Puistojatkot
Puistojatkot

Ne siinä koneessa ovat ihmisiä

Olen seurannut pitkin iltaa videoita ja somepäivityksiä Helsinki-Vantaalta, mistä on juuri lähtenyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pakkopalautuslento Afganistaniin. Maahan, jonne Ulkoasianministeriö suosittaa välttämään kaikkea matkustamista, mutta jota Migri jostain syystä pitää turvallisena sieltä paenneille. Videot ovat kylmäävää katsottavaa: yhden palautettavan perheen virallinen edunvalvoja, pastori Marjaana Toiviainen yrittää vedota poliisiin, jotta pääsisi tapaamaan karkotettavaa perhettä, joka on juuri jättänyt uuden turvapaikkahakemuksen. Edunvalvojan tapaaminen on perheen perustuslaillinen oikeus ja Toivaisella on mukanaan allekirjoitettu valtakirja, mutta poliisi vain naureskelee hänen pyynnöilleen. Perheen karkotus on ilmeisesti laitettu käytäntöön puolen tunnin varoitusajalla, eivätkä he ole saaneet mahdollisuutta tutustua kirjallisiin dokumentteihin. Se perhe voisi olla meistä kenen tahansa.

Poliisin toimintaakin kylmäävämpää on videolähetyksiin ja muun muassa Toiviaisen Facebook-seinälle tasaiseen tahtiin paukkuvat rasistiset kommentit, joissa ”vitun loisille” toivotetaan tervemenoa ja haukutaan Toiviaista järkyttävillä tavoilla.

Kuvakaappaus pastori Marjaana Toiviaisen Facebook-seinältä.

Kuvankaappaus 2017-4-3 kello 23.11.51

Tuntuu absurdilta, että suomalaisen ihmisen elämä olisi jonnekin muualle syntyneen elämää arvokkaampi vain siksi, että meillä on käynyt parempi tuuri synnyinpaikkamme suhteen. Kaikki tämä viha ja epäinhimillisyys vetää sanattomaksi. Nämä ihmiset puhuvat toisista ihmisistä ja nauravat hädässä oleville. Ihmisiä lennätetään kuolemanvaaraan ja toiset hurraavat.

Haluaisin sanoa jotain, mutta tuntuu ettei sanoja ole. Ainoat mieleen tulevat ovat: hävetkää! Hävetkää, Maahanmuuttovirasto, Suomen poliisi ja jokainen rasisti. Miten te voitte elää itsenne kanssa?

Edit ti klo 13.45: Ilmeisesti perhe ei ole vastoin eilisiltaisia tietoja ollut koneessa. Se ei kuitenkaan muuta tätä epähumaania toimintaa muuksi.

Kommentit (21)

 1. Ak

  2017 ja kirjoittajan lähdekritiikki ilmeneen tuolta kohdasta
  -edit: hups tää eka stoori oli enemmän mun makuun ja kirjoittelin vähän tunteella mutta silti.

  • hannaraty

   Tietoa oli vielä eilen yöllä huonosti saatavilla, joten kirjoitin pohjaten lähteisiin, jotka tekstissäni selkeästi mainitsen. Kun sitten tuli uutta tietoa (että perhe onkin haettu säilöön palautusta varten, muttei viesty koneeseen / HS), päivitin tiedon tekstini loppuun. Olisi huomattavasti ongelmallisempaa poistaa teksti tai muokata sitä, joten käytin uutisoinnissa vakiintunutta tapaa. Mikä siinä on mielestäsi ongelma?

 2. Mika Sarivaara-Satta

  Siis, miksi ihmeessä asuttaa joutilaita pk-seudulle?
  En ehkä tunne jokaista pääkaupunkiseudun eritrealaista, mutta kaikki pk-seudun eritrealaiset tietävät minut, koska olen useaa heistä auttanut ja koulinut maan tavoille, sekä tehneet yhdessä kaikenlaisia suomijuttuja. Viihdymme yhdessä ja voimme avoimesti puhua mistä vaan, koska he ovat kristittyja. Samanlainen mutkattomuus ei vaan synny muslimien kanssa, koska valehtelu on heille luontaista, ja se on pirun ärsyttävää.
  Olen nyt kuitenkin keksinyt low skill työn, johon tarvitaan käsiä, ja josta on iloa niin tekijälle, kuin tilaajalle, mutta katsotaan saanko mitään aikaiseksi.

  • töytön

   Olisiko keksimällesi low-skill työn tekijälle iloa ihan palkankin muodossa? Jokunen haukkumasi suomalainen ”aivoton” elätti, tai maahanmuuttaja työsuhteeseen?

   Arvostan kyllä suuresti yrittäjiä ketkä hoitavat pelinsä puhtaasti parhaansa tekien, kaikki hyötyisi ja Suomen talouskin kasvaisi.

  • Mika Sarivaara-Satta

   Ei mitaan orjatyota, ensimmäinen projekti kyllä harjoitellaan ja opetellaan rauhassa tekemään työ oikein ja hyvin. Sen jälkeen työporukka saa päättää, miten ja millä tahdilla töitä tekee, tunti vai tunti ja bonus vai urakka. Jokaisessa työpaikassa pitäisi kyllä olla yksi suomenkielentaitoinen.

  • Mika Sarivaara-Satta

   Siis jokaisessa tyoporukassa pitäisi olla yksi suomenkielentaitoinen.

 3. En uskalla laittaa nimeäni alle. Tämä on Suomi 2017.

  Jos Suomessa pistetään toimeen karkotuspäätös, sen pitää tapahtua Suomen lakien mukaisesti. Eli sitten, kun päätös on lainvoimainen. Jokainen, joka tämän kiistää, ei voi kutsua itseään ”patriootiksi”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *