Lastensuojelulla ratsastavat homofoobikot: miten te kehtaatte?

16-vuotiaan vloggaajan Tuure Boeliuksen palkitseminen Vuoden homona on synnyttänyt laajaa nettikommentointia ja yhteydenottoja lapsiasiavaltuutettuun kansanedustajatasoa myöten, ilmeisesti jopa lastensuojeluilmoituksia Boeliuksen perheestä. Onneksi lapsiasiavaltuutettu on pitänyt järjen päässä ja kommentoinut sairaisiin mittasuhteisiin äitynyttä keskustelua seuraavasti:

Kuvankaappaus 2017-2-7 kello 20.11.08

Erehdyin jo aikaisemmin jakamaan kyseisen lausunnon blogini Facebook-seinällä saatesanoin: ”Eiköhän tämä nimenomainen keissi ollut sitten tällä taputeltu”, mutta eihän se tietenkään ollut. Muun muassa lapsiasiavaltuutetun Facebook-postauksen kommenteissa ollaan parhaimmillaan päästy jo melkoisiin salaliittoteorioihin:

Kuvankaappaus 2017-2-7 kello 20.21.55

Te, jotka peräänkuulutatte lasten suojelemista ja oikeutatte siihen vedoten surkean, omiin mörköihinne ja/tai uskontoonne perustuvan käytöksenne: miten te oikein kehtaatte?

Vaikea kuvitella, mikä tekisi pahempaa nuoren itsetunnolle ja epävarman seksuaali-identiteetin kehittymiselle kuin yllä olevan kaltaiset kommentit, joissa monin eri tavoin annetaan ymmärtää homouden olevan jotenkin inhottavaa, epänormaalia tai vähintäänkin pimeyteen johtava umpikuja. Uskon, että Boelius on vloginsa kautta jo tottunut saamaan niskaansa melkoista paskaa, mutta se ei tee häntä kohtaan tai häntä kilpenä käyttäen hyökkäämistä yhtään hyväksyttävämmäksi.

Tekin, jotka vilpittömästi ajattelette, että ”lasta” olisi ollut tarpeen suojella tällaiselta julkisuudelta: homoudessa ei ole mitään huonoa tai hävettävää, ei myöskään homoseksuaalin sukulaisille tai perheelle. Homoseksuaalin kutsuminen homoseksuaaliksi (kunhan hän itse itsensä näin määrittelee, kuten Boeliuksen tapauksessa) ei ole asia, jolta häntä tarvitsisi suojella.

Se, miltä Boeliuksen ja kaikkien muidenkin nuorten sopisi säästyvän, olette te.

Kommentit (25)
 1. Word!

  Kiitos tästä kirjoituksesta. On tämä surullista huomata miten nykyäänkin homo-sanassa on negatiivinen kaiku ja homous liitetään suoraan seksiin. Muistetaan puolustaa kaikkia ihmisiä syrjinnältä, eikä suljeta suutamme kun kuulemme inhottavia kommentteja.

 2. Pöyristynyt
  8.2.2017, 10:43

  Pitäisin outona asiana ja lastensuojelurikkomuksena, jos joku 15- tai 16-vuotias valittaisiin Vuoden heteroksi. Se, että hänet valittiin jonkun seksuaalivähemmistön mannekiiniksi ei tee asiasta yhtään hyväksyttävämpää tai vähemmän haitallista. Vähemmistöt menevät nyt liian pitkälle, jos luulevat että he tähän uhriasemaansa vedoten, voivat tehdä ihan mitä tahansa kenellä tahansa, ja muiden on vain suvaittava.
  Tämä 15/16-vuotiaan valinta tuohon seksuaalimannekiinin rooliin on yksiselitteisesti sairas, perverssi ja täysin vastuuton teko. Lapsiasiavaltuutetun on erottava!

  1. Juuri tällaisia kommentteja kirjoitukseni kommentoi, joten en jaksa nyt toistaa kaikkea uudelleen. Kannattaa kuitenkin tutustua kyseisen gaalan luonteeseen – Vuoden homoa ei valita seksuaalimannekiiniksi eikä edes seksuaalisen suuntautumisen mukaan vaan sellaisen teon, jolla hän on osaltaan vaikuttanut siihen, että ihmiset uskaltaisivat avoimemmin olla omia itsejään. Erityisesti nuorten kannustaminen tähän on nähdäkseni hyvin tärkeää.

   1. Pöyristynyt
    8.2.2017, 12:50

    Jos aikuiset käyttävät lasta jonkun agendansa keppihevosena, se on miltei aina väärin.

    Lapset saattavat postata nettiin kaikenlaista, typeryyksiäkin. Se ei kuitenkaan anna aikuisille lupaa julkistaa tällaisia palkintoja ja lyödä ikuista leimaa lapsen otsaan.

    Vielä tuomittavampaa on, jos kyse on niinkin henkilökohtaisen alueelle menevästä kuin seksuaalisuudesta. Lain mukaan alle 18-vuotiaita on suojeltava yli 18-vuotiaiden heihin kohdistamilta sukupuolisuutta koskevilta teoilta. Miksei lakia nyt kunnioiteta?

    Lastensuojelu on Suomessa järkyttävän huonoa, jos tästä ei tule mitään seuraamuksia.

    1. Lukaisepas piruuttasi blogikirjoitukseni uudestaan, se kommentoi nimittäin juuri tämänkaltaisia kommentteja.

     Suojaikäraja laissa on 16, minkä kyseinen nuori on täyttänyt. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä tässä tapauksessa, sillä gaalapalkinto ei ole seksuaalinen teko, ja sukupuoleenhan (mitä mainitsemasi ”sukupuolisuutta koskeva teko” sitten ikinä tarkoittaakaan) homma ei liity mitenkään.

     Viestissäsi on myös se inhottava pohjaoletus, että homous olisi joku negatiivinen leima, jolta homoseksuaaliksi tunnustautuvaa nuorta on suojeltava. Ilman kaltaisiasi ihmisiä ja tuollaisia inhottavia oletuksia näin ei olisi. Se on aivan sama asia kuin että minusta tai sinusta sanottaisiin, että olemme heteroita. Jos siis itsesi miellät heteroksi, pahoittelen jos oletan väärin.

  2. Miksi olisi mielestäsi outoa ja lastensuojeluasia, jos 15/16-vuotias valittaisiin Vuoden heteroksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *