Väkivaltainen poliisi pelottaa

Juuri, kun ylikomisario Jussi Huhtela oli päässyt twiittaamasta Suvi Auviselle, ettei Suomessa ole poliisiväkivaltaa, poliisi innostui kaasuttelemaan ihmisiä Helsingin Dallapé-puistossa.

Harjussa sijaitsevassa Dallapéssa järjestettiin eilen anarkistisen Musta Kallio -tapahtuman avajaiskonsertti. Sen pääesiintyjä Julma-Henri oli juuri lopettanut, kun puiston reunalla tarkkaillut poliisi oli ilmeisesti päättänyt lopettaa juhlat. Itse istuin sen verran kauempana, etten edes huomannut poliisien läsnäoloa ennen kuin ihmiset lähtivät kasvojaan pidellen juoksemaan heitä karkuun. Savusta päätellen poliisi käytti kyynelkaasukranaatteja, minkä lisäksi moni sai pippurisumutetta kasvoilleen. Mitään poistumiskäskyä tai ennakkovaroitusta kaasun käytöstä poliisi ei antanut.

Tällaiset mielivaltaiset väkivallanteot poliisin suunnalta alkavat olla enemmän sääntö kuin poikkeus, ja se on todella huono merkki. Huolestuttavaa on myös, että ylikomisario Huhtelan mukaan poliisin käyttämä kumiluotiase ei edes ole ase vaan voimankäyttöväline. Tätä voimankäyttövälinettä oli silminnäkijähavaintojen mukaan esitelty myös eilen illalla Dallapéssa.

Viimeistään kuluneen vuoden aikana luottamukseni Suomen poliisiin on romuttunut. Olen todistanut täysin tarpeetonta voimankäyttöä useassa eri mielenosoituksessa ja tullut itsekin perusteettomasti uhkailluksi sekä kumiluotiaseella että pampulla. Poliisi on käynyt minuun käsiksi tönimällä, ja paljon pahempaa kohtelua on saanut moni muu samoihin rasismia vastustaviin mielenosoituksiin osallistunut. Olen nähnyt tarpeettomia kiinniottoja, rasistien kanssa veljeilyä ja ihan puhdasta väkivaltaa. Siitäkin huolimatta, että tätä poliisiväkivaltaa ei meillä ole olemassa.

Ihmisten luottamus poliisiin tuntuu Suomessa olevan käsittämättömän korkea. Kun olen puhunut kokemuksistani, niitä on systemaattisesti vähätelty tai ne on kiistetty kokonaan. Tätä luottamusta poliisi käyttää selkeästi häikäilemättä hyväkseen.

Kommentit (58)
 1. Gallbladder
  11.8.2016, 15:18

  Bah bah. Hippi meluaa ilman tarvittavaa ilmoitusta ja lupaa, poliisi käskee lopettamaan, hippi ei tottele, hippi saa pampusta.

  Tämä on oikein ja kohtuullista.

  1. Minustakin on ihan ok, että ilman lupaa pidetty keikka keskeytetään, jos siitä on ollut meluhaittaa. Poliisi ei kuitenkaan ainakaan mitenkään kuuluvasti käskenyt ihmisiä poistumaan ennen kun otti perusteettomat voimakeinot käyttöön. Se ei ole oikein eikä kohtuullista, se on väärin, vaarallista ja täysin ylimitoitettua.

   1. kaapo kallela
    12.8.2016, 11:29

    Sulle,kirjakieltä puhuvalle liberaali idunpopsijalle se oli täysin oikein.putkaan tollaset epäisänmaalliset ihmiset ,jotka antavat euroopankin mielellään islamisoitua.

    1. Joni Pelkonen
     12.8.2016, 13:06

     Piti oikein googlata kuka tämä ”Kaapo Kallela” oikein on.

     No googlen ensimmäinen tulossivu antoi seuraavanlaisen tuloksen, huomatkaa päivämäärä:

     ”Kaapo Kallela
     Mitä teen : Kommentoin

     Viesti : Vuosaari tunnetaan Mogadishu Avenuena jo Oulussakin. Mistään muusta kyseinen kaupunginosa ei ole Helsingin ulkopuolella tuttu. Jos monikulttuurisuus on niin ihana asia, niin miksi asiasta ei saa tehdä numeroa? Ja mistä muuten johtuu, ettei HS löytänyt toritapahtuman 1400 vieraan joukosta yhtään maahanmuuttajataustaista henkilöä haastateltavaksi? Eletäänkö Vuosaaressa sittenkin jo kahdessa eri yhteiskunnassa?

     5. toukokuuta 2007 22:21:12”

  2. ..ja tämäkö oikeuttaa kaasuttamaan ja tainnuttamaan pikkutyttöjä? Aika sankarillista toimintaa kertakaikkiaan

  3. Rangaistuksista, jotka seuraavat esimerkiksi poliisimiehen hajaantumiskäskyjen noudattamattajättämisestä, säädetään maamme rikoslaissa. Poliisi ei voi itse alkaa jaella rangaistuksia kadulla oman mielensä mukaan.

   Voimankäyttö kiinniottotarkoituksessa tai hengen ja terveyden suojaamiseksi on eri asia kuin ”hippien” rankaiseminen meluamisesta pamputtamalla, kyynelkaasulla ja etälamauttimella. Etälamauttimella, joka on muuten tarkoitettu ase- ja puukkomiesten taltuttamiseen eikä keskisormea näyttävän ja rumia huutelevan anarkomarkon kiinniottoon.

 2. Poliisillakin vastuu
  11.8.2016, 16:17

  Jep, joku kohtuus pitäisi olla. Ihmisiä voi pyytää lähtemään, jos melusta on ollut haittaa. Varsinkin jos keikka oli muutenkin loppunut ja ihmiset hajaantumassa. Tuossa ei ollut edes tullut kuuluvaa käskyä, joten kiva joutua yhtäkkiä kaasutettavaksi ilman että on tehnyt mitään.

  Joidenkin mielestä tiettyjä ihmisiä saisi vapaasti hakata ja vaikka tappaakin, mutta se onkin ihan eri keskustelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *