Uutinen: Homot tekevät muutakin kuin harrastavat seksiä tai pyrkivät siihen

lips-1560466_640

Viime torstaina (2.2.2017) Helsingissä juhlittiin vuosittaista QX Gay Gaalaa, jonka järjestää pohjoismaiden suurin homojen lehti QX. Vuoden homoksi nimettiin 16-vuotias tubettaja Tuure Boelius, joka on kertonut YouTube-kanavallaan avoimesti homoudestaan sekä näyttelee nuorta Touko Laaksosta Turun Kaupunginteatterin Tom Of Finland -näytelmässä. Vuoden homo -palkinto jaetaan vuosittain kunnianosoituksena seksuaalivähemmistöjen äänen esilletuomisesta.

Keskustelufoorumeilla ja Facebookissa on esiintynyt runsaasti kommentointia, joiden mukaan palkinto seksualisoi lasta ja ”ruokkii homopedofiileja”, jotka palkinnon jälkeen pyrkivät varmasti käyttämään Vuoden homoa seksuaalisesti hyväkseen. ”Vitun hienoa markkinoida 15-vuotiasta karvasille homoäijille 😀 Tää ois vähän kun äänestettäis joku ”vuoden pillu” ja sen voittas 15-vuotias :D”-tasoista kommentointia riittää pitkin uutisten kommenttiosioita, keskustelupalstoja ja yksityisiä Facebook-avauksia.

Mikä ihme siinä on, että näitä homoseksuaalien kimppuun hyökkääviä Aito avioliitto -porukoista loputtomasti homosaatiosta jauhaviin kiinnostaa homojen seksielämä niin vietävästi? Homouden ja seksin välille vedetään jatkuvasti yhtäläisyysmerkkejä, vaikka konteksti olisi joku aivan muu.

Homoseksuaalisuus on toki seksuaalinen suuntaus, mutta kuinka monelle tulee mieleen pelkkä nussiminen, kun puhutaan heteroista? Hetero mielletään ”normaaliksi ihmiseksi”, joka hankkii parisuhteen ja perheen toisen heteron kanssa; mies on siis kiinnostunut naisesta ja nainen miehestä. Kun puhutaan esimerkiksi homoseksuaalien yhtäläisestä oikeudesta avioliittoon, esiin nouseekin yhtäkkiä kahden miehen halu työntyä toistensa sisään. Samasta ilmiöstä on kyse Vuoden homo -palkinnosta nousseessa älämölössä. Nuori ihminen jakaa suositulla kanavallaan oman itsensä hyväksymiseen liittyvää, äärimmäisen tärkeää sanomaa, ja jotenkin se saadaan johdettua homopedofiileihin.

Vuoden homo -palkinnossa ei siis ole kyse seksuaalisesta kanssakäymisestä palkinnon voittajan kanssa, oli tämä minkä ikäinen tahansa. Homoseksuaalisuus ei myöskään ole yhtä kuin pedofilia.

Toinen keskustelua aiheuttanut aihe on ollut se, voiko 16-vuotias tietää seksuaalista suuntaustaan, ja onko tällaisen palkinnon jakaminen siksi kyseenalaista.

Omassa elämässäni muistelisin kiinnostuksen poikia kohtaan olleen jollain tavalla läsnä lapsuudesta asti. Toki se oli erilaista kuin esiteininä, jolloin pojat alkoivat kiinnostaa aivan vietävästi. 16-vuotiaana tiesin jo hyvin varmasti mistä olen kiinnostunut ja mistä en. Kaikilla tämä ei tietenkään mene samalla kaavalla kuin minulla, mutta uskaltaisin väittää, että usealla yläasteikäisellä on jo kokemusta toisesta ihmisestä viehättymisestä ja apua sentään – jopa niistä seksuaalisista tuntemuksista.

Moni Vuoden homo -titteliä kommentoinut on luonnollisesti ollut myös huolissaan Vuoden hetero -palkinnon puutteesta. Ei hätää, sellainenkin nimittäin jaettiin samaisessa gaalassa. Vuoden heterona palkittiin Merivoimien ylikersantti Juho Pylvänäinen, joka räjäytti käyntiin keskustelun tasa-arvoisuudesta Puolustusvoimissa marssimalla työuniformussaan viime kesän Pride-kulkueessa. 

Kommentit (7)
 1. Mika Sarivaara-Satta
  6.2.2017, 16:34

  Seksuaalikuviot on so last season. Ketä jaksaa kiinnostaa, kun gender-hässäkkä on jo oven takana.

 2. Joillain on kummallinen käsitys siitä, että homous tarkoittaa sitä, että päässä ei pyöri mikään muu kuin seksi.

  Olin aikanaan 25 vuotta aviossa, ihan siis hetero ja päivät täyttyi duunista, kotihommista, talon remppahommista, lasten harrastuskuljetuksista ja sen semmoisesta. Seksiä oli milloin muistettiin ja jaksettiin. Toisinaan olisin ollut iloinen jos minulle olisi annettu tuommoinen myyttinen homomiehen kestävyys ja kunto olla pippeli pönäkkänä aina ja joka paikassa, mutta ei. Seksiä oli tunti tai kaks viikossa ja kaikki viikon muut tunnit meni muissa asioissa.

  Kun kerran homot elää vain seksillä niin ihmetellä pitää missä välissä he syövät, imuroivat, tiskaavat tai nukkuvat?

  Nyt sitten eronneena keski- ikäisenä kaljamahana seksielämäni on kuihtunut olemattomiin. Olenko siis enää hetero? Onko minusta tulossa runkkari vai olenko muuttumassa homoksi?
  Onko lesbopornon katsominen homojen hommaa vai tekeekö se minusta tuplasti heteron?

  Ennen kaikkea nyt kun tasa- arvoinen avioliittolaki mitä ilmeisimmin estää minua muodostamasta tasa- arvoista parisuhdetta naisen kanssa. Joten minun pitänee alkaa homoksi? Kun alan homoksi, niin mitä ilmeisimmin pippelini sitten alkaa toimimaan yhtä iloisen aktiivisesti kuin 30 v sitten?

  Tämähän on mitä kätevintä! Parisuhteen muodostamisongelmani katoavat kuin taikaiskusta koska kaikkihan tietävät, että homosuhteen muodostamiseksi riittää se, että ”sinä olet homo, minä olen homo – joten aletaan homostelemaan heti”. Paljon helpompaa kuin heterosuhteissa joissa ”oletko hetero – niin minäkin, aletaanko naimaan” ei ole koskaan ollut kovinkaan vakuuttava iskulause.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *