Rasistista hupsuttelua

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on viimein kommentoinut puolueensa kansanedustajien viime päivinä kohua aiheuttaneita some-kirjoitteluja. Suomi Areenan toripuheessaan Soini viittaa rasistisiin ja homofobisiin kommentteihin hassuna höperönä. Miten tämä ihan oikeasti voi olla totta ja mennä aina vaan läpi! Nyt haloo!

Kuten kaikki netin iloisessa maailmassa aikaansa viettävät tietävät, rap-artisti Musta Barbaari julkaisi 10. heinäkuuta Facebook-sivullaan päivityksen, jossa kertoi poliisin vaatineen hänen äitiään ja siskoaan näyttämään perustelematta passinsa Helsingin keskustassa. Kun nämä olivat kieltäytyneet, oli poliisi ottanut naiset kiinni. Kansanedustaja Leena Meri oli julkaissut Facebook-profiilissaan IS:n uutisen aiheesta ja kommentoinut siitä virinnyttä keskustelua mm. näin: ”Jos Suomessa on niin paha olla ja poliisi kiusaa niin varmaan kannattaa palata kotimaahansa jossa ihmisoikeudet ja muu on kunnossa.” Tämä herätti sekä tuohtumusta että hilpeyttä, koska Musta Barbaari eli James Nikander on syntynyt Turussa. Meri tarkensi myöhemmin tarkoittaneensa maahanmuuttoa yleisesti, mitä nyt en välttämättä näe lieventävänä asiahaarana.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sen sijaan kutsui twiitissään Helsinki Priden tasa-arvoa juhlistavaa kulkuetta pervojen K-18 vappuparaatiksi, ja niin ikään perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen taas ilmaisi Facebookissa pelkäävänsä seksististä homokyyläystä julkisissa vessoissa ja uimahalleissa, kun kaiken maailman homostelijat haluavat samoihin tiloihin heteroiden kanssa. Näitä päivityksiä ruoti jo tarkemmin Uuninpankkopoika Saku Timonen eilisessä blogikirjoituksessaan.

On siis selvää, että perussuomalaiset kansanedustajat uskaltavat olla koko ajan avoimemmin rasistisia ja heittää julkisesti lokaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen niskaan. Heidän juttuihinsa on kai jo niin turruttu, ettei niistä jakseta sen suurempaa haloota nostaa. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kuitenkin kommentoi asiaa yleisesti tänään Suomi Areenan toripuheessaan. Lähinnä Soini tosin tuntui antavan vinkkejä siihen, miten kommentointi on parasta hoitaa, jotta siitä ei joudu vastuuseen. ”Kannattaa tietysti miettiä mitä sanoo, koska se, että jos sä lähetät tekstiviestin, pistät facebookin tai twitterin, se on sataprosenttinen näyttö. Sä et voi kiistää yhtään mitään. Ja sen takii kannattaa vähän olla varovainen.” Siis anteeksi mitä? Ihan vaan sen takia?

 

Ruokolahden leijona -höpinän jälkeen Soini pääsee puheessaan perussuomalaisten kansanedustajien viime päivien ulostuloihin. ”Joku perussuomalainen kansanedustaja tai muu vaikuttaja sanoo jotakin hassua höperösti, ja sit sitä jauhetaan viikosta toiseen niinku Ruokolahden leijonaa.” Soini sanoo myös panneensa merkille, että perussuomalaisten kansanedustajien ja muiden persupäättäjien Facebook-päivityksiä on tarkistettu hyvin, ”josko sieltä jotain hupsua löytyisi, ja voihan sieltä joskus löytyä.” Tämän jälkeen hän sanoutuu jälleen irti vastuustaan koskien perussuomalaisten kansanedustajien aiheuttamaa ihmettelyä.

SIIS. Perussuomalaisten puheenjohtajan mielestä avoin rasismi ja homoseksuaalien sekä tasa-arvon kannattajien leimaaminen pervoiksi homotirkistelijöiksi on HUPSUA ja HASSUA HÖPERÖÄ, joka ei oikeastaan kuulu hänelle. Minä haluaisin kyllä tietää, mitä hauskaa Soini tällaisissa jutuissa näkee?

Tällä tavalla meille (ja vielä pelottavan nopeasti) rakennetaan yhteiskunta, jossa avoin rasismi on ihan ok. Siitä tuskin on pitkä matka sanoista tekoihin.

Kommentit (2)
  1. hyvä teksti

    yt.
    j.k.

  2. Ahdistava rasismi - Image-blogit
    17.7.2016, 17:15

    […] Saksassa tehtiin vastaikää ratsioita nettivihapuhetta levittävien kansalaisten koteihin. Suomessa ei tehdä yhtään mitään. Rasismi ja vihapuhe ovat kuin happosade tai ydinlaskeuma, joiden on annettu pilata tämä maa. Rasismi ei uhkaa minua tai läheisiäni henkilökohtaisesti, silti on turvaton olo. Rasismia ja kasvavaa vihaa ei ole tuomittu ylemmiltä tahoilta mitenkään. Nuoret ihmiset kirjoittavat blogeissaan, että tuntuu siltä kuin 1930-luku olisi palannut, silti esimerkiksi ulko- ja pääministeri vain lässyttävät (Hanna Räty tiivistää oleellisen täällä). […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *