Puistojatkot
Puistojatkot

Ikävä nänni-ilmiö ja muita itsenäisyyspäivän ongelmia

nayttokuva-2016-12-07-kello-14-19-06

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlista uutisoitiin jälleen näyttävästi, ja lähes jokainen media on tuttuun tapaan mässäillyt juhliin osallistuneiden ”tyylimokilla”. Aamulehti nosti otsikoihin asti ikävän ilmiön, eli rintaliivittömänä juhlimisen yleistymisen. Merja Rehnin liian avonainen kaula-aukkokin aiheutti kauhua Suomen maassa; Iltalehti muun muassa otsikoi hänen olleen paikalla ”liki rinnat paljaana”, vaikka heti niiden yläpuolella oli huomattavasti mauttomampi turkisstoola. Jonna Tervomaan nänneistä on jaksettu jauhaa yli vuosikymmen. Pitäisi kai olla tyytyväinen, jos naisen rintojen vääränlainen oleminen on aina vaan valtakunnan ykkösongelmia. Mutta…

Samoihin aikoihin, kun näyttelijä toi nänninsä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle, marssi Helsingissä lukuisista rasistisista ja kansallissosialistisista ryhmittymistä ainakin osin koostunut soihtukulkue. Uusnatsit huusivat omassa, ennen yhteistä soihtukulkuetta järjestetyssä mielenosoituksessaan muun muassa saastaa pois Suomesta, ja saivat tehdä sen poliisin suojeluksessa. Natsimielenosoitusta vastustamassa olleita lynkattiin jälleen uutisten kommenttikentissä, vaikka onneksi sentään mediat antoivat vastamielenosoitukselle reilumman kohtelun kuin viime vuonna.

Suomalaisten tapa juhlistaa itsenäisyyttä on muutenkin absurdi: kansa katsoo televisiosta, kun sen oloista viis veisaavat poliitikot ja tämän eliitin mittapuulla tarpeeksi menestyneet urheilijat, yrittäjät ja taiteilijat juhlivat normaalin kansalaisen useiden vuosien palkan maksavassa tilaisuudessa. Keitetään kahvit ja kauhistellaan kaula-aukkoja ja nännejä juhlissa, joihin ei koskaan tulla olemaan osallisia.

Kun kerran joka tapauksessa on päätetty juhlimisen sijaan keskittyä vakavuuteen, voisi sen edes kohdistaa järkevämmin ja yrittää tehdä maamme tilanteen parantamiseksi tai edes nykyisellään säilyttämiseksi jotain. Itsenäisyyttä ei tosin kunnioiteta myöskään marssimalla rinta rinnan uusnatsien kanssa, jotka huutavat valkoista ylivaltaa ja haaveilevat pohjoismaisen valtion perustamisesta. Olisikohan aika skarpata?

Kommentit (4)

 1. Irmeli Salo

  Etikettiä voi ja on syytä noudattaa, se on muiden ihmisten ja juhlatilaisuuden kunnioittamista.

  Ajattelehan mitä sinun hienosta blogikirjoituksestasi jäisi jäljelle ilman nännejä ja mielenosoittajia?

  Olisko skarppauksen paikka?

  • hannaraty

   Natsit.

 2. Irmeli Salo

  Tässä vertailun vuoksi mukava nänni-ilmiö

  https://www.instagram.com/p/BNg_FH9BWaJ/?taken-by=nikitatikka

  Valitettavasti vain naisoletetun nännit mutta jollakin hassulla tavalla tuokin kääntyy valkoisen, länsimaisen, heteromiehen syyksi.

  • hannaraty

   Millä tavalla kuva kääntyy kenenkään syyksi, vai kääntyykös tämä nyt ihan omassa päässäsi? Kuvan kommentointihan on ainakin pelkästään positiivista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *