Klassikosta

Joukkeiden logot

Sunnuntaina se taas pelataan: El Clásico, Klassikko, eurooppalaisen seurajalkapalloilun seuratuin ottelu. Vastakkain ovat tasavaltaista Espanjaa edustava Real Madrid Club de Fútbol sekä katalaaniaatteen lipunkantaja Fútbol Club Barcelona. Satojen miljoonien katsojien seuraama hegemoniakamppailu pysäyttää koko Espanjan ja osan muustakin maailmasta.

Tunnetta ei tämänsyksyisestäkään kohtaamisesta puutu. Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa, ykkösenä ja kakkosena. Kesällä satoja miljoonia pelaajakauppoihin käyttänyt Real Madrid johtaa, mutta väkivahva, viime vuonna peräti kolme pokaalia kahminut Barcelona on vain pisteen päässä.

Pelipaikkana on Barcelonan monumentaalinen kotistadion, Camp Nou. Ottelu on loppuunmyyty, joten paikalle odotetaan sataa tuhatta katsojaa. Fanit odottavat kotijoukkueen voittavan, sillä se on onnistunut päihittämään kilpailijansa kahdella edellisellä kohtaamisella. Tämänkeväisessä mittelössä nähtiin todellinen nöyryytys, kun Barcelona voitti Madridin kotikentällä peräti 6-2.

Maaleja on luvassa tälläkin kertaa. Koska maailman kallein pelaaja Cristiano Ronaldo on edelleen loukkaantuneena, Real Madridin avainpelaajia ovat keskikentän maestro Kaká sekä maailman paras maalivahti Iker Casillas. ”Pyhällä” Ikerilla riittää taas töitä, sillä Real Madridin puolustus on keskinkertainen.

Kotijoukkueellakin on poissaolohuolia. Sikainfluenssa pakottanee jättämään muutaman pelaajan pois kokoonpanosta, maaginen Lionel Messi ja ”Ruotsin Maradona” Zlatan Ibrahimović sentään todennäköisesti pelaavat. Barcelonan keskikenttä on erityisen vahva, pelaavathan siellä Messin lisäksi sellaiset miehet kuin Xavi ja Andrés Iniesta.

Tunnelma nousee kattoon sunnuntai-illan lähestyessä. Klassikkoa odottaessa ja katsoessa ymmärtää taas, miksi niin monet tunnustavat uskontoa nimeltä jalkapallo.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *