Sanan voimalla
Sanan voimalla

Kari Väänänen: Lähtisivätkö veroparasiitit talkoisiin?

Olen tietoisesti välttänyt tällä palstalla liian voimakkaita yhteiskunnallisia kannanottoja, mutta nyt alkavat pänniä nämä veroparasiitit.
Panama-papereita jaksetaan selitellä mitä naurettavimmilla tavoilla, vaikka kysymyksessä on yksiselitteisesti verojen kiertäminen. Hoetaan, että mitään laitonta ei ole tehty. On menty rimaa hipoen ja harmaalla alueella, mutta lain puitteissa.

Kari Väänänen
Kari Väänänen0404

Jos laki sallii tällaisen menon, laki on huono ja se on muutettava ja porsaanreiät tukittava. Poliitikot ovat koko ajan selittäneet, että Suomi ei yksinään voi tehdä lainmuutoksilla mitään.
Nyt tuolta selittelyltä on pohja pois, sillä yli 80 maata on aloittamassa toimet, joilla veronkierto tehdään vaikeaksi, ellei mahdottomaksi. Nyt siis Suomi mukaan yhteisiin talkoisiin, kun meillä muutenkin niin kovasti tuota talkoilua kaupataan!
Parasiitit vähättelevät, että Suomen kohdalla kysymys on kovin pienistä summista, kuten vaivaisesta 400 miljoonasta eurosta (vertailukohtana koulutuksesta leikattu 600 miljoonaa). Tämä siis yhden paljastuneen veroparatiisipankin puitteissa ja pankkejahan lienee kymmeniä, ellei satoja.
Arvellaan, että veroparatiiseissa makaa jopa 27 000 miljardia euroa. Jos tästä summasta lasketaan kolmannes veroja, jää yhteiseen pottiin saamatta noin 9 000 miljardia euroa.

Samaan aikaan nämä verojenkiertäjät pitävät suurta meteliä siitä, kuinka työaikoja pitäisi pidentää, palkkoja laskea ja julkisia menoja pienentää, jotta lamasta ja valtionvelasta selvittäisiin.
Joku neropatti selitti, että juuri näiden veroparatiisirahojen avulla yhtiöt ja firmat yleensä pysyvät pystyssä ja niiden tuotteet ovat meidän kaikkien saatavilla.
Väärin! Näitä piilotettuja rahoja ei investoida uuteen tuotantoon. Ne sijoitetaan monimutkaisten järjestelyjen kautta uudelleen hämärille rahoitusmarkkinoille.
Se on rahanpesua.

Panama-papereiden jälkeen odotin, että debatti kävisi kiivaana, mutta pankkiirit vain naureskelevat ja toistelevat, että mitään väärää ei ole tehty eivätkä johtavat poliitikot tunnu olevan kovinkaan kiinnostuneita koko keskustelusta.
Se on kummallista, kun samaan aikaan kailotetaan suureen ääneen julkisen rahoituksen vajeesta ja kestävyysvajeesta ja kilpailukykyvajeesta ja velanmaksuvajeesta ja kaikkia vaaditaan velanmaksutalkoisiin.
Huomautus: veroparatiiseihin piilotetuilla verorahoilla maksettaisiin jättimäinen osa valtiomme velasta. Ei pitäisi olla vaikea laskea.

Lähtisivätkö veroparasiitit talkoisiin? Enpä usko. He ilmeisesti katsovat, että heidän ei tarvitse osallistua yhteisiin kustannuksiin. He ajelevat kyllä verorahoilla rakennetuilla maanteillä ja rautateillä, käyvät ilmaista peruskoulua, käyttävät lentokenttiä, metroa, vesi- ja viemärilaitosta, kansallispuistoja, päiväkotisysteemiä ja sairaaloita, siis kaikkia yhteiskunnan palveluita siinä missä me muutkin, mutta eivät ole halukkaita maksamaan siitä osuuttaan.
Me, jotka maksamme veromme tunnollisesti, olemme kuulemma syyllisiä tähän velkakurjuuteen ja kaiken päälle olemme laiskoja ja saamattomia kuhnureita, joita pitää rangaista, pakkolailla! Voi pyhä yksinkertaisuus!

Loppuun selvennys. Parasiitti on loinen, joka imee ravintonsa isäntäeläimestä. Joskus ahneudessaan se menee niin pitkälle, että isäntäeläin lopulta kuolee ravinnon puutteeseen.

Kommentit (35)

 1. Tuure Nyqvist

  Kaikenlaista ketkuilua ovat aiemmin harjoittaneet melko suppea eliitti. Nykyään tämä parasiittimismi on jo huomattavasti laajemman globaalin sisaruskunnan huvia.

 2. Katri

  Theme song: Irwin Goodman – Terveisiä Perseestä & Haistakaa paska koko valtio valta

 3. adele kottarainen

  Kommunisti Väänäsen jutussa on niin paljon väärinymmärrystä ja paikkansapitämättömyyttä, että vaatisi pari blogia oikoa niitä. Väänäsen pläjäys hipoo lähes Paavin eilistä jutustelua.

  Tekeviltä otetaan ja annetaan niille, jotka eivät tee. Osaajilta otetaan ja annetaan niille, jotka eivät osaa. Ahkerilta otetaan ja annetaan laiskoille.

  Vaatii melkoista mielikuvitusta ajatella, että miksi tekevää ahkeraa osaajaa ei ottaisi päähän ja hän ei yrittäisi minimoida verotaakkaansa? Itse en ainakaan ymmärtäisi.

  Itse pläjäyksen ymmärrän, sillä mitä muuta voidaan odottaa henkilöiltä, joiden elämä kuluu muiden henkilöiden esittämiseen? Mihin se pätevöittää? Muiden esittämiseen, ei mihinkään muuhun.

 4. Max71

  Rinne ym AY-aktivistit ovat rikastuneet verovapaudella ja kiristämällä yhteiskunnalta ylimääräistä rahaa näille kavereille vuokratukien kautta, mutta Väänästä Tämä ei häiritse. Hauskoja Nämä kommarit, kun itse tai kaveri tienaa muilta kyseenalaisesti kaikki on ok. Mutta kun joku toinen, niin itketään netissä. Stalin alkaa vaikuttamaan kuoropojalta näiden kommarien rinnalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *