Puistojatkot
Puistojatkot

Helsinkiin syrjinnästä vapaa kulttuurikeskus

Blogini on ollut hiljaa hyvästä syystä. Olemme perustamassa Helsinkiin esteetöntä ja turvallisen tilan periaatteita noudattavaa kulttuurikeskus Loukkoa. Tiloissa tulee toimimaan myös tekijöilleen esteetön huoneteatteri Heimo, alakulttuuripainotteinen keikkatila, matalan kynnyksen galleria sekä muun muassa säännöllistä klubi- ja työpajatoimintaa. Ajatuksenamme on osallistaa ja työllistää varsinkin nuoria ihmisiä, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kulttuuri- ja harrastustoiminnan tai avoimen työnhaun ulkopuolelle.

Neuvottelemme parhaillaan täydellisestä tilasta kantakaupungin alueella, julkisten kulkuyhteyksien varrella. Nyt tarvitsemme apuasi.

Kuvankaappaus 2017-9-6 kello 13.03.56

Vaikka moni asia on Suomessa kansainvälisesti vertailtuna hyvin, ei kaikilla ole täälläkään tasavertaiset mahdollisuudet. Esimerkiksi vamma, sukupuoli, syntyperä, seksuaalisuus tai vain massasta poikkeava ulkonäkö voivat jättää meille monille muille itsestäänselvien mahdollisuuksien ulkopuolelle. Syrjintä ja sen pelko estävät monia osallistumasta esimerkiksi julkisiin tapahtumiin.

Marginaali- ja vähemmistöryhmiin kuuluvat työnnetään usein omiin porukoihinsa; vammaiset harrastakoot keskenään ja seksuaalivähemmistöt osallistukoot omaan järjestötoimintaansa. Me haluamme luoda tilan, jonne jokainen voi tulla – ei ”poikkeavuutensa” johdosta vaan siitä huolimatta. Yhteisön merkitystä elämässä ei voi vähätellä.

Työryhmässämme on niin teatteri-, media- kuin hoiva-alankin ammattilaisia, kuvataiteilijoita, tapahtumatuottajia ja tutkijoita sekä tietysti kokemusasiantuntijuutta. Olemme hankkeella yli 40 säätiön järjestämässä Vuosisadan rakentajat -rahoituskilpailun finaalissa. Lisäksi aloitimme juuri mesenaattikampanjan, jonka kautta toivomme saavamme kasaan osan hankkeen alkukustannuksista. Voisitko sinä, yrityksesi tai mahdollisesti joku tuntemasi auttaa meitä?

Mesenointi onnistuu 12 eurosta ylöspäin, ja listasta voi valita itselleen tai yritykselleen sopivan summan ja vastikkeen. Joukkorahoituksen etu on siinä, että jos hankkeemme ei toteudu, saat rahasi takaisin. Jos et voi auttaa rahallisesti, myös kampanjasivun tai tämän postauksen jakaminen eteenpäin auttaa.

Aloitamme Helsingistä, mutta pidemmän aikavälin tavoitteenamme on luoda esteettömämpi ja syrjimättömämpi Suomi ulottamalla toiminta valtakunnalliseksi. Lue lisää mesenaattikampanjamme sivulta ja Vuosisadan rakentajat -kilpailun esittelystä.

Kiitos <3 Tehdään tämä yhdessä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *