Puistojatkot
Puistojatkot

Lastensuojelulla ratsastavat homofoobikot: miten te kehtaatte?

16-vuotiaan vloggaajan Tuure Boeliuksen palkitseminen Vuoden homona on synnyttänyt laajaa nettikommentointia ja yhteydenottoja lapsiasiavaltuutettuun kansanedustajatasoa myöten, ilmeisesti jopa lastensuojeluilmoituksia Boeliuksen perheestä. Onneksi lapsiasiavaltuutettu on pitänyt järjen päässä ja kommentoinut sairaisiin mittasuhteisiin äitynyttä keskustelua seuraavasti:

Kuvankaappaus 2017-2-7 kello 20.11.08

Erehdyin jo aikaisemmin jakamaan kyseisen lausunnon blogini Facebook-seinällä saatesanoin: ”Eiköhän tämä nimenomainen keissi ollut sitten tällä taputeltu”, mutta eihän se tietenkään ollut. Muun muassa lapsiasiavaltuutetun Facebook-postauksen kommenteissa ollaan parhaimmillaan päästy jo melkoisiin salaliittoteorioihin:

Kuvankaappaus 2017-2-7 kello 20.21.55

Te, jotka peräänkuulutatte lasten suojelemista ja oikeutatte siihen vedoten surkean, omiin mörköihinne ja/tai uskontoonne perustuvan käytöksenne: miten te oikein kehtaatte?

Vaikea kuvitella, mikä tekisi pahempaa nuoren itsetunnolle ja epävarman seksuaali-identiteetin kehittymiselle kuin yllä olevan kaltaiset kommentit, joissa monin eri tavoin annetaan ymmärtää homouden olevan jotenkin inhottavaa, epänormaalia tai vähintäänkin pimeyteen johtava umpikuja. Uskon, että Boelius on vloginsa kautta jo tottunut saamaan niskaansa melkoista paskaa, mutta se ei tee häntä kohtaan tai häntä kilpenä käyttäen hyökkäämistä yhtään hyväksyttävämmäksi.

Tekin, jotka vilpittömästi ajattelette, että ”lasta” olisi ollut tarpeen suojella tällaiselta julkisuudelta: homoudessa ei ole mitään huonoa tai hävettävää, ei myöskään homoseksuaalin sukulaisille tai perheelle. Homoseksuaalin kutsuminen homoseksuaaliksi (kunhan hän itse itsensä näin määrittelee, kuten Boeliuksen tapauksessa) ei ole asia, jolta häntä tarvitsisi suojella.

Se, miltä Boeliuksen ja kaikkien muidenkin nuorten sopisi säästyvän, olette te.

Kommentit (25)

 1. Lukija

  Homo on yleinen haukkumasana, jos et ole sitä siellä kuplassasi vielä huomannut. Niin se on kaikissa kielissä. Jos koulun pihalla nimitellään jotakuta sillä sanalla, niin ei se positiivista palautetta ole. Eikä se ole sitä työpaikoillakaan. Veikkaan, että 95% ihmisistä pitää moista nimittelyä loukkaavana. Kyllä siitä syyte (kunnianloukkaus) ja sakot voi seurata.

  • hannaraty

   Ja sitten kun esität itsellesi jatkokysymyksen, että miksiköhän sitä käytetään haukkumasanana ja miksi tilanne ei korjaannu, vaikka sen tietysti pitäisi? Onneksi nuoret ovat jo viisaampia. Elleivät kaltaisesi sitten väkisin saa heille siirrettyä omaa ahdasta ideologiaansa.

 2. Esa Mokki

  Toivottavasti Tuure ei itse lue kommentteja, koska ne ovat aika ikäviä. Jokaisessa pyritään kyllä puolustamaan lasta, mutta samaan hengenvetoon muistutetaan että homoseksuaalit ovat perverssejä friikkejä, jotka manipuloivat lapsia. Varsinkin, jos olisi oikeasti sinut itsensä kanssa (iästä riippumatta) niin en ole varma haluaisinko itseäni näiden ’auttavan’.

  -”Sinua pitää suojella, koska olet homppeleiden manipuloima perverssi umpikujaan ajautunut friikkisirkus”.
  -”Ööö.. Kiitos. Kai..”

 3. Rintsu

  Ongelma on siinä, että homofoobikot näkevät kyseisen palkinnon kuin urheilupalkintona jossa palkinto annetaan sille joka on vuoden aikana homostellut eniten.
  Näinhän asia ei ole.

  Itsehän tiesin olevani hetero jo vuosia ennen ensimmäisiä seksikokemuksiani. Kun tytöt lakkasivat olemasta ”YÖK” ja muuttuivat mielenkiintoisiksi niin meni varmasti viisi vuotta ennen kuin pääsin vähän varovasti puseron alta kokeilemaan.

  Jos 16- vuotias toteaa olevansa homo niin ei hän siinä retostele lukemattomien seksikokemusten syvällä rintaäänellä. Se ensimmäinenkin saattaa olla vielä kaukana edessä.

  Kun 15- vuotiaana sanoin olevani kiinnostunut naapurin Minnasta niin ei kukaan ollut sanomassa, että olen kieroon kasvanut seksifriikki. Teinit ny vaan tykkää toisistaan ja luonto se tikanpojan puuhun vetää ja heh- heh.

  Mutta jos olisin sanonut olevani kiinnostunut naapurin Mikosta…
  … niin palstat ovat täynnä niitä joiden mielestä olisin kieroonkasvanut pervertikko ja seksihullu irstailija. Jo kauan ennen ensimmäistäkään seksikokemustani.

  Aikuiset ihmiset lyömässä leimaa lapseen osaamatta edes hävetä.

  • Rintsu

   Ai nii.
   En koskaan tytöttele ketään.

   Jos joskus niin teen niin vaihtoehtoja on tasan kaksi:
   – käytän ikäkorttia kertoakseni, että ikä ratkaisee monet ongelmalta vaikuttavat
   – käytän ikäkorttia vain jyrätäkseni sinut ja ollakseni kusipää.

   Jälkimmäistä vaihtoehtoa en ole koskaan eläissäni käyttänyt, enkä käytä.

 4. Rintsu

  Neitokainen.
  Älä sinä koskaan välitä minun mielipiteistäni.

  Jos sinä niiden mukaan kirjoittaisit niin yhtä hyvin voisin kirjoittaa omat mielipiteeni itse.

  Ja mitäpä virkaa on kirjoituksilla joista valmiiksi tykkään?

  Vastaan, että ei sitten vitunkaan mitään.

  Sinä pystyt paljon parempaan.

  • hannaraty

   Jos tämä kommentti on minulle, en ymmärrä siitä mitään. Olen pyytänyt minua tytötelleitä kirjoittajia olemaan tytöttelemättä minua, en sinua.

 5. Heikki Hetero

  Homoseksuaalisuus on seksuaalisen mieliteon ilmaisemista. Ts. se on seksuaalisuuden muoto. Myöhemmin homoseksuaalisuutta on laajennettu mm. rakkauden ja parisuhteen alueelle ja on haluttu normalisoida homoseksuaalisuutta, koska homoseksuaalit on kokeneet yhteiskunnallista painostusta. Siihen pitäisi vetää raja, että homoseksuaalien syrjimistä rajoitetaan. Siinä taas on menty rajan yli, että tullaan homoseksuaalina esiin esim. eri ammateissa, rooleissa jne. ja niiden perusteella otettu uhrin rooli ja vaadittu lisää oikeuksia. Valitettavasti tämä on ihan samassa kategoriassa kuin esim. eläinseksi, josta nauttiva ihminen vaatii kirkkohäitä eläinkumppaninsa kanssa tai vaatii yleensä parisuhteelleen samoja oikeuksia, kuin heteroparit. Homoseksuaalisuus on näin epäeettisesti ujutettu normiarkeen ja sosiaalisuuteen. Homoseksuaalisuus seksuaalisuuden harjoittamistapana kuuluu makuuhuoneisiin tms. yksityisiin tiloihin ja yksityiselämään. Jokainen tietää, että siitä seuraa ongelmia, mutta silti pitää olla oikein järjestö junailemassa provokaatiotyylistä ulostuloa, kun vaaditaan seksuaalisuuden harjoittajille oikeuksia seksuaalisuuden perusteella. Ei näin.

  • hannaraty

   Mitä helvettiä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *