen aliarvostetuimmista yhtyeistä. Jostain Sonic Youthin maailmankartan liepeiltä ponnistava Black Twig on kuin se älykäs ja miellyttävä kaverisi, jonka todellisen arvon huomaat vasta pitkän tapaamistauon jälkeen. Luvassa mukava jälleennäkeminen.

5) Oranssi Pazuzu
Useilla meistä on hevimenneisyys, niin myös itselläni. Oranssi Pazuzu koskettelee jotain todella syvällä musiikillisessa DNA:ssani ja tekee sen erittäin freesillä tavalla kuulostaen nykyaikaiselta. Ja heviltä.

Sideways Helsingin Teurastamolla 17.–18.6.
Lisätiedot ja koko ohjelma

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *