Sarjakuvasta 100 Bullets (1999-2009)

Mitä nykysarjakuviin tulee, Brian Azzarellon ja Eduardo Risson kirjoittama ja piirtämä 100 Bullets on omaa luokkaansa. Se on loistava satanumeroinen suursarjakuva, joka käyttää loistavasti formaattia ja kietoo yhteen monia samanaikaisia tarinalinjoja.

Sarjakuvan keskiössä on mysteerinen agentti Graves. Tämä ilmestyy kuin tyhjästä vääryyttä omasta mielestään kokeneneiden ihmisten elämään ja tarjoaa heille mahdollisuutta kostaa. Graves antaa näille henkilöille salkun, jossa on todistusaineistoa syyllisten osallisuudesta, ase, sekä sata luotia. Luoteja on mahdoton jäljittää. Tästä lähtökohdasta 100 Bullets avaa salaliittojen ja -järjestöjen täyttämän maailman. Lukiessa tulee tuntemaan monia kiinnostavia, uskottavia hahmoja, joiden kerronnasta monien romaanienkin tulisi ottaa oppia.

Elokuvamaisuus on sarjakuvassa vahvasti läsnä. 100 Bullets on saanut huomattavia vaikutteita pulp- ja noir-elokuvista, mutta seisoo silti selkeästi omilla jaloillaan. Sen ansiot ovat kiistattomat. Ruuturatkaisut ovat nerokkaita, piirrosjälki on terävää ja juonet kulkevat päällekkäin sekoittumatta kuitenkaan liikaa ja, mikä tärkeintä, sekoittamatta lukijaa. Muutkin ovat ymmärtäneet tämän. 100 Bullets on palkittu useasti, mm. kaksi kertaa arvostetulla Eisner-palkinnolla.

Azzarellon ja Risson sarjakuva on saatavilla myös albumeina, joihin on koottu useita yksittäisiä numeroita. Ne muodostavat tarinan, joka on nykysarjakuvassa vertaansa vailla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *