Raúlista

Eilen kirjoitettiin jälleen yksi luku jalkapallohistoriaa, kun espanjalainen Raúl González Blanco voitti seuransa Schalke 04:n kanssa Saksan Liigacupin voitettuaan paikalliskilpailija Borussia Dortmundin. Etunimellään Raúl tunnetun hyökkääjäpelaajan ura on täynnä suuria saavutuksia. Hän on voittanut seurajoukkuetasolla Espanjan jalkapallosarjan La Ligan kuudesti (1995, 1997, 2001, 2003, 2007 ja 2008), Espanjan Supercupin neljästi (1997, 2001, 2003 ja 2008), Mestarien liigan kolmesti (1998, 2000 ja 2002) ja Saksan cupin kerran (2010). Tässä on vain osa hänen saavutuksistaan. Koska jalkapallo on kuitenkin tulosurheilua, niin Raúlin pitää vielä mainita tehneen Real Madridille kaikkiaan 323 maalia, Schalke 04:lle 19 maalia ja Espanjan maajoukkueelle 44 maalia. Hänet muistetaan myös eurooppalaisen seurajoukkuekilpailun Mestarien liigan kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä.

Raúl on 34-vuotias, joten hänen uransa on jo ehtoopuolella. Hän on jo lopettanut maajoukkueensa ja jättänyt kasvattajaseuransa Real Madridin pelatakseen uransa todennäköiset viimeiset vuodet saksalaisessa Schalke 04:ssä. Vaikka ura maailman suurimmassa seurajoukkueessa Real Madridissa ei loppunut tyylikkäästi, kun Raúl päästettiin lähtemään suurimmitta seremonioitta, niin häntä tullaan aina pitämään yhtenä Espanjan pääkaupunkiseuran kaikkien aikojen suurimmista pelaajista. Raúl on legenda. Hän on herrasmiespelaaja ja tyylikäs jalkapalloilija, joita rahaa suurimpana arvonaan nykyään pitävässä jalkapallomaailmassa on valitettavan vähän. Hän kantoi Real Madridin paitaa kunniakkaasti ja arvokkaasti. Raúlin lempinimi El Siete viittaa hänen koko uransa käyttämäänsä pelipaitaan numero seitsemän.

Raúlin ura alkoi paikallisessa C.D. San Cristóbal de los Ángelesin joukkueessa. Kyseessä on pienehkö työläisnaapurusto, joka sijaitsee Madridin suurkaupunkialueen laitamilla. Hyökkääjä otti San Cristóbal de los Ángelesissa ensimmäiset askeleensa jalkapalloilijana, mutta ura lähti toden teolla lentoon vasta Atlético Madridin palkatessa hänet nuorisojoukkueeseensa. Atléticon silloinen presidentti Jesús Gil teki kuitenkin erään elämänsä suurimmista kömmähdyksistä, kun hän pian Raúlin saapumisen jälkeen päätti sulkea koko nuorisoakatemian auttaakseen talousvaikeuksiin joutunutta seuraansa. Näin lupaava nuori hyökkääjä pääsi siirtymään Real Madridiin. Matka kävi Cadete-nuorisoryhmästä ensin Juvenil C:hen, sitten Juvenil B:hen ja Juvenil A:han. Kaikilla ikätasoilla Raúl pisti maalintekoennätykset uusiksi.

Ammattilaisura alkoi vuonna 1994. Raúl oli tuolloin 17-vuotias ja pelasi Real Madrid C:n joukkueessa. Nuorukainen paukutti 13 maalia seitsemässä pelissä ja niinpä hänet nostettiin nopeasti Real Madridin ykkösjoukkueeseen. Hän korvasi erään seuran kaikkien aikojen suurimmista pelaajista, Emilio Butragueñon. 17 vuoden ja 124 päivän ikäisenä Raúlista tuli kaikkien aikojen nuorin Real Madridin edustusmiehistön pelaaja. Hän saalisti ensimmäisessä pelissään syötön ja teki ensimmäisen maalinsa jo toisessa virallisessa ottelussaan. Ensimmäinen maali tuli sopivaan paikkaan, kun Real Madrid pelasi kotonaan paikalliskilpailija Atléticoa vastaan. Raúl saalisti ensimmäisen kautensa aikana yhdeksän maalia ja auttoi joukkueensa Espanjan mestariksi.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana Raúl sai tasaisesti peliaikaa. Samalla hänestä tuli eräs eurooppalaisen seurajoukkuejalkapalloilun suurimmista nimistä. Menestystä tuli niin Espanjan sarjassa, Euroopan seurajoukkuekilpailuissa kuin Espanjan maajoukkueessakin. Tänä aikana Raúl muodosti legendaarisen Real Madrid -kärkiparin ensin Fernando Morientesin ja sitten Ronaldon kanssa. Vuonna 2003 hänet valittiin Real Madridin kapteeniksi. Tässä asemassa hän pysyi aina vuoteen 2010, kunnes hänet kaupattiin saksalaiseen Schalke 04:ään. Espanjalaisjoukkueen fanit eivät siirrosta pitäneet. Olihan Raúl jo saavuttanut legendaarisen maineen. Ura kuitenkin jatkuu edelleen ja toivottavasti kruunautuu vielä muutamalla maalilla ja pokaalilla. Raúl nähtäneen kuitenkin tulevaisuudessa työskentelemässä Real Madridin organisaatiossa. Sinne hän on enemmän kuin tervetullut.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *