Karhuhomot kaunistavat punavuorelaisgalleriaa

Verkkomedia Creat pyörittää journalistisen toiminnan lisäksi omintakeista galleriatilaa Punavuoressa – oikeastaan Creat Space lupaa olla kaikkea muuta, paitsi galleriatila sellaisenaan kuin sen tuppaamme mieltämään. Nyt Creat ottaa osaa Pride-viikkoon täyttämällä tilansa karskinkauniilla karhumiehillä.

Kuvan teos: Charlie Hunter
Kuvan teos: Charlie Hunter

Kuvataiteilija Charlie Hunter ja äänisuunnittelija Mike Wyeld ovat keränneet homomiesten kokemuksia ja rakentaneet niistä kuvaa ja ääntä yhdistävän LOVED-näyttelyn. Sen karhumiehet murtavat yleisiä kauneuteen, ruumiinrakenteeseen, nuoruuteen ja ylipainoon liittyviä uskomuksia ja vaatimuksia. Installaation printtityöt ovat värikkäitä muotokuvia maailmasta, jossa valtavirran kokema syyllisyys ja ulkonäköpaineet eivät merkitse; karhuhomojen yhteisö on vastaanottavainen ja rakastava. Purjekankaalle printatut kuvat esittelevät tälle yhteisölle ominaista estetiikkaa: vatsoja ja partoja, konstailematonta miehekkyyttä. Installaation ääninauhalla haastatellut kertovat tuntemastaan ulkopuolisuudesta ja häpeästä sekä lopulta hyväksynnästä, jonka ovat omiensa parista löytäneet.

Teokseen on kerätty osallistujia ympäri maailman ja se elää edelleen. Hunter ja Wyeld nimittäin keräävät uutta materiaalia näyttelyyn myös Helsingissä.

 

LOVED Helsinki on jo nähtävissä Creat Spacessa, mutta virallisia avajaisia vietetään tämän viikon torstaina, jolloin taiteilijat ovat itsekin tavattavissa.

Creat Space avoinna joka päivä 12-18 osoitteessa Albertinkatu 12.

Kommentit (2)
  1. Homokarhun elämää – Charlie Hunter & Mike Wyeld: LOVED Helsinki | CREAT
    1.7.2016, 15:35

    […] Näyttelyn lähtökohdat on tiivistänyt hyvin Hanna Räty blogissaan: […]

  2. Polttaa kesähaku kuuma – Creat Spacen näyttelyslotteja jaossa NY! | CREAT
    28.4.2017, 17:41

    […] on huomioitu muun muassa Helsingin Sanomissa, Ylen radio- ja tv-kanavilla, Voima-lehdessä, Imagen Puistojatkot-blogissa, Rumbassa, Episodissa, Kulttuurimedia Sylvissä, Hufvudstadsbladetissa, Radio Helsingissä sekä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *