Merkintöjä
Merkintöjä

Jalkapallomaestrot #1: Juninho Pernambucano

Juninho

Antônio Augusto Ribeiro Reis Junior (s. 1975), tuttavallisemmin Juninho Pernambucano, taiteilijanimeltään Juninho, on ehkäpä jalkapallohistorian taitavin vapaapotkuspesialisti. Hän on brasilialainen keskikenttäpelaaja, joka on pelannut kotimaansa sarjan lisäksi tähän mennessä vain yhdessä seurajoukkueessa, ranskalaisessa Olympique Lyonnaisissa. Siellä hän on voittanut ennätykselliset seitsemän perättäistä Ranskan mestaruutta, ja muutaman vähäpätöisemmän pystin lisäksi. Mies on tehty Lyonille 72 maalia, joista peräti 43 on syntynyt vapaapotkuista. Tyylinäytteitä löytää YouTubesta, vaikkapa täältä tai täältä.

Juninho on kasvanut todelliseksi keskikentän maestroksi. Kuten kaikki oman pelipaikkansa parhaat pelaajat, hän liikkuu hitaasti, rakentaa peliä ja saa pallon pitämisen, syöttelyn ja laukomisen näyttämään helpolta. Hän luo rauhallisella pelityylillään ympärilleen tilaa, aikaa ja rauhoittaa samalla myös joukkueensa peliä. Juninhon on huhuttu siirtyvän pois Lyonista, mahdollisesti takaisin Brasiliaan, jopa lopettavan uransa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkue kestää legendan ja seuraikonin mahdollisen menetyksen.

Juninho on helmi, jonka kaltaisia miehiä ja taitureita on jalkapallossa harvassa. Monella on lahjakkuutta, mutta vain harva pystyy lunastamaan lupaukset. Juninho ei ole ehkä samanlainen herrasmies kuin monet muut keskikenttien maestrot, sillä hän katselee usein keltaista ja punaistakin korttia, mutta taidot puhuvat puolestaan. Vastustajan maalivahti ja puolustus saavat olla erikoistilanteissa tarkkana, kun tämä jumalainen brasilialainen on pallon takana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *