Ne siinä koneessa ovat ihmisiä

Olen seurannut pitkin iltaa videoita ja somepäivityksiä Helsinki-Vantaalta, mistä on juuri lähtenyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pakkopalautuslento Afganistaniin. Maahan, jonne Ulkoasianministeriö suosittaa välttämään kaikkea matkustamista, mutta jota Migri jostain syystä pitää turvallisena sieltä paenneille. Videot ovat kylmäävää katsottavaa: yhden palautettavan perheen virallinen edunvalvoja, pastori Marjaana Toiviainen yrittää vedota poliisiin, jotta pääsisi tapaamaan karkotettavaa perhettä, joka on juuri jättänyt uuden turvapaikkahakemuksen. Edunvalvojan tapaaminen on perheen perustuslaillinen oikeus ja Toivaisella on mukanaan allekirjoitettu valtakirja, mutta poliisi vain naureskelee hänen pyynnöilleen. Perheen karkotus on ilmeisesti laitettu käytäntöön puolen tunnin varoitusajalla, eivätkä he ole saaneet mahdollisuutta tutustua kirjallisiin dokumentteihin. Se perhe voisi olla meistä kenen tahansa.

Poliisin toimintaakin kylmäävämpää on videolähetyksiin ja muun muassa Toiviaisen Facebook-seinälle tasaiseen tahtiin paukkuvat rasistiset kommentit, joissa ”vitun loisille” toivotetaan tervemenoa ja haukutaan Toiviaista järkyttävillä tavoilla.

Kuvakaappaus pastori Marjaana Toiviaisen Facebook-seinältä.

Kuvankaappaus 2017-4-3 kello 23.11.51

Tuntuu absurdilta, että suomalaisen ihmisen elämä olisi jonnekin muualle syntyneen elämää arvokkaampi vain siksi, että meillä on käynyt parempi tuuri synnyinpaikkamme suhteen. Kaikki tämä viha ja epäinhimillisyys vetää sanattomaksi. Nämä ihmiset puhuvat toisista ihmisistä ja nauravat hädässä oleville. Ihmisiä lennätetään kuolemanvaaraan ja toiset hurraavat.

Haluaisin sanoa jotain, mutta tuntuu ettei sanoja ole. Ainoat mieleen tulevat ovat: hävetkää! Hävetkää, Maahanmuuttovirasto, Suomen poliisi ja jokainen rasisti. Miten te voitte elää itsenne kanssa?

 

Edit ti klo 13.45: Ilmeisesti perhe ei ole vastoin eilisiltaisia tietoja ollut koneessa. Se ei kuitenkaan muuta tätä epähumaania toimintaa muuksi.

Kommentit (21)
 1. Mika Sarivaara-Satta
  4.4.2017, 02:21

  Onko jokaisella oikeus tulla Eurooppaan asumaan, jos kotimaassa on vaarallista?
  Minusta koko tulehtunut tilanne suhteessa tp-haki joihin, ja suojelun tarpeeseen sekä palautuksiin on tavassa, miten nämä ihmiset tulivat Suomeen.
  Osa ei pitänyt sitä mitenkään kummallisena, ja osan mielestä juuri se oli kummallista, kun osa ei pitänyt sitä kummallisena, vaan normaalina. No nyt tämä uusi normaali tuntui osasta ihmisiä epanormaalilta, ja he alkoivat käyttäytymään epanormaalisti ja suhtautumaan uuteen normaaliin epanormaalisti.
  Uusi normaali on normaalin mielestä ihan normaali, ja eri mielta oleva on epanormaali. Epanormaalin mielesta uusi normaali ei ole normaalia, vaan epänormaalia, johon ei voi suhtautua normaalisti, vaan epänormaalisti.
  Joten ei mitään uutta auringon alla: facts vs. feelings.

  1. Öö?

   1. Mika Sarivaara-Satta
    4.4.2017, 16:44

    Luitko vain kirjoittajan nimen?

    1. Mika Sarivaara-Satta
     4.4.2017, 17:21

     Siis mista ja miten tp-hakijat Suomeen tulivat? Se on se kuuma peruna.

 2. Humani ylös!
  4.4.2017, 15:32

  Sama asia kuin laittaisi koiranpentuja pakkaseen kuolemaan!

  1. Uutisissa aikanaan näytettiin palestiinalaisten iloitsemista kun länsimaalaisia, erityisesti amerikkalaisia oli tapettu jossain iskussa. Esim. 9/11. Ajattelin ettei meillä koskaan voisi tapahtua sellaista että iloitaan toisten kärsimyksistä ja kuolemasta. Olin väärässä.

   1. Mika Sarivaara-Satta
    4.4.2017, 17:17

    Överiksi menee, sillä ei palautus merkitse kuolemaa. Miksei voi iloita sitä, että jokainen palautettu vähentää kuormahevosen taakkaa, vai eikö sillä ole mitään väliä, paljonko pollelle kuormaa laitetaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *