Merkintöjä
Merkintöjä

Leonard Cohen Helsingissä 10.10.2008

Hartwall Areenalla ei ole koskaan kuultu niin hyvää konserttia kuin perjantaina. Laulaja-runoilija Leonard Cohen orkestereineen nousi lavalle ja ylitti odotukset. Erityislaatuiseksi tapahtuman teki rykelmä hienoja kappaleita, Cohenin valtava karisma, hienot sovitukset, sekä loistava äänenlaatu. Areenan konserteissa vaaditaan melkoista teknistä taituruutta, ettei ääni puuroudu. Cohenin konsertti oli lumoava kokemus myös siksi, että se tuntui pieneltä, intiimiltä klubikeikalta. Melkoinen saavutus.

Tämä oli ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen kerta, kun näin Cohenin livenä. Kesän ja syksyn kiertue on 74-vuotiaan laulajan ensimmäinen 15 vuoteen. Pelättiin, ettei Cohen enää yltäisi korkealle tasolle. Niinpä vain vanha jaksaa. Areenankin konsertti kesti taukoineen pitkälti yli kolme tuntia ja encorekin käsitti seitsemän kappaletta. Cohen soitti yleisön iloksi melkein kaikki suurimmat hittinsä. Erityisiä kohokohtia olivat Hallelujah, I’m Your Man, sekä puoliakustisesti soitettu Famous Blue Raincoat. Myös muut toimivat, ja lavalle kivunnut monijäseninen orkesteri soitti hienosti.

Mestari veti kaikki laulut tunteella. Hän tuntui olevan vilpittömän kiitollinen saamastaan lämpimästä vastaanotosta ja intoutui jopa flirttailemaan kauniiden taustalaulajattariensa kanssa. Olen nyt hiljattain nähnyt The Whon, Bob Dylanin ja Bruce Springsteenin konsertit, mutta vanha herra Cohen pisti heitä kaikkia paremmaksi. Vuoden paras konsertti oli tässä.

Nämä kuultiin:

Dance Me To The End Of Love
The Future
Ain’t No Cure For Love
Bird On The Wire
Everybody Knows
In My Secret Life
Who By Fire
Waiting For The Miracle
Heart With No Companion
Hey, That’s No Way To Say Goodbye
Anthem

Tauko

Tower Of Song
Suzanne
Gypsy Wife
The Partisan
Boogie Street
Hallelujah
Democracy
I’m Your Man
Take This Waltz

Encore

So Long, Marianne
First We Take Manhattan
Famous Blue Raincoat
If It Be Your Will
Closing Time
I Tried to Leave You
Whither Thou Goest

Kommentit (1)

  1. dudivie

    miksi konserteissa pitaa olla aina musiikkia tai lava tai esiintyjia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *