Pääkirjoitus: Raiskauksista

Lain mukaan törkeästä raiskauksesta on tuomittava vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Törkeäksi raiskaus muuttuu muun muassa silloin, kun uhri on alle 18-vuotias.
On poliisin tehtävä ottaa epäillyt kiinni. Oikeuslaitos antaa tuomiot. Käännytyksistä päättävät viranomaiset. Rajavalvonta taas on sisäministeriön vastuulla. Kansalaiset eivät voi ottaa oikeutta omiin käsiinsä, muuten he itse syyllistyvät rikoksiin.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Mitä me sitten voimme tehdä? Turvapaikanhakijoille täytyy kertoa, miten Suomessa käyttäydytään. Flirtti tai niukka pukeutuminen ei oikeuta seksuaalisiin tekoihin.
Heille on tehtävä selväksi, että seksiä ei saa harrastaa edes yhteistuumin, jos toinen osapuoli on alle 16-vuotias. Tästä vanhempien pitäisi keskustella myös alaikäisten lastensa
kanssa.
Tänä vuonna poliisin tietoon on tullut kymmenkunta raiskausjuttua, joissa epäiltynä on turvapaikanhakija. Poliisille ilmoitetaan Suomessa vuosittain noin tuhat raiskausta. Vuonna 2013 raiskauksesta tuomion saaneista 75,7 prosenttia oli Suomen kansalaisia.
Koskahan näkisimme mielenosoituksen, jossa raavaat miehet marssisivat raiskauksia vastaan? Olivat ne sitten kenen tahansa tekemiä. Uhrille raiskaus on aina elinikäinen tragedia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *