Liikennemerkkeihin sukupuolta korostavia muotoja?!

Törmäsin Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien vaatimuksiin liikennemerkkien sukupuolittamisesta Kasper Diem -blogissa, joten pidin sitä aluksi vitsinä. Blogi linkitti kuitenkin varsin oikean näköiseen uutiseen, jossa kerrotaan KD:n Varsinais-Suomen piirihallituksen vaativan, että ”liikennemerkeissä on jatkossakin sukupuolta korostavia muotoja”. Ja tämä kuva todella löytyy myös KD:n Varsinais-Suomen Piiri ry:n sivuilta.

En tiedä mitä sanoa.

Kuvankaappaus 2017-11-6 kello 16.00.53

Liikennemerkkejä ollaan siis uudistamassa selkeämmiksi, ja esimerkiksi jalkakäytävää symboloivan merkin pienemmän hahmon vaatetuksesta ollaan ilmeisesti poistamassa yläosan helma. Tämä on nähty punavihreiden uusimpana hankkeena läpimädättää suomalainen yhteiskunta ja poistaa kaikilta ihmisiltä sukupuoli.

Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että Liikenneviraston liikenteen ohjauksen asiantuntija kertoo uudistusten pyrkivän selkeyteen eikä sukupuolineutraaliuteen. Ainakin Turun Sanomien uutisen kommenttiosio on täynnä Seta-salaliittoteorioita.

Kuvankaappaus 2017-11-6 kello 16.18.44
Ennen – jälkeen

 

Kuvankaappaus 2017-11-6 kello 16.36.30

En ole koskaan ennen tullut ajatelleeksikaan, että liikennemerkit olisivat jotenkin erityisen sukupuolittuneita tai että ne sisältäisivät sukupuolta korostavia muotoja, joiden säilyttämistä nyt kiihkeästi vaaditaan. Aina oppii uutta.

Vaikka tämä vetääkin sanattomaksi, joitain kysymyksiä se kuitenkin herättää.

  1. Jos liikennemerkin on tarkoitus vinkata autoilijalle, että tässä todennäköisesti kulkee ihmisiä kävellen, miksi kävelijän sukupuolella on merkitystä? Onko vaikeammin sukupuolitettavan päälle ajaminen enemmän ok tai jotenkin todennäköisempää?
  2. Missä liikennemerkeissä on tähänkään asti ollut sukupuolta korostavia muotoja ja herran tähden MIKSI?!
  3. Mitä ”suupuolisuutta korostavat muodot” tarkoittaisi esimerkiksi yllä olevassa ”lapsia liikenteessä”-merkissä?
  4. Mitä helvetin persettä nyt taas???
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *