Kysymys sinulle, tasa-arvon vastustaja

Olen kotoisin pienemmästä kaupungista, jossa näkyvästi massasta poikkeavia oli vähänlaisesti. Nuoruuteni Kouvolassa ei puhuttu sateenkaariperheistä, eikä kaupungissa ollut montaakaan ainakaan tummaihoista maahanmuuttajaa. Tämä mahdollisti sen, ettei näistä asioista tullut juuri puhuttua kavereidenkaan kesken, ja näin ollen onnistuin pysyttelemään autuaan tietämättömänä siitä, kuinka rasistisia useat omistakin kavereistani olivatkaan. Täysin tietämätön en siis tietenkään ollut, mutta tuolloin oli vielä helppoa sulkea silmät ja olla miettimättä koko asiaa.

Sittemmin olen käynyt entisten kavereideni kanssa lukemattomia nettivääntöjä turvapaikanhakijoiden oikeuksista ja esimerkiksi siitä, voiko presidentti olla homoseksuaali (jep, tämä ei ole huono vitsi). Vastaavaa sontaa luen toki jatkuvasti myös blogini kommenttiosiosta sekä eri alustoilla käytävistä somekeskusteluista. Tämä kaikki saa minut kysymään toistuvasti, millä tasa-arvon toteutumista vastustava ihminen oikein perustelee agendansa itselleen. Yhtäkään kunnollista vastausta en ole vielä saanut.

Ymmärrän toki, että erilaisuus pelottaa ja että uuden omaksuminen voi olla toisille hitaampaa kuin toisille. Kun näin digi-aikakaudella on kuitenkin melko mahdotonta olla törmäämättä myös tietoon, ja vastausten hankkiminen ahdistusta aiheuttaviin kysymyksiin (mm. miksi Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat ovat lähinnä nuoria miehiä, miksi homot haluavat naimisiin, miksei tytöt saisi olla tyttöjä ja pojat poikia jne.) on todella helppoa, tasa-arvon vastustaminen vaatii väkisinkin jonkinlaisen aktiivisen tahtotilan.

Olen siis kiinnostunut kuulemaan, millaisia ajatuskulkuja itseään heikommassa asemassa olevien sortamisen taustalta löytyy. En niitä jo usein kuultuja, ulkoa opittuja hokemia turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvasta tai porttiteoriaa homoseksuaalisuudesta eläinten panemiseen, vaan näiden väitteiden takaa löytyviä motiiveja.

Jos siis mielestäsi olet esimerkiksi valkoisen rodun edustajana muihin nähden ylivertainen, mistä ylivertaisuutesi johtuu? Millä perustelet itsellesi, että muiden kansalaisuuksien tai eri ihonvärin omaavien ihmisarvo on mielestäsi vähäisempi kuin omasi? Mitä juuri sinä olet tehnyt, että olet omasta mielestäsi muita parempi tai oikeutetumpi parempaan elämään? Miksi juuri sinun perheesi on oikeanlainen ja sen sukupuolijakauma sopiva? Miksi sinun seksuaalinen suuntutumisesi on normi ja siitä poikkeavat suuntaukset väärin? Miksi sinun pitäisi saada sortaa, ahdistella ja loukata toisia, ja miksi heillä ei ole oikeutta olla rauhassa sinunlaisiltasi?

Homofoobikot, rasistit ja muut tasa-arvoa vastustavat, voisitteko siis vastata: millä perustelet itsellesi sen, ettei jollekin toiselle kuuluisi samat oikeudet kuin sinulle automaattisesti kuuluu?

Avaavin vastaus palkitaan!

 

Kommentit (15)
 1. Stalinistipaska määrittelee ensin harhaisen mielisairaassa narsismissaan itsensä hyväksi ihmiseksi.Sen jälkeen Hanna Kristus Räty positioi kaikki eri mieltä kanssaan olevat pahoiksi ihmisiksi ja korottaa fetisismissään erilaisen pigmentin omaavat näiden kyseisten pahojen ihmisten yläpuolelle.Kas kummaa että kaverisi ovatkin nykyään ”entisiä kavereita”.Sen jälkeen otetaan täysin väärä mutta itselle mieleinen premissi ja omaa kuvottavaa ideologiaa edistävä valheellinen narratiivi sekä ryhdytään kyselemään muka jotain tiedostavaa.Hieman vielä hyvesignalointia sekaan niin oooooh…olen niin hyvä ihminen.

  Kysymyksesi ovat lapsellisia,kuten sinäkin.

  1. Et siis osaa vastata kysymykseeni?

 2. Olavi Koskela
  13.12.2017, 10:03

  Joo, no, yhden ihmisen tasolla – ja varsinkaan itsestä puhuessa – tuollaista on kovin vaikea perustella. Mutta väestötasolla meidän paremmuutemme näkyy vaikkapa siinä, että jostain Afrikasta tai Lähi-Idästä ollaan kaikin konstein pyrkimässä tänne, eikä päinvastoin. Olen kyllä valmis myöntämään samat oikeudet kuin itselläni on kelle tahansa, kunhan tämä kuka tahansa ottaa hoitaakseen samat velvoitteet, jotka minulla on. Uskon, että tämä katsantokanta on useimmilla maanmiehistämme.

  1. Mitä tarkoitat näillä velvoitteilla, jotka sinulla on mutta tällä ”kenellä tahansa” ei?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *