Puistojatkot
Puistojatkot

Upea Miss Molotov

Muotisuunnittelija Nikolay Kotov ei ole suuri urheilufani, mutta tänään alkavan EuroGamesin avajaisissa hänellä onkin aivan toisenlainen rooli: näyttää upealta.

EuroGames on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oma kansainvälinen urheilukilpailu, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Homojen olympialaisten avajaisjuhlallisuuksissa Kansalaistorilla esiintyvät Krista Siegfrids, Mikael Saari, Sandhja ja Softengine. Kotov eli Miss Molotov on mukana Siegfridsin sekä Saaren numeroissa.

Kotov kuvassa keskellä

”Olen sen verran kömpelö, että varmaan joku peruutti osallistumisensa, koska minua pyydettiin mukaan”, Kotov vitsailee. Vakavammin puhuttuna ystävä pyysi Kotovia mukaan, koska tiesi tämän toisinaan pukeutuvan dragiin. ”Minulle sanottiin, ettei tarvitse tehdä muuta kuin olla lavalla rajuna ja upeana. Yritän siis onnistua siinä.”

Upeudesta Kotovin ei ainakaan tarvitse kantaa huolta, sen verran tyrmäävä ilmestys hän on vartalonmyötäisessä, täyspitkässä kierrätyspitsileningissään. Pitkällä laahuksella varustettu luomus on trashionistana tunnetun Outi Pyyn käsialaa. 15 sentin koroilla kävely lavalla hieman hirvittää Kotovia, vaikka hän sanookin ensisijaisesti olevansa innoissaan tarjoutuneesta kokemuksesta. ”Korot takertuvat jatkuvasti pukuni laahukseen, mikä vähän kuumottaa. Toisaalta – jos kaadun, niin ainakin minut muistetaan!”

Kotov ei varsinaisesti esiinny drag-artistina, mutta laittautuu toisinaan yökerhoon tai erityistilaisuuksiin. Drag-taiteilijoista hän kertoo fanittavansa erityisesti Rupaul’s Drag Racesta tuttuja Kim Chita ja Naomi Smallsia sekä erityisesti Pearl Liaisonia: ”Rakastan kaikkea hänessä: tyyliä, asennetta ja hänen uniikkeja esityksiään.” Suomalaista drag queenia Kalkkunaa Kotov kutsuu drag-äidikseen. ”Hän antoi minulle drag-nimeni – Miss Molotov.”

Moskovalaissyntyinen Kotov muutti Suomeen neljä vuotta sitten. Kolya Kotov -brändillään työskentelevä suunnittelija on pukenut printtiluomuksiinsa lukuisia suomalaisia julkkiksia, esimerkiksi Sara La Fountainia, Robinia ja Kuningasidean jäseniä. Kotovin työt ovat enimmäkseen kustomoituja ja käsin painettuja. Kotovin mallistoon voi tutustua hänen Instagram-tilillään.

Kotov kuvassa vasemmalla

EuroGames Helsinki 29.6.-2.7.
Avajaiset Kansalaistorilla 29. päivä klo 18.30

Kilpailujen aikataulut, lajit ja lokaatiot

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *