Sanan voimalla
Sanan voimalla

Kari Väänänen: Lähtisivätkö veroparasiitit talkoisiin?

Olen tietoisesti välttänyt tällä palstalla liian voimakkaita yhteiskunnallisia kannanottoja, mutta nyt alkavat pänniä nämä veroparasiitit.
Panama-papereita jaksetaan selitellä mitä naurettavimmilla tavoilla, vaikka kysymyksessä on yksiselitteisesti verojen kiertäminen. Hoetaan, että mitään laitonta ei ole tehty. On menty rimaa hipoen ja harmaalla alueella, mutta lain puitteissa.

Kari Väänänen
Kari Väänänen0404

Jos laki sallii tällaisen menon, laki on huono ja se on muutettava ja porsaanreiät tukittava. Poliitikot ovat koko ajan selittäneet, että Suomi ei yksinään voi tehdä lainmuutoksilla mitään.
Nyt tuolta selittelyltä on pohja pois, sillä yli 80 maata on aloittamassa toimet, joilla veronkierto tehdään vaikeaksi, ellei mahdottomaksi. Nyt siis Suomi mukaan yhteisiin talkoisiin, kun meillä muutenkin niin kovasti tuota talkoilua kaupataan!
Parasiitit vähättelevät, että Suomen kohdalla kysymys on kovin pienistä summista, kuten vaivaisesta 400 miljoonasta eurosta (vertailukohtana koulutuksesta leikattu 600 miljoonaa). Tämä siis yhden paljastuneen veroparatiisipankin puitteissa ja pankkejahan lienee kymmeniä, ellei satoja.
Arvellaan, että veroparatiiseissa makaa jopa 27 000 miljardia euroa. Jos tästä summasta lasketaan kolmannes veroja, jää yhteiseen pottiin saamatta noin 9 000 miljardia euroa.

Samaan aikaan nämä verojenkiertäjät pitävät suurta meteliä siitä, kuinka työaikoja pitäisi pidentää, palkkoja laskea ja julkisia menoja pienentää, jotta lamasta ja valtionvelasta selvittäisiin.
Joku neropatti selitti, että juuri näiden veroparatiisirahojen avulla yhtiöt ja firmat yleensä pysyvät pystyssä ja niiden tuotteet ovat meidän kaikkien saatavilla.
Väärin! Näitä piilotettuja rahoja ei investoida uuteen tuotantoon. Ne sijoitetaan monimutkaisten järjestelyjen kautta uudelleen hämärille rahoitusmarkkinoille.
Se on rahanpesua.

Panama-papereiden jälkeen odotin, että debatti kävisi kiivaana, mutta pankkiirit vain naureskelevat ja toistelevat, että mitään väärää ei ole tehty eivätkä johtavat poliitikot tunnu olevan kovinkaan kiinnostuneita koko keskustelusta.
Se on kummallista, kun samaan aikaan kailotetaan suureen ääneen julkisen rahoituksen vajeesta ja kestävyysvajeesta ja kilpailukykyvajeesta ja velanmaksuvajeesta ja kaikkia vaaditaan velanmaksutalkoisiin.
Huomautus: veroparatiiseihin piilotetuilla verorahoilla maksettaisiin jättimäinen osa valtiomme velasta. Ei pitäisi olla vaikea laskea.

Lähtisivätkö veroparasiitit talkoisiin? Enpä usko. He ilmeisesti katsovat, että heidän ei tarvitse osallistua yhteisiin kustannuksiin. He ajelevat kyllä verorahoilla rakennetuilla maanteillä ja rautateillä, käyvät ilmaista peruskoulua, käyttävät lentokenttiä, metroa, vesi- ja viemärilaitosta, kansallispuistoja, päiväkotisysteemiä ja sairaaloita, siis kaikkia yhteiskunnan palveluita siinä missä me muutkin, mutta eivät ole halukkaita maksamaan siitä osuuttaan.
Me, jotka maksamme veromme tunnollisesti, olemme kuulemma syyllisiä tähän velkakurjuuteen ja kaiken päälle olemme laiskoja ja saamattomia kuhnureita, joita pitää rangaista, pakkolailla! Voi pyhä yksinkertaisuus!

Loppuun selvennys. Parasiitti on loinen, joka imee ravintonsa isäntäeläimestä. Joskus ahneudessaan se menee niin pitkälle, että isäntäeläin lopulta kuolee ravinnon puutteeseen.

Kommentit (35)

 1. Virva Itäranta

  Kiitos. Tämän paremmin näitä parasiittien toimia ei voi kiteyttää niin, että joka iikka ymmärtää, mistä on kysymys. Suomen kansa on vaan edelleen niin viatonta ja herrapelkoista, ettei se osaa kapinoida.

  1. Pentti Untinen

   Suomen rikkaat ja hallituksen veroparatiisiministerit eivät ole talkoihin osallistuvia ihmisiä,
   ei talkoot kuulu itsekkäiden ja ahneitten harrastuksiin.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *