Puistojatkot
Puistojatkot

Uutinen: Homot tekevät muutakin kuin harrastavat seksiä tai pyrkivät siihen

lips-1560466_640

Viime torstaina (2.2.2017) Helsingissä juhlittiin vuosittaista QX Gay Gaalaa, jonka järjestää pohjoismaiden suurin homojen lehti QX. Vuoden homoksi nimettiin 16-vuotias tubettaja Tuure Boelius, joka on kertonut YouTube-kanavallaan avoimesti homoudestaan sekä näyttelee nuorta Touko Laaksosta Turun Kaupunginteatterin Tom Of Finland -näytelmässä. Vuoden homo -palkinto jaetaan vuosittain kunnianosoituksena seksuaalivähemmistöjen äänen esilletuomisesta.

Keskustelufoorumeilla ja Facebookissa on esiintynyt runsaasti kommentointia, joiden mukaan palkinto seksualisoi lasta ja ”ruokkii homopedofiileja”, jotka palkinnon jälkeen pyrkivät varmasti käyttämään Vuoden homoa seksuaalisesti hyväkseen. ”Vitun hienoa markkinoida 15-vuotiasta karvasille homoäijille 😀 Tää ois vähän kun äänestettäis joku ”vuoden pillu” ja sen voittas 15-vuotias :D”-tasoista kommentointia riittää pitkin uutisten kommenttiosioita, keskustelupalstoja ja yksityisiä Facebook-avauksia.

Mikä ihme siinä on, että näitä homoseksuaalien kimppuun hyökkääviä Aito avioliitto -porukoista loputtomasti homosaatiosta jauhaviin kiinnostaa homojen seksielämä niin vietävästi? Homouden ja seksin välille vedetään jatkuvasti yhtäläisyysmerkkejä, vaikka konteksti olisi joku aivan muu.

Homoseksuaalisuus on toki seksuaalinen suuntaus, mutta kuinka monelle tulee mieleen pelkkä nussiminen, kun puhutaan heteroista? Hetero mielletään ”normaaliksi ihmiseksi”, joka hankkii parisuhteen ja perheen toisen heteron kanssa; mies on siis kiinnostunut naisesta ja nainen miehestä. Kun puhutaan esimerkiksi homoseksuaalien yhtäläisestä oikeudesta avioliittoon, esiin nouseekin yhtäkkiä kahden miehen halu työntyä toistensa sisään. Samasta ilmiöstä on kyse Vuoden homo -palkinnosta nousseessa älämölössä. Nuori ihminen jakaa suositulla kanavallaan oman itsensä hyväksymiseen liittyvää, äärimmäisen tärkeää sanomaa, ja jotenkin se saadaan johdettua homopedofiileihin.

Vuoden homo -palkinnossa ei siis ole kyse seksuaalisesta kanssakäymisestä palkinnon voittajan kanssa, oli tämä minkä ikäinen tahansa. Homoseksuaalisuus ei myöskään ole yhtä kuin pedofilia.

Toinen keskustelua aiheuttanut aihe on ollut se, voiko 16-vuotias tietää seksuaalista suuntaustaan, ja onko tällaisen palkinnon jakaminen siksi kyseenalaista.

Omassa elämässäni muistelisin kiinnostuksen poikia kohtaan olleen jollain tavalla läsnä lapsuudesta asti. Toki se oli erilaista kuin esiteininä, jolloin pojat alkoivat kiinnostaa aivan vietävästi. 16-vuotiaana tiesin jo hyvin varmasti mistä olen kiinnostunut ja mistä en. Kaikilla tämä ei tietenkään mene samalla kaavalla kuin minulla, mutta uskaltaisin väittää, että usealla yläasteikäisellä on jo kokemusta toisesta ihmisestä viehättymisestä ja apua sentään – jopa niistä seksuaalisista tuntemuksista.

Moni Vuoden homo -titteliä kommentoinut on luonnollisesti ollut myös huolissaan Vuoden hetero -palkinnon puutteesta. Ei hätää, sellainenkin nimittäin jaettiin samaisessa gaalassa. Vuoden heterona palkittiin Merivoimien ylikersantti Juho Pylvänäinen, joka räjäytti käyntiin keskustelun tasa-arvoisuudesta Puolustusvoimissa marssimalla työuniformussaan viime kesän Pride-kulkueessa. 

Kommentit (7)

 1. Mika Sarivaara-Satta

  Seksuaalikuviot on so last season. Ketä jaksaa kiinnostaa, kun gender-hässäkkä on jo oven takana.

 2. Rintsu

  Joillain on kummallinen käsitys siitä, että homous tarkoittaa sitä, että päässä ei pyöri mikään muu kuin seksi.

  Olin aikanaan 25 vuotta aviossa, ihan siis hetero ja päivät täyttyi duunista, kotihommista, talon remppahommista, lasten harrastuskuljetuksista ja sen semmoisesta. Seksiä oli milloin muistettiin ja jaksettiin. Toisinaan olisin ollut iloinen jos minulle olisi annettu tuommoinen myyttinen homomiehen kestävyys ja kunto olla pippeli pönäkkänä aina ja joka paikassa, mutta ei. Seksiä oli tunti tai kaks viikossa ja kaikki viikon muut tunnit meni muissa asioissa.

  Kun kerran homot elää vain seksillä niin ihmetellä pitää missä välissä he syövät, imuroivat, tiskaavat tai nukkuvat?

  Nyt sitten eronneena keski- ikäisenä kaljamahana seksielämäni on kuihtunut olemattomiin. Olenko siis enää hetero? Onko minusta tulossa runkkari vai olenko muuttumassa homoksi?
  Onko lesbopornon katsominen homojen hommaa vai tekeekö se minusta tuplasti heteron?

  Ennen kaikkea nyt kun tasa- arvoinen avioliittolaki mitä ilmeisimmin estää minua muodostamasta tasa- arvoista parisuhdetta naisen kanssa. Joten minun pitänee alkaa homoksi? Kun alan homoksi, niin mitä ilmeisimmin pippelini sitten alkaa toimimaan yhtä iloisen aktiivisesti kuin 30 v sitten?

  Tämähän on mitä kätevintä! Parisuhteen muodostamisongelmani katoavat kuin taikaiskusta koska kaikkihan tietävät, että homosuhteen muodostamiseksi riittää se, että ”sinä olet homo, minä olen homo – joten aletaan homostelemaan heti”. Paljon helpompaa kuin heterosuhteissa joissa ”oletko hetero – niin minäkin, aletaanko naimaan” ei ole koskaan ollut kovinkaan vakuuttava iskulause.

 3. Nikolai Ylirotu

  Näillä henkisesti ”peräkammarin nysväreille” homoseksuaalinen identiteetti on sama kuin seksin harrastaminen.

  Asiat on aina helpointa kytkeä yhdeksi kokonaisuudeksi, jää enemmän aikaa MV-lehden lukemiselle.

 4. Stacy Siivonen

  ”Mikä ihme siinä on, että näitä homoseksuaalien kimppuun hyökkääviä Aito avioliitto -porukoista loputtomasti homosaatiosta jauhaviin kiinnostaa homojen seksielämä niin vietävästi? Homouden ja seksin välille vedetään jatkuvasti yhtäläisyysmerkkejä, vaikka konteksti olisi joku aivan muu.”

  Miksi et kykene keskusteluun?
  Minä ainakaan en tunnista itseäni tuosta kuvauksesta. Minä keräsin Tahdon 2013-aloitetta, enkä ole puhunut mistään homosaatiosta, enkä luoja paratkoon ole hyökännyt homojen kimppuun. Rakennat siis olkiukkoa. Onko tämä todellakin sama palsta kuin misssä Sakari Timonen kirjoittaa. Minua ei kiinnosta myöskään homojen seksielämä.
  Jos olisi minusta kiinni, suojaikäraja olisi ylempi kuin 16 vuotta, mutta minä en ole sitä päättänyt. Pedofiilit haluavat alhaisen suojaikärajan.

  Minua ylipäätään huolestuttaa se, kun teini tuo itsestään asioita esille sosiaalisessa mediassa. Pelkään, että häntä käytetään hyväksi. Netti on täynnä juttuja teineistä, jotka menivät ”it gets better” -videoon ja sitten tekivät myöhemmin itsemurhan. Nettijulkisuus on raakaa kenelle tahansa.

  ”Homoseksuaalisuus on toki seksuaalinen suuntaus, mutta kuinka monelle tulee mieleen pelkkä nussiminen, kun puhutaan heteroista?”

  Minulle. Erityisesti Sipilän ja Bernerin puolisoiden osalta. Ajattelen, että vaikka kaikki onkin päin helvettiä, niin minulla ei ainakaan ole pääministerin jormaa suussa. Vaihda tähän kuka tahansa inhokkisi.

  ”Samasta ilmiöstä on kyse Vuoden homo -palkinnosta nousseessa älämölössä. Nuori ihminen jakaa suositulla kanavallaan oman itsensä hyväksymiseen liittyvää, äärimmäisen tärkeää sanomaa, ja jotenkin se saadaan johdettua homopedofiileihin.”

  Niin, mistähän johtuisi. Minäpä kerron. Minulla on laajamittainen kokemus heteromiesten seksuaalisuudesta ja monet heteromiehet ovat aika kinkyjä. Minusta tuntuu, että ”homosaatio” on nimenomaan vapauttanut heteromiehet. Miksi kertoa olevansa homo, kun heterona saa huseerata ihan samalla tavalla. Aivan, homo joutuu ottamaan paskaa vastaan. Homo on vihan ukkosenjohdatin, aivan kuin pakolainenkin, syyttään. Homoksi tunnustautuva nuori maalaa selkäänsä maalitaulun. Ja mitä sillä saavutetaan, ei saavuteta yhtään mitään. Vanhat ihmiset lähettävät nuoret kuolemaan aatteensa puolesta. Minä en lähetä. Minä sanon kuin Rokka: ”Kuule sie vänskä, myö ollaan hävitty tää sota”.

  ”Homoseksuaalisuus ei myöskään ole yhtä kuin pedofilia.”

  Sekä julkinen ulostulo että pedofilia lähettävät nuoren lankkua pitkin haialtaaseen. Nuori uhrataan sairaiden aikuisten takia.

  ”voiko 16-vuotias tietää seksuaalista suuntaustaan, ja onko tällaisen palkinnon jakaminen siksi kyseenalaista.

  Omassa elämässäni muistelisin kiinnostuksen poikia kohtaan olleen jollain tavalla läsnä lapsuudesta asti. Toki se oli erilaista kuin esiteininä, jolloin pojat alkoivat kiinnostaa aivan vietävästi. 16-vuotiaana tiesin jo hyvin varmasti mistä olen kiinnostunut ja mistä en. ”

  Minä olen kohta 50 enkä tiedä seksuaalista suuntautumistani. Pikku hiljaa rupeaa tuntumaan, että inhottaa naiset ja miehet yhtä paljon. Ajattele seksiä vaikka Bernerin tai Sipilän kanssa. Minä olen myös aika varma, että seksuaalinen suuntautuminen vaihtelee ajan mittaan. Näin se on minulla tehnyt, pyörii kuin pallo flipperissä, eikä asetu minnekään.

  ”Moni Vuoden homo -titteliä kommentoinut on luonnollisesti ollut myös huolissaan Vuoden hetero -palkinnon puutteesta. ”

  Tätä voi kysyä Tuomas Enbuskelta, joka kieltäytyi olemasta vuoden hetero ja oli tyrmistynyt siitä, että häntä ylipäätään pidettiin heterona. Samalla hän julistautui homoksi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, Enbuske on aikuinen mies ja mediapersoona. Hän saa varmasti ihan muutenkin paljon palautetta ja kykenee sen käsittelemään.

  • hannaraty

   Olen lukenut Aito avioliitto -ryhmän Facebook-keskustelua sen verran paljon ja pitkään, että perustan käsitykseni siihen. En tiedä miten se liittyy Tahdon2013-hankkeeseen (paitsi toki siten, että edustavat vastakkaisia pyrkimyksiä), mutta mukava kuulla että sinä et kuulu kyseisiä kommentoineisiin. Tämä ei ole sama palsta kuin millä Sakari Timonen kirjoittaa, me molemmat kirjoitamme omiin blogeihimme.

   Muuten viestisi olikin sen verran absurdia kamaa, etten joko ottanut siitä tolkkua tai niiltä osin kuin otin, se vahvisti juurikin sitä ajatusta, joka minulla oli tekstissäni.

   Se on toki totta, että ihmisen seksuaalisuus voi muuttua ja muotoutua koko eliniän. Näin myös siitä huolimatta, vaikka hän olisi Vuoden homona joskus palkittukin.

 5. Ihan joku vaan

  Olen viikolla pariin otteeseen puolustanut tuota palkintoa ja sen saajaa, mutta vastaan väittäneet eivät olleet aito avioliitto – porukkaa tai peräkammarin poikia, että voisiko näiden viholliskuvien rakentelua jatkossa kuitenkin välttää. Yhden keskustelijan sain tajuamaan, ettei kyse ole mistään missikilpailusta vaan esikuvasta joita tällä hetkellä tarvitaan.

  • hannaraty

   Tarkoituksenani oli postauksessani esittää Aito avioliitto -porukka sekä homosaatiosta jauhavat esimerkkeinä homofoobikoista, jotka ovat kuuitenkin jostain syystä kovin kiinnostuneita homoseksuaalien seksielämästä tai kokevat sen uhkaavan omaansa. En toki tarkoita, etteikö ennakkoluuloisia olisi muissakin ihmisryhmissä – pahoittelen, jos tällainen käsitys pääsi syntymään! Peräkammarin pojistahan en puhu missään kohtaa, se kuva taisi rakentua jossain ihan muualla.

   Ei kuitenkaan liene kovin suuri uutinen, että Aito avioliitto -porukka on homovastaista, jos koko ryhmittymä on perustettu vastustamaan muiden kuin heteronormatiiviseen muottiin mahtuvien yhtäläisiä ihmisoikeuksia. Tämän johdosta en ehkä pitäisi sitä minään rakentamanani viholliskuvana.

   Kiva kuulla, että olet jaksanut käydä keskustelua palkinnon luonteesta. Sitä tällä hetkellä tarvitaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *