Antifa-alpakoiden suuri salajuoni

Yle paljasti ansiokkaasti, että itsenäisyyspäivän alpakkatapahtumaa järjestävillä tahoilla oli salainen agenda häiritä rasistien organisoimaa 612-kulkuetta järjestämällä Töölöntorille lastentapahtuma. ”Realistit” ja ”tolkun ihmiset” riemuitsevat: kyllähän se tiedettiin, että ”vihervasemmistolla” oli sormet tässäkin pelissä ja selkeä aikomus järjestää vastamielenosoitus, joka naamioitiin pupuilla ja alpakoilla koko perheen iloiseksi itsenäisyyspäiväjuhlaksi.

Jo aiemmin laajalti spekuloitu salajuoni paljastui, kun Peli poikki! -mielenilmausta organisoineeseen keskusteluryhmään kuulunut Heikki Eskola vuoti Ylelle alpakka-tapahtumaa järjestäneen Aleksi Pahkalan em. ryhmään kirjoittaneen viestin, jossa Pahkala ehdottaa, ettei 612-kulkueelle ja äärioikeistolle kannattaisi antaa huomiota:

”Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja ”kohti vapautta” (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun.”

Jo aiemmin paljastettiin suurena salaisuutena, että lasten itsenäisyyspäivätapahtumaa järjestämässä ollut Pahkala oli myös suurten rasisminvastaisten mielenosoitusten pääjärjestäjäryhmässä. Hahaa, kiinni jäi!

Siis hetkinen.

Onko nyt todella käynyt niin, että hyvän mielen tapahtumaa organisoineet töölöläiset ovat tarinan pahiksia, kun eivät halua uusnatseja marssimaan kotikaduilleen? Onko oikeasti paljastamisen ja paheksunnan arvoinen asia, että ihminen vastustaa rasismia rauhallisilla mielenilmauksilla ja järjestämällä tapahtumia?

Ei minulla ole enää kuin yksi kysymys. Se kuuluu: mitä sitten, jos Pahkalan ja muiden töölöläisten oli tarkoitus häiritä rasistien kokoontumista ja uusnatsien ”isänmaallista” marssia? Rasismin normalisoimisen, hyväksymisen ja sallimisen vastaisesta toiminnasta pitäisi ennemmin kiittää ja mielellään tarjota apua seuraavan tapahtuman järjestämiseen.

Itse olen ainakin mukana.

 

Kommentit (20)
 1. Suomessa on mielipiteen ilmaisuvapaus, vaikka jotkut siitä yrittävät päästä eroon. Mielestäni se on arvokas asia ja sitä pitää suojella, sillä se on ainoa kestävä ratkaisu totalitarismia vastaan.

  Hyvän mielen Pahkala valehteli. Valehtelu on rumaa.

  1. Onhan se. Mustakin on rumaa, että 612-kulkueelaiset aina vaan valehtelevat, ettei heillä ole natsisympatioita. Ja että rasismin vastustaminen on asia, josta tarvitsee valehdella että sitä saa toteuttaa rauhassa.

   1. Hienosti uhriuduttu, mutta mistä tiedät, että kulkuelaisilla on natsisympatioita. Nähdäkseni kulkueesta oli tehty asianmukaiset ilmoitukset ja tiedotteessa painotettiin, että ollaan poliittisesti sitoutumattomia ja että poliittiset tunnukset on kielletty. Onko tässä nyt kyse ajatusrikoksesta, jonka pystyvät havaitsemaan vain ideologisesti kelvolliset kansalaiset.

    En ollut katsomassa kulkuetta, mutta uutisoinnin perusteella olisin yllättänyt, jos kulkue olisi uhkaillut ja pelotellut ihmisiä ja kiihottanut kansanryhmää vastaan. Siis ihan oikeasti ei niin, että joku tietää heidän ajatelleen tällaista. Ylen uutisoinnin mukaan kiinni oli otettu ihmisiä, jotka olivat häiriköineet soihtukulkuetta. Kulkueeseen osallistuneiden ajatus- ja muista rikkeistä ei ollut mainintaa. Ylen uutisointiin lienee syytä suhtautua varauksella, koska suurin osa sen toimittajista kuulemma elää sinivalkoisessa natsikuplassa.

    1. Jos kerran luet uutisia noin pieteetillä, lienet törmännyt jo useaan otteeseen faktoihin kulkueen perustajista ja organisoivista tahoista sekä siihen, että PVL liittyy perinteisesti soihtukulkueeseen oman tunnuksellisen marssinsa päätteeksi. Kulkueeseen osallistuvat tietävät siis marssivansa uusnatsien rinnalla.

     1. Kenties analogia avaa näkökantaani. Olisi väärin tuomita kaikki vasemmiston vappumarssille osallistujat muita ihmisiä dehumanisoiviksi hirviörikollisiksi ja stalinistiksi ihmisoikeuksia polkevien hirmuhallintojen kannattajiksi sen takia, että marssiin liittyy pinkkiä ja mustaa blokkia.

      1. Mut just niinhän se menee kaikissa rasismia vastustavissa mielenosoituksissa 😀

    2. Nii. Ne viher-musta-valkoiset kaulahuivit ovat tietenkin jonkun lätkä- tai futisjoukkueen väreissä.

  2. Lainaan vielä Sari Suomalaista tuolta alempaa: ”Olet väärässä. Suomessa ei ole vapautta uhkailla ja pelotella ihmisiä, ei solvata eikä kiihottaa kansanryhmää vastaan. Eikä järjestäytyä väkivaltaiseksi terroristijoukoksi. Niinpä natsismi ei ole Suomessakaan sallittua. Eikä se ole mitään mielipiteenilmaisua, vaan poliittista terrorismia. Se lukee sekä Suomen laeissa että sopimuksissa, joihin Suomi on sitoutunut. Rasismi ja vihan lietsonta toisia ihmisiä kohtaan on ala-arvoista, typerää ja erittäin vaarallista demokratialle ja koko turvalliselle yhteiskunnallemme.

   Toivottavasti poliisi hoitaisi oman pesänsä kuntoon ja alkaisi noudattaa lakeja ja natsit pantaisiin kuriin tai linnaan.”

  3. Onko se edes varsinaisesti valehtelemista, että ei kerro kaikkia samanaikaisia motiivejaan jollekin toiminnalle, vaan ainoastaan ne ensisijaisimmat ja ilmeisimmät?

   Eikä Pahkala edes ole valehdellut väittäessään ettei alpakkatapahtuma ollut mikään vastamielenosoitus. Jokainen saattoi varmaan huomata, ettei se ollut mikään vastamielenosoitus, sillä ainoa viittaus natseihin taisi olla se, että tapahtumassa juhlittiin natsismin negaatiota eli tasa-arvoisen kivoja ja viattomia asioita, niin kuin vaikka söpöjä eläimiä. Voi siitäkin varmaan loukkaantua.

 2. Tämä näyttää aika klassiselta tarkoitus pyhittää keinot -kysymykseltä. Vastakysymyksenä esitän, että olisiko hyvä, että nämä parjatut ryhmät lainmukaisin keinoin toimimisen sijaan tunkeutuisi vaikkapa sinne linnan juhliin osoittamaan mieltään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *