Poetry Jam Tallinn #3

Helsinki Poetry Connection

TIEDOTE 9.11.2010
JULKAISUVAPAA HETI

Rajatonta runoutta – suomalaisvirolainen runoilta Tallinnassa 10.12.2010

Kolmatta kertaa järjestettävässä Poetry Jam Tallinn -runoklubissa sukelletaan perjantaina 10.12. äänirunouden maailmaan. Tallinnan Cabaret Rhizome -teatterin (Kaarli pst. 9-19) lavalle nousee kello 20.00 alkaen yhteensä viisi runoilijaa. Illan aikana suomalaisista runoilijoista esiintyvät Henriikka Tavi sekä Karri Kokko. Virolaisista sanataiteilijoista lavalle astelevat Asko Künnap, Luulur sekä KreatiivRoomet. Juontajana toimii virolaisen runouden kääntäjänä tunnettu Hannu Oittinen.

Klubilla järjestetään myös open mic -osuus, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus päästä esittämään itse omia runojaan. Tilaisuuden järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Suomen Viron instituutin, FILIn ja Nuoren Voiman Liiton kanssa.

Henriikka Tavi (s. 1978) on suomalainen runoilija. Hänen esikoisteoksensa Esim. Esa palkittiin Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnolla vuonna 2007. Tavin toinen kokoelma Sanakirja ilmestyi syksyllä 2010.

Karri Kokko (s. 1955) on suomalainen runoilija ja toimittaja. Parnassossa ja Suomen Kuvalehdessä työskentelevä Kokko on julkaissut lukuisia runokirjoja, joista tunnetuin on vuonna 2005 ilmestynyt Varjofinlandia.

Asko Künnap (s. 1971) on virolainen runoilija. Hän pyörittää Tallinnassa Rakett-mainostoimistoa sekä Näö Kirik -kustantamoa. Künnap on todellinen renessanssimies, sillä runojensa lisäksi hän tekee myös kuvataidetta sekä suosittuja lautapelejä. Suomeksi Künnapin runoja voi lukea Johnny Knigan julkaisemasta antologiasta Ajattelen koko ajan rahaa.

Luulur (oik. Jaan Malin, s. 1960) on virolainen runoilija. Hän on julkaissut seitsemän runokokoelmaa sekä useita äänirunolevyjä. Luulur on voittanut äänirunoillaan mm. vuoden 2009 Poetry Slam -kilpailut Tallinnassa sekä Viljandissa. Kotimaansa lisäksi Luulur on niittänyt kansainvälistä mainetta Poetry Slam -kilpailuissa mm. Berliinissä.

KreatiivRoomet (oik. Roomet Jakapi) on virolainen filosofi, runoilija ja muusikko. Hän on Kreatiivmootor-nimisen taiderock-yhtyeen laulaja. Hänen esityksiään voi kuunnella MySpace-sivuilta http://www.myspace.com/rjakapi sekä http://www.myspace.com/kreatiivmootor.

Lisätietoja:
Esa Mäkijärvi
GSM: + 358 40 55 66 263
esa.makijarvi@gmail.com

PRESSITEADE 9.11.2010

Piirideta luule – soome-eesti luuleõhtu Tallinnas reedel, 10. detsembril 2010

Reedel, 10. detsembril algab kell 20.00 Tallinnas Cabaret Rhizome’is (Kaarli pst 9-19) juba kolmas luuleklubi Poetry Jam Tallinn, kus seekord sukeldutakse häälutusluule maailma. Lava väisavad ühtekokku viis autorit: soome luuletajad Henriikka Tavi ja Karri Kokko ning eestlastest sõnameistrid Asko Künnap, Luulur ja KreatiivRoomet. Õhtut juhib eesti luule tuntud soomendaja Hannu Oittinen.

Pärast peaesinejaid on mikrofon kõigile avatud ning soovijad võivad kõlada lasta oma luulel.
Üritust korraldab Helsinki Poetry Connection koostöös Soome Instituudi, FILI ning Nuoren Voiman Liittoga.

Henriikka Tavi (s. 1978) on soome luuletaja. Tema debüütkogu ”Esim. Esa” pälvis 2007. aastal ajalehe Helsingin Sanomat parima esikteose auhinna. Tavi teine luulekogu ”Sanakirja” ilmus 2010. aasta sügisel.

Karri Kokko (s. 1955) on soome luuletaja ja toimetaja. Ajakirjades Parnassos ning Suomen Kuvalehti töötav Kokko on avaldanud mitu luulekogu, tuntuim neist on 2005. aastal ilmunud ”Varjofinlandia”.

Asko Künnap (s. 1971) on eesti luuletaja. Ta juhib Tallinnas reklaamifirmat Rakett ja kirjastust Näö Kirik. Künnap on tõeline renessansiinimene – peale luule tegeleb ta ka kunstiga ning loob populaarseid lauamänge.

Luulur (Jaan Malin, s. 1960) on eesti luuletaja. Tal on ilmunud seitse luulekogu ja mitu häälutusluuleplaati. Luulur on muu seas võitnud 2009. aasta luulevõistluse Poetry Slam nii Tallinnas kui Viljandis. Peale kodumaiste on Luulur tuntust kogunud ka rahvusvahelistel Poetry Slam võistlustel, muu hulgas Berliinis.

KreatiivRoomet (Roomet Jakapi) on eesti filosoof, luuletaja ja muusik. Ta on ansambli Kreatiivmootor solist. Tema esinemisi saab kuulata MySpace’ist aadressil http://www.myspace.com/rjakapi ja http://www.myspace.com/kreatiivmootor

Lisainfo:
Esa Mäkijärvi
+ 358 40 55 66 263
esa.makijarvi@gmail.com

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *