Puistojatkot
Puistojatkot

Natsimarssit ovat juuri sinunkin ongelmasi

Taas on se aika vuodesta: itsenäisyyspäivä lähestyy. Pian eliitti kokoontuu presidentinlinnaan, natsit jalkautuvat kaduille ja epäkohtiin puuttuminen jätetään ”vasemmistoradikaalien” ja ”anarkistien” huoleksi. Poliisi antanee uusnatsien kulkea rauhassa tunnuksineen kaikkineen, vaikka hovioikeus ehtikin jo tehdä päätöksen kansallissosialistisen PVL:n kieltämisestä – järjestö kun haki näppärästi valitusoikeutta päätökseen pitkittääkseen prosessia.

Ainakin aikaisempina vuosina poliisi on lähinnä keskittynyt suojelemaan rasistien marsseja ja käyttänyt tarpeettomiakin voimakeinoja vastamielenosoittajiin. Tässä on vedottu siihen, että kansallismieliset kulkueet ovat tehneet marssistaan virallisen ilmoituksen, ja ainakaan kaikkina vuosina taas vastamielenosoittajat eivät ole. Käytännössä se on kuitenkin tarkoittanut sitä, että natsismia vastustavia ihmisiä on ammuttu kumiluodeilla ja uhkailtu virkavallan toimesta sillä aikaa, kun toinen taho on saanut rauhassa julistaa väkivaltaista ajatusmalliaan ja aiheuttaa pelkoa kansalaisissa. Sillä sitä uusnatsien julkinen näkyminen tarkoittaa monelle: konkreettista uhkaa ja suurta pelkoa. Esimerkiksi minä itse kuulun ihmisryhmään, johon lukeutuvilla tämä porukka ei näe ihmisarvoa ja jonka he mieluusti eliminoisivat.

Sillä sitä uusnatsien julkinen näkyminen tarkoittaa monelle: konkreettista uhkaa ja suurta pelkoa. Esimerkiksi minä itse kuulun ihmisryhmään, johon lukeutuvilla tämä porukka ei näe ihmisarvoa ja jonka he mieluusti eliminoisivat.

Yle teki juuri selvityksen vastikään kielletyn PVL:n viimeaikaisesta toiminnasta. Artikkeli tuo ilmi, että porukka on kasvanut ja perustanut kaksi uutta yhdistystä. Se kertoo myös PVL:n ja Soldiers of Odinin tiiviistä yhteistyöstä, minkä Odinit ovat vielä aikaisemmin halunneet kieltää.

PVL haluaa ”luoda pohjoismaisen kansallissosialistisen valtion ja romuttaa nykyisen yhteiskuntajärjestyksen”, eli kaataa demokratian. He kertovat myös olevansa valmiita väkivaltaan toteuttaakseen päämääränsä. Ja tämä olisi syytä tajuta myös niiden ”tolkun ihmisten”, jotka eivät ”halua valita puolta” kahdesta ”ääripäästä”. Nämä ”ääripäät” kun ovat natsivaltio ja yhtäläisten ihmisoikeuksien kannattaminen ja edistäminen, joista jälkimmäisen pitäisi olla meidän kaikkien vastuulla.

Itsenäisyydessä ei ole kyse suojeltavasta, puhtaanvalkoisesta rodusta vaan siitä, että me voimme valtiomme rajojen sisällä päättää omista asioistamme. Meidän valtiomme sisällä asuu eri näköisiä ja värisiä ihmisiä, sekä suomalaisia että vastikään muualta muuttaneita. Itsenäisyydessä ja yhtäläisessä ihmisarvossa on kyse meidän kaikkien oikeuksista, ei vain tietyn geeniperimän omaavien. Syrjintä on lailla kielletty, ja poliisin tehtävä tulisi olla valvoa myös tämän lain toteutumista.

Tämä olisi syytä tajuta myös niiden ”tolkun ihmisten”, jotka eivät ”halua valita puolta” kahdesta ”ääripäästä”. Nämä ”ääripäät” ovat natsivaltio ja yhtäläisten ihmisoikeuksien kannattaminen, joista jälkimmäisen pitäisi olla meidän kaikkien vastuulla.

Jos peppuasi siis kaivelee, että vain anarkistit ja kommunistit asettuvat selkeästi vastustamaan väkivaltaa ihannoivan rikollisjärjestön julkista marssia, tee jotain. Se on sinunkin asiasi.

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus 6.12. klo 16 alkaen.

Kommentit (16)

 1. Eero Tillanen

  Ja sieltä taas nimettömyyden suojista NPC-liimanhaistaja aukoo rumaa päätään. Et ole mikään suomalainen, nimimerkistäsi huolimatta. Ilmankos tarvitseekin piileskellä nimimerkin takana.

 2. mörgö de wit

  Tillanen hiljaa!

 3. Jussi Parviainen

  Rasistit on eliitin asialla, sen takia poliisi suojelee heitä! On tarkoituskin lietsoa yhteiskunnassa levottomuutta ja asettaa turvallisuus ja ihmisten yksityisyys vastakkain! Näin eliitti saa läpi turvallisuuden nimissä valvontayhteiskunnan sekä, lakeja joita ei kansa muuten hyväksyisi!

 4. punainen pitkä varjo

  Muutama vuosi takaperin ei ollut edes mitään ”natseja”, joita olisi voinut olla vastustavinaan, niin sitten protestoitiin linnan juhlia ja kapitalisteja. Vasemmistolaisten ensimmäiset näkyvät mellakathan alkoivat Suomessa jo 20 vuotta sitten (Tampereen keskustori 1998, kuka muistaa?)

  Naamioituneet, mustiin pukeutuneet anarkistit uhoamassa, rikkomassa ikkunoita ja tappelmassa poliisin kanssa… mitenkäs olikaan sen pelon ilmapiirin kanssa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *