”Naispaneeli oli liikaa” – ja yllättyneitä olivat:

TW: Pahoittelen kirjoitukseni binäärisyyttä – se on tietoinen valinta pointtini alleviivaamiseksi.

Pari päivää sitten katselin Ylen aamu-tv:n Jälkiviisaita, jossa kaikki keskustelijat olivat juontajaa myöten miehiä. Jälkiviisaissa on kyllä usein myös naispuolisiakin keskustelijoita (tällöin yleensä jakaumalla kaksi miestä ja yksi nainen), mutta mietin tuolloin, että minkähänlainen mekkala siitä nousisi, jos kerrankin kaikki keskustelijat olisivatkin naisia. BBC testasi homman sopivasti uudessa politiikkaa käsittelevässä keskusteluohjelmassaan, eikä siitä hyvä heilunut!

Kuvakaappaus Ylen uutisesta.

All male paneleita, medioiden korostunutta miespuolisten asiantuntijoiden käyttöä ja johtopaikkojen menemistä miehille perustellaan aina sillä, että tilanteisiin on valittu kulloinkin parhaat – ne nyt vain sattuvat olemaan sillä kertaa miehiä. Kummasti sama perustelu ei käy mielessäkään, kun panelistipaikat onkin täytetty naisilla. BBC:n Politics Liveä syytettiin mm. epätasapainoisuudesta, temppujournalismista ja liiasta poliittisesta korrektiudesta.

Oikeastaan minulla ei ole tähän asiaan mitään muuta sanottavaa kuin että makustelkaapa hetki tätä ihan tosissanne:

Miesjohtajien ja -asiantuntijoiden maailmassa yksi pelkästään ei-miehistä koostuva tv-keskustelu aiheuttaa negatiivisen palautteen ryöpyn. Vaikka keskustelijoiksi oli ehkä todella valittu vain parhaat vaihtoehdot.

Kommentit (4)
  1. Mistä ihmeestä tiedään, että panelistit olivat naisia? Minun silmääni he vaikuttavat lähinnä muunsukupuolisilta. Kysyttiinkö heiltä ovatko he naisia vai miehiä vai jotain muuta? Miksi sivistyneet ihmiset, kuten kolumnisti, ylipäänsä hahmottavat maailmaa binäärisesti? Eikö ole ihan sikatörkeää esittää kolumnistin väitteitä ellei ole dokumentoitu, mitä mieltä väitteiden kohteet ovat sukupuolistaan?

    1. Tärkeitä kysymyksiä. Ja sitten on vielä sekin, että mistä kolumnistista oikein hourailet?

  2. Amerikassa osataan
    11.9.2018, 07:47

    Amerikkalainen vuosikymmeniä jatkunut the view-keskusteluohjelma on nimenomaan ajankohtaisuutisia käsittelevä faktapohjainen ohjelma jossa kaikki vakituiset keskustelijat on naisoletettuja. Se on ihan ok. Tämä keskustelu on ihan turhaa: naiseus ja miehisyys on vain kuori, me ollaan sisimmissämme kaikki vain ihmisiä!

    1. Olen huomannut, että erityisesti olemme kaikki vain ihmisiä siinä vaiheessa kun viimeinen naiskiintiöpaikka on jaossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *