MinäKertoja
MinäKertoja

Sinun äänesi ratkaisee

Jos jollekulle jäi hivenen ontto olo siitä, että kunnallisvaalit ovat ohitse, voin lohduttaa: nyt on käynnissä toinenkin äänestys.

Cosmopolitan on järjestänyt Fun Fearless Female -äänestyksen, jossa etsitään rohkeita ja inspiroivia naisia kolmessa kategoriassa: vuoden lahjakkuus, vuoden innostaja ja vuoden yrittäjä.

Cosmosta soitettiin taannoin ja kerrottiin, että olen ehdolla vuoden lahjakkuus -kategoriassa. Se tuntui tietysti hienolta. Tosin melko pian tiedostin, että olympiamitalisti voi olla aika kova vastus; purjelautailija Tuuli Petäjä toi sentään Suomelle hopeaa Lontoon kesäolympialaisista. Minä en ole koskaan saanut yhtään mitalia urheilusuorituksen ansiosta, en edes yhtä vaivaista lusikkaa.  Uskon myös, että iskelmälaulaja Suvi Teräsniskalla on paljon faneja. (Huom. minäkin osaan laulaa, mutta sitä ei vielä kovin moni tiedä. Saanen myös muistuttaa, että Välimatka-romaanissani purjehditaan – ääriolosuhteissa).

Ehdokkuuteni tiimoilta toimittaja kysyi minulta muun muassa, pitääkö menestyksen eteen tehdä töitä, vai riittääkö pelkkä lahjakkuus. Mielestäni kirjoittamisen taito on synnynnäinen lahja, mutta kirjat eivät synny ilman kovaa työtä. Tajusin tässä eräänä päivänä, että työurani on kestänyt jo noin 25 vuotta. Rupesin pitämään päiväkirjaa jo ennen kuin osasin kunnolla kirjoittaa. Tallensin ylös päiväkodissa koettuja, joskus nolojakin tilanteita. Toisinaan erehdyin näyttämään kirjoituksia isosiskolleni. Nauramisesta ei meinannut tulla loppua.

Olin jo siis silloin Fun – tosin tietämättä sitä itse.

Fun Fearless Female -äänestys löytyy tästä linkistä. Toimi ripeästi, sillä äänestys on käynnissä enää pari päivää, 5.11. asti.

Onnellista viikonloppua kaikille!

Kommentit (2)

 1. Anonyymi

  Hei,
  Olen viimeisen kuukauden aikana lukenut Arvostelukappaleen kahdesti läpi ja yrittänyt itkeä, mutta kirja on tullut niin lähelle itseäni, etten ole pystynyt. Sille itkeminen on vähän kuin itkisi omalle kohtalolleen, eikä oma kohtaloni ole mielestäni lopulta yhtään hassumpi. Mutta Arvostelukappale kyllä sykähdytti mua tavalla, jolla ei oikein mikään ole lähiaikoina sykähdyttänyt. Halusin jotenkin jonnekin sinulle viestittää, että ihanaa ja kiitos, että olet kirjoittanut sen kirjan. Joten kiitos.

  T. Nolo eteläpohjalaiset juuret omaava, isä- ja miesongelmiensa kanssa painiva 25-vuotias fanityttö

  PS. Sait mun äänen.

 2. Taina Latvala

  Hei, kiitos ihanasta palautteesta! On hienoa kuulla, että Arvostelukappale pystyi tulemaan noin lähelle lukijaansa ja että tunnistit siitä jotakin omakohtaista. Toivottavasti pystyt vielä itkemäänkin, sillä itkun jälkeen tulee – ennemmin tai myöhemmin – nauru!

  T. Taina, joka täytti taannoin 30. ARGH!

  PS: Kiitos äänestä. Ihanaa tietää, että mulla on ainakin yksi eteläpohjalaislähtöinen fanityttö 🙂 Juuri tällainen palaute antaa voimia ja innostusta kirjoittaa lisää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *