Sanan voimalla
Sanan voimalla

Pääkirjoitus: Hallitusohjelma ei salli rasismia

Perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon pääsanoma viikonloppuna oli, että hallituksen täytyy vihdoin alkaa toteuttaa ohjelmaansa kirjattua maahanmuuttopolitiikkaa. Katsotaanpas, mitä siellä luki.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Hallitusohjelmassa luvattiin edistää työperäistä maahanmuuttoa. Sipilän hallitus lupasi myös kannustaa avoimeen keskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, mutta ”rasismia ei sallita.”
Ohjelmassa luki, että ”edistämme suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria.” YK:n mukaan suvaitsevaisuus on sitä, että ”ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan. Se merkitsee sen tosiasian hyväksymistä, että ihmisillä, jotka ovat luonnostaan erilaisia ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta, on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat. Se merkitsee myös, ettei kukaan saa väkisin tyrkyttää näkemyksiään toisille.”
Ihmisarvo puolestaan merkitsee sitä, että jokainen ansaitsee henkilökohtaisen kunnioituksen ja arvostuksen sekä ystävällisen ja inhimillisen kohtelun. Julkisen vallan velvollisuutena on kunnioittaa ja suojella ihmisarvoa.
Suomen perustuslain mukaan ketään ei saa kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.
Siis tuetaan työperäistä maahanmuuttoa. Sanotaan ei rasismille, keskustellaan suvaitsevaisesti ja kunnioitetaan ihmisarvoa. Kuulostaa hyvältä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *