Poetry Jam Tallinn #2

Helsinki Poetry Connection

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA HETI

Runoutta yli rajojen – suomalais-virolainen runoilta Tallinnassa 5.11.2010

Toista kertaa järjestettävä Poetry Jam Tallinn –klubi tuo suomalaiset ja virolaiset runoilijat jälleen yhteen. Tallinnan Cabaret Rhizome –teatterissa (Kaarli pst 9-19, Tallinn 10119) perjantaina 5.11. järjestettävällä runoklubilla esiintyy yhteensä viisi suomalaista sekä virolaista runoilijaa. Tekstejään esittävät kello 20.00 alkaen Igor Kotjuh, Sanna Karlström, Tuukka Terho, Jürgen Rooste sekä Jukka Mallinen. Runoja kuullaan illan aikana ainakin kolmella kielellä; suomeksi, viroksi ja venäjäksi.

Runoilijoista Karlström ja Terho edustavat nuorta suomalaista runoutta. Rooste puolestaan edustaa virolaista lyriikkaa, kun taas Kotjuh on vironvenäläinen kirjailija. Kotjuhilta on vastikään ilmestynyt suomennosvalikoima (Yritys kumppanuudeksi), jonka toinen kääntäjä Jukka Mallinen on mukana esittämässä Kotjuhin runoja suomeksi. Tapahtuman juontaa Hannu Oittinen.

Klubilla järjestetään myös open mic –osuus, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus päästä esittämään itse omia runojaan. Tilaisuuden järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Suomen kulttuuri-instituutin, FILIn ja Nuoren Voiman Liiton kanssa.

Sanna Karlström (s. 1975) on suomalainen runoilija. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista ensimmäinen (Taivaan mittakaava) palkittiin vuonna 2004 Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnolla. Karlströmin kolmas runoteos (Harry Harlow’n rakkauselämät) voitti vuonna 2009 Kalevi Jäntin palkinnon.

Tuukka Terho (s. 1984) on suomalainen runoilija. Hänen esikoisteoksensa (Huulilla, nolo tuuli) ilmestyi vuonna 2009. Terhon tekstejä on julkaistu Rihmasto.netissä sekä Tuli&Savu -lehdessä. Terhon ja Esa Mäkijärven yhteinen runoblogi Blast #2 löytyy osoitteesta http://uusiblast.blogspot.com/.

Igor Kotjuh (s. 1978) on vironvenäläinen runoilija. Hän kirjoittaa runoja sekä viroksi että venäjäksi. Kotjuhilta on julkaistu neljä kokoelmaa. Kotjuh on syntynyt pienessä virolaisessa Võrun kaupungissa ja hän puhuu sujuvasti myös sen paikallista murretta.

Jürgen Rooste (s. 1979) on virolainen runoilija, kulttuuritoimija ja kirjailija, joka on kotimaassaan palkittu useaan otteeseen. Roosteelta on ilmestynyt muun muassa kuusi runokokoelmaa ja yksi runo-CD. Lisäksi häneltä ilmestyy pian myös valikoima suomeksi (NyNorden). Rooste kuuluu Viron tunnetuimpiin nuoriin runoilijoihin.

Jukka Mallinen (s. 1950) on suomalainen esseisti ja suomentaja. Hän on PEN-klubin entinen puheenjohtaja. Viime vuosina Mallinen on julkaissut kirjoja, joissa hän käsittelee venäläistä kirjallisuutta ja Venäjää. Tänä vuonna ovat ilmestyneet hänen Igor Kotjuh –runokäännöksensä (Yritys kumppanuudeksi, Savukeidas) sekä kirja Joseph Brodskysta (Seisahdus erämaassa, Savukeidas).

Lisätietoja:
Esa Mäkijärvi
GSM: + 358 40 55 66 263
esa.makijarvi@gmail.com

Harri Hertell
GSM: + 358 40 506 3668
hkipoetryconnection@gmail.com

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *