Ilmaista mediaopetusta nuorille!

Häikäilemättömänä opportunistina käytän blogiani hyväksi mainostaakseni uutta nuortenmediaa, joka avataan elokuussa. Haluamme osallistaa nuoria median suunnitteluun ja toteutukseen. Jos siis olet kiinnostunut journalismista, kuvaamisesta, kuvittamisesta tai vaikka podcastien tekemisestä, tai jos tunnet nuoren joka on, jatka lukemista!

Kuvankaappaus 2017-6-1 kello 12.54.25

Haemme kesällä alkaviin maksuttomiin mediatyöpajoihimme yhteiskunnasta, ihmisistä, kulttuurista ja maailman monimuotoisuudesta kiinnostuneita yläaste- ja lukioikäisiä nuoria, jotka haluavat kokeilla median tekemistä ammattilaisten ohjauksessa. Yhteistyössä Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa järjestettävissä työpajoissa toteutetaan julkaisuvalmiita juttuja osallistujien omien intressien mukaan.

Tavoitteenamme on luoda syrjinnästä ja valtarakenteista vapaa nuortenlehti aiheista, jotka nuoria oikeasti kiinnostavat. Loukko Zinessä tulee näkymään koko ihmisyyden kirjo; sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajia, heteroita, tummia, vaaleita, vammaisia ja vammattomia sekä esimerkiksi eri alakulttuurien edustajia. Haluamme kaikennäköisiä ihmisiä näyttämällä kääntää huomion pois ulkonäöstä ja puhua myös sellaisista aiheista, joita perinteiset nuortenlehdet välttelevät. Silti Loukko Zine ei ole mikään paasaava propagandajulkaisu, vaan hyvällä maulla tehty aikakausmedia nuorille.

Kaikkea toimintaamme määrittävät asiasanat ovat esteettömyys, syrjimättömyys ja turvallisuus.

Kuva: Toni Härkönen
Kuva: Toni Härkönen

Ensimmäinen tapaaminen työpajojen tiimoilta järjestetään 6.6. klo 17-19 Kulttuuritehdas Korjaamon Kasvihuoneessa. Ensimmäinen tapaaminen on kaikille ilmoittautuneille yhteinen, jonka jälkeen jakaudumme pienempiin ryhmiin osallistujien kiinnostusten mukaisesti.

Emme vaadi aikaisempaa kokemusta media-alasta, mutta voit halutessasi laittaa jo ilmoittautumiseesi maininnan siitä, mikä median osa-alue sinua kiinnostaa ja oletko kenties jo tehnyt jotain alaan liittyvää.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä nimesi, ikäsi ja yhteystietosi osoitteeseen: kulttuuriloukko(a)gmail.com.

Vastausmailina saat tarkempaa tietoa pajoihin osallistumisesta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *