Sanan voimalla
Sanan voimalla

Pääkirjoitus: Presidentti Trump?

Amerikkalaiset valitsevat marraskuussa itselleen uuden presidentin. On täysin mahdollista, että miljardööri Donald Trump voittaa vaalit. Millaisen presidentin Yhdysvallat hänestä saisi?
Yhdysvallat saisi Trumpista upporikkaan presidentin, joka käyttää lainsäädännön porsaanreikiä hyväkseen saadakseen itselleen lisää rahaa.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

”Tunnen monimutkaiset verolakimme paremmin kuin kukaan, joka koskaan on ollut presidenttiehdokkaana, ja minä olen ainoa, joka osaa korjata ne”, maanisena twiittaajana tunnettu Trump kirjoitti, kun The New York Times oli paljastanut hänen vältelleen tuloveroja jopa 18 vuoden ajan.
Amerikka saisi Trumpista sovinistisen presidentin. Näillä sanoilla Trump on kuvaillut naisia: ”syömäkone, possu, vätys, onnenonkija ja vastenmielinen eläin”.
Yhdysvallat saisi Trumpista presidentin, joka hidastaisi merkittävästi maailmankauppaa ja joka haluaisi rakentaa muurin Meksikon rajalle.
Yhdysvallat saisi presidentin, joka ei omien sanojensa mukaan erityisemmin pidä ihmisistä. Presidentin, joka kehuskelee arvaamattomuudellaan ja jonka mielestä Yhdysvaltain ei tulisi paljastaa korttejaan vihollisilleen – eikä edes liittolaisilleen.
Arvaamattomuus voi toimia tosi-tv:ssä tai jopa sodassa. Mutta miten kukaan uskaltaa antaa äänensä ja samalla luovuttaa ydinaseiden laukaisukoodin miehelle, joka ei kerro kenellekään, mitä hän aikoo tehdä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *