Matt Damonista

Matt Damon

Matt Damon ärsyttää. Mies näyttää tavalliselta pulliaiselta, mutta on hyvä näyttelijä ja kaikin puolin lahjakas mies. Uransa ohella hän tekee hyväntekeväisyystyötä yhdessä muun muassa George Clooneyn ja Brad Pittin kanssa.

Kiiltokuvapoika, siis. Tai ei aivan. Ystävä kiteytti taannoin Damonin olemuksen toteamalla, että mies näyttää aivan suomalaiselta jääkiekkoilijalta. Tätä taustaa vasten on kummallista, että Damonista on kuoriutunut toimintaelokuvatähti. Hänet tunnetaan Jason Bornena, jokamiesagenttina, jonka seikkailussa pelti rytisee ja miestä kaatuu tatamille.

Aivan hiljattain Damon tähditti Borne-elokuvat ohjanneen Paul Greengrassin uusinta elokuvaa, Green Zonea. Se sijoittuu Irakiin. Toimintaa siis riittää, ja Damon tekee hyvän roolin oikeamielisenä amerikkalaissotilaana. Tämän lisäksi hän on viime vuosina näytellyt sellaisissa mainioissa elokuvissa, kuten Syriana, The Informant! ja The Departed.

Mikä siis mättää? Ehkäpä se, ettei Damonissa ole tippaakaan karismaa. Ja toiseksi tietenkin se, että hänen suomalaisurheilijaa muistuttava ulkomuotonsa herättää meissä tavallisissa pulliaisissa kateutta.

Matt Damonista on yhtä kaikki kutoutunut yksi nyky-Hollywoodin suurimmista tähdistä. Hänen elokuvansa ovat rahasampoja. Niitä katsotaan ja niistä jaksetaan puhua. Kenties vaatimattoman oloinen Damon vetoaa niihin lukuisiin ihmisiin, jotka uskovat meissä kaikissa asuvan Hollywood-tähden olemassaoloon.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *