Sanan voimalla
Sanan voimalla

Pääkirjoitus: Onnea, rakas Suomi!

Posti toi isänpäivän alla kirjeen, joka täytti mielen kiitollisuudella. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuivat Avun päätoimittajan puolisoineen itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan juhlimaan sata vuotta täyttävää Suomea. Kutsu juhlavuoden ykkösjuhliin oli suuri minulle ja erityisesti Avulle.

Marja_Aarnipuro_011

Marja Aarnipuro. Kuva: Timo Villanen

Apu on kulkenut käsi kädessä maamme kanssa historian eri käänteissä. Yrjö ja Aune Lyytikäinen perustivat lehden lamavuonna 1933 työttömien auttamiseksi. Perheelliset työttömät saivat kaksi markkaa maksaneen irtonumeron hinnasta yli puolet perheensä elättämiseen.
Sotavuodet ja pula-aika koettelivat myös Apua. Lehden toimitusta pommitettiin. Jatkosodan aikana lehteä julkaistiin paperipulan vuoksi vain joka toinen viikko. Pula-ajan jälkeen Apu lähti kovaan kasvuun. Lehtemme voi edelleen mainiosti. Olemme Suomen suurin viikkolehti, ja lukijamäärämme kasvaa.
Ensi vuonna 85 vuotta täyttävällä Avulla on edelleen vahva sosiaalinen omatunto. Suomi on hyvien ihmisten maa -kampanjassa jaamme Apu-tonneja auttajille. Olemme aina heikomman puolella.

Apu-lehti ei olisi pysynyt voimissaan näin kauan ilman toinen toistaan upeampia tekijöitä. Kiitos kuuluu nykyisen toimituksen lisäksi lukuisille tekijöille kautta vuosikymmenten. Suuntaamme rakkaan Suomen juhlavuodesta omaamme kiitollisin mielin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *