Merkintöjä
Merkintöjä

Pomo

Bruce Springsteen Olympiastadionilla 11.7.2008

Kolmen tunnin ja kahdeksan encorekappaleen jälkeen voi sanoa, että ainakin määrällisesti konserttilipun 69 euron hinnalle tuli vastinetta. Ja tulihan sitä muutenkin. Pomo on vielä 58-vuotiaanakin lempinimensä veroinen ja yksin hänen karismansa pitää E-Street Bandin keikat elinvoimaisina – vaikka muu bändi ei paljon jää jälkeen sekään. Erityistä suitsutusta ansaitsevat karismaattiset ”Miami” Steve Van Zandt sekä saksofonia täydellisesti soittava Clarence Clemons. Springsteenin taito pitää täysi stadion laulamassa, taputtamassa ja juhlimassa on kuitenkin omaa luokkaansa.

Kuulluista kappaleista heikoimmin toimivat varsin odotetusti uuden levyn kappaleet. Ne eivät herättäneet yleisöä, mutta yllätyksekseni esimerkiksi The Rising -levyn laulut, kuten keskinkertainen Mary’s Place, toimivat livetilanteessa hyvin. Lisäksi Seeger Sessions -albumin bonuskappale, vasta encoressa kuultu American Land oli mitä mainioin veto. Puhumattakaan tällä kiertueella vain Suomessa soitetusta Santa Claus is Comin’ to Town -erikoisuudesta, jota ennen Springsteen tiedusteli, tuleeko joulupukki tosiaan Suomesta.

Muuten kuultiin isompia ja vähän pienempiä hittejä. Allekirjoittaneeseen upposi parhaiten varsin odotetusti Born to Run, mutta kansa oli parhaiten mukana Badlandsin, Born in the U.S.A.:n ja Dancing in the Darkin kaltaisissa klassikoissa. Yleisö ei ollut aivan odotetun aneemista, vaikka koostuikin nähdäkseni enimmäkseen vanhemmasta väestä. Tästäkin tosin suuri kiitos kuuluu Pomon kyvylle innostaa ihmisiä.

Kokonaisuudessaan keikka oli hintansa väärti ja rehellisyyden nimissä paljon parempi veto kuin Dylanin kesäkuinen Hartwall Areenan konsertti. Miesten tyyli on kuitenkin alusta pitäen ollut erilainen ja Dylan on mielestäni aina ollut parhaimmilaan juuri levyillään. Springsteenillä homma on aika pitkälti päinvastoin. Useat E-Street Bandin kappaleet ovat parhaimmillaan juuri livetilanteessa.

Tervetuloa uudestaan, Bruce!

Nämä kuultiin:

Night
Out in the Street
Radio Nowhere
No Surrender
Hungry Heart
Spirit in the Night
Summertime Blues
Sherry Darling
4th of July, Asbury Park (Sandy)
I’ll Work for Your Love
Candy’s Room
Youngstown
Murder Incorporated
The Promised Land
She’s the One
Livin’ in the Future
Mary’s Place
Point Blank
The Rising
Last to Die
Long Walk Home
Born in the U.S.A.
Badlands

Girls in Their Summer Clothes
Tenth Avenue Freeze-out
Born to Run
Rosalita
Dancing in the Dark
American Land
Santa Claus is Comin’ to Town
Twist and Shout

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *