Puistojatkot
Puistojatkot

Miten miehet tekevät lapsia ja muuta avajaisohjelmaa – Helsinki Pride 2016 on alkanut!

Aamuni alkoi ankeasti, kun Facebook-feediini pompsahti Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa -ryhmän kootut aivopierut -päivitys. Sen seuraaman ryhmän tasa-arvoa vastaan tappelevat jäsenet olivat olleet huolissaan mediarummutuksen aiheuttamasta lesbouden lisääntymisestä. Kyseisen porukan jutut ovat niin absurdeja, että väkisin naurattavat välillä, vaikka oikeastihan asiassa ei ole mitään hauskaa. Joukko ihmisiä halveksii ryhmässä toisia ihmisiä ja oikeuttaa sen sekä typerät pelkonsa jumalan sanalla. Muun muassa tästä syystä on erityisen ihanaa, että Helsinki Pride alkaa jälleen tänään. Tämän viikon Helsinki ja myös blogini tulee olemaan sateenkaaren värinen.

HeSeta on jälleen tehnyt valtavan työn ja kasannut viikon mittaisen Pride-festivaalin. Kyseessä on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pride-viikko sisältää sateenkaarevaa ohjelmaa luennoista ja keskustelutilaisuuksista piknik-tapaamisiin. Luvassa on myös taidetta ja kulttuuria sekä lukuisia juhlia, tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia klubeja. Oman kokonaisuutensa muodostaa myös Nuorten Pride, joka on suunnattu 13-25 vuotiaille festivaalikävijöille. Pride-viikko huipentuu lauantain kulkueeseen, puistojuhlaan sekä illan Closing Partyihin, jotka järjestetään yhdessä EuroGames Helsinki -tapahtuman kanssa. EuroGames on LGBTIQ-ihmisten kansainvälinen urheilukilpailu, joka on saatu Helsinkiin nyt ensimmäistä kertaa.

Tänään avajaispäivänä Helsinki Priden ohjelmassa on mm. keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja avajaisklubi. Persujen ikuisuusongelmaan miesten keskinäisestä lisääntymisestä saa vastauksia Sateenkaariperheet ry:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa Miten miehet tekevät lapsia? Tilaisuudessa esitellään homo-, bi- ja transmiesten mahdollisuuksia vanhemmuuteen ja vastataan perheellistymiseen liittyviin byrokraattisiin ja juridisiin kysymyksiin.

Ihanaa Pride-viikkoa kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *