MinäKertoja
MinäKertoja

Kilpikonnan äiti Kullervo-lavalla

Jos haluatte tietää jotakin Kilpikonnan äidistä, tulkaa Helsingin kirjamessujen Kullervo-lavalle torstaina 23.10. klo 11.

Kyseinen novellini on julkaistu Grantan uusimmassa numerossa Parhaat nuoret suomalaiset kertojat, ja siinä kuvataan naista, joka kokee voimakasta tarvetta kilpikonnan hankintaan. Granta-keskustelussa ovat minun lisäkseni mukana samaiseen numeroon kirjoittaneet kirjailijat Juhani Karila ja Tuomas Kyrö sekä keskustelun vetäjä, Suomen Grantan päätoimittaja Aleksi Pöyry.

Tänäkin syksynä tie vie Helsingin kirjamessuille.

Tarkoituksena on puhua muun muassa suomalaisen kirjallisuuden realistisesta perinteestä ja toisaalta outouden ja absurdin virtauksista, jotka myös näkyvät tuoreessa Grantassa. Lisäksi keskustelemme siitä, miten huumori syntyy, kuinka kertojanääni luodaan ja miten romaani ja novelli suhteutuvat lajeina toisiinsa.

Keskustelemme myös Grantassa julkaistuista teksteistämme. Juhani Karilalta on Grantassa mukana lennokas lyhytproosateksti nimeltä Persnetto, voittamaton. Tuomas Kyrön kirjoitus Ne on ne on puolestaan ote kirjailijan tulevasta romaanista ja kertoo poikajoukon metsästysleikeistä.

Keskustelu kestää tunnin verran. Siinä ajassa saamme varmasti vaihdettua ajatuksia monesta kiinnostavasta aiheesta.

Grantan uusin numero ilmestyi syyskuussa.

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että torstai on jo pian! Sitä ennen minun täytyy muun muassa selvittää messukartasta Kullervo-lavan sijainti. Ja ostaa kenkäkaupasta siistit mustat nilkkurit. En voi kulkea kaikkialle elämän ryvettämissä tennareissa, senkään nojalla että olisin ikään kuin jotenkin boheemi. Lisäksi voisin äkkiä kerrata Kai Laitisen teoksen Suomen kirjallisuuden historia. Siinä on kirjallisuus- ja sisällysluetteloineen vain 679 sivua. (Opiskeluaikojeni muistoksi kävin tänään jopa hakemassa opuksen Kaisa-kirjastosta ja kannoin sen kotiin, mikä tarkoittaa sitä, että minun ei enää tänään tarvitse mennä punttisalille.)

Odotan torstaita innolla. Toivottavasti pääsette paikan päälle kuulemaan keskusteluamme – muuten joku meistä saattaisi niin mielensä pahoittaa.

Nähdään messuilla!

Kommentit (3)

 1. Helmi K

  Granta löytyi laukusta messujen jälkeen ja heti ensimmäisenä luin novellisi, se oli huikean hieno, oudon surumielinen ja hyytäväkin, ja hauska. Kiitos. Ja mistä mahdoinkaan lukea että sinulta tulee novellikokoelma keväällä? En malta odottaa 🙂

 2. Taina Latvala

  Kiitos! Ihana kuulla, jos Kilpikonnan äidissä oli monta ulottuvuutta, hauskuutta ja haikeuttakin.

  Hih, luit varmaan Hesarin Sanottua-palstan. Totta, keväällä ilmestyy kokoelma kertomuksiai nimellä Ennen kuin kaikki muuttuu. Kerron siitä piakkoin lisää täällä blogissa. Mukavaa kuulla, että kirjaa jo odotetaan, se antaa taas lisäpotkua editointiin!

  Paljon onnea myös sinulle uuden romaanin johdosta! Minäkin olen aina ennen julkaissut syksyllä – siksikin jo jännittää tuleva kevät 🙂

 3. Karvainen mikrofoni ja muita messuyllätyksiä – Image-blogit

  […] minun piti ehtiä kello yhdentoista Granta-keskusteluun. Ja taas minulle tuli kiire, vaikka olin laittanut herätyskellon yhdeksältä soimaan. Ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *