Pääkirjoitus: Kuka pitää tunkin?

Kirjoitin jo kertaalleen siitä, miten yrittäjäpersoonien on vaikea sopeutua politiikan hitauteen ja siihen, että asioita ei voi päättää itse tai pienessä piirissä, vaan niille on välttämätöntä hankkia laaja kannatus. Omat hermoni eivät tuota hitautta kestäisi, viihdyn paremmin nopeassa ja tehokkaassa yritysmaailmassa.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Ministeri Anne Berner joutui elämänsä myllytykseen tuodessaan julkisuuteen selvityksensä liikenneverkon kehittämisestä. Pääministeri kutsui liikenneministerin toimintatapaa uudeksi poliittiseksi kulttuuriksi, rohkeaksi ja avoimeksi.
Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari kirjoitti sunnuntaina oman selvityksensä siitä, miten tuo poliittinen prosessi eteni. Vauhdikkaasti kyllä, mutta myös niin, ettei hankkeelle hankittu tukea edes hallituksen sisältä. Tiedonkulku pätki ja kaikessa oli kiireen tuntu. Jossain välissä selvitys muuttui esitykseksi ja lopputulos onkin kaikkien tiedossa.
Anne Berner kirjoitti sunnuntaina blogissaan aivan oikein, että meillä on edelleen ratkaistavana liikenteen merkittävät ongelmat, kuten autokantamme hurja vanheneminen, josta kerrotaaan tämän lehden sivulla 8.
Minusta on hyvä, että Sipilä ja Berner pitävät tunkkinsa edelleen itsellään. Se vain pitää muistaa, että politiikka on yhteisten asioiden hoitoa – yhdessä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *